2 σε 1 | Έξυπνοι τρόποι να χωρέσουν δύο παιδιά στο ίδιο δωμάτιο.

Boom Team
Wed, 10/07/2019 - 17:10

Όταν η συγκατοίκηση είναι αναγκαία, τότε δεν μένει παρά να βρούμε τους καλύτερους δυνατούς τρόπους προκειμένου να είναι όλοι οι ένοικοι ικανοποιημένοι...! 

Κρεβάτια-κουκέτες:  Είναι ο τέλειος τρόπος για να εξοικονομήσουμε χώρο, ειδικά αν έχουν και ένα γραφείο κάτω από το κρεβάτι! Μας λύνουν τα χέρια, τα παιδιά τις λατρεύουν και μεταμορφώνουν αμέσως το δωμάτιο. Το μόνο πρόβλημα είναι πως συνήθως τίθεται ζήτημα «ηγεσίας», ποιος δηλαδή θα κοιμηθεί πάνω! Συνήθως τηρείται σειρά προτεραιότητας, και ανεβαίνει δικαιωματικά επάνω το μεγαλύτερο παιδί...!  

Έξυπνα διαχωριστικά: Tο ότι δύο παιδιά μοιράζονται το ίδιο υπνοδωμάτιο δε σημαίνει πως τους αρέσουν τα ίδια πράγματα. Το καθένα έχει τη δική του προσωπικότητα και τα δικά του ενδιαφέροντα και είναι πολύ λογικό. Μπορούμε λοιπόν να χωρίσουμε το δωμάτιο σε ζώνες, όπου το κάθε παιδί θα έχει τον δικό του χώρο για διάβασμα, παιχνίδι και ξεκούραση, που θα είναι και κατάλληλα διαμορφωμένος. Αυτό το πετυχαίνουμε εύκολα, χρησιμοποιώντας διάφανες κουρτίνες ή βιβλιοθήκες σαν διαχωριστικά δωματίου, προκειμένου κάθε παιδί να αποκτήσει τον ιδιωτικό του χώρο, τον οποίο θα μπορεί να διακοσμήσει με το αγαπημένο του θέμα. Ακόμα, το διαφορετικό χρώμα στους τοίχους και τα έπιπλα κάθε "πλευράς" είναι επίσης μια ιδέα που θα δώσει άλλη πνοή στο δωμάτιο... 

Κάτω από το κρεβάτι...: Κρύβεται πάντα ένας πλήρως αξιοποιήσιμος αποθηκευτικός χώρος! Ακόμα κι αν δεν έχει το κρεβάτι, μπορείτε να τοποθετήσετε μεγάλα δοχεία ή συρτάρια αποθήκευσης για παιχνίδια ή και ρούχα. 

Ράφια ψηλά: Ένας έξυπνος τρόπος να εξοικονομήσουμε χώρο είναι να τοποθετήσουμε τα ράφια ψηλά στον τοίχο ή να κρεμάσουμε υφασμάτινες θήκες. Έτσι, και εκμεταλλευόμαστε κάθε σημείο και ενθαρρύνουμε τα παιδιά ώστε να οργανώνουν σωστά τον χώρο τους. 

Στην ίδια ευθεία: Μπορούμε πάντα να καταφύγουμε στην κλασική λύση της συμμετρίας, βάζοντας τα κρεβάτια το ένα δίπλα στο άλλο και χωρίζοντάς τα με τα κομοδίνα των παιδιών. Έτσι το δωμάτιο δείχνει μεγαλύτερο!

Σε περίπτωση που το δωμάτιο είναι στενό, τότε μπορούμε να δοκιμάσουμε να τοποθετήσουμε τα κρεβάτια πλάτη με πλάτη. Αυτός είναι ένας έξυπνος τρόπος να δημιουργήσουμε περισσότερο ωφέλιμο χώρο για παιχνίδι! 

Boom Τip 1: Δεν χρειάζεται να ξοδέψουμε μια περιουσία για να φτιάξουμε ένα υπέροχο παιδικό δωμάτιο για δύο. Αρκεί να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις και να εμπλέξουμε και τα ίδια τα παιδιά στη διαδικασία, για να μας πουν τις ιδέες τους!

Boom memo: Το ότι τα παιδιά μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο σημαίνει πως θα έχουν πάντα συντροφιά το ένα το άλλο, και θα μοιράζονται τους φόβους, τις αγωνίες αλλά και τα όνειρά τους...!