5 παραβάσεις των κανόνων που κάνουν όλοι οι παππούδες! Σας θυμίζουν κάτι;

Boom Team
Fri, 30/08/2019 - 17:15
0 Comments

Τα παιδιά που μεγαλώνουν και έχουν κοντά τους τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, θα λέγαμε ότι δεν είναι απλά τυχερά. Είναι ευλογημένα. Παρόλα αυτά το μεγάλωμα ενός παιδιού από τον παππού και τη γιαγιά έχει και τις "παράπλευρες" απώλειες που τυχαίνει να είναι σχεδόν ίδιες σε κάθε οικογένεια...

boom_grandparents

1. Οι παππούδες και οι γιαγιάδες πιστεύουν ότι τα ξέρουν όλα.

Και ισχύει. Ξέρουν πολλά. Από την άλλη ο κόσμος εξελίσσεται, η ιατρική προοδεύει, η παιδοψυχολογία έχει νέα πορίσματα και η διατροφολογία το ίδιο. Βέβαια εκείνοι ξέρουν, οπότε κάθε τι που έρχεται σε αντιδιαστολή με τα όσα έκαναν σε εσάς όταν ήσασταν παιδιά είναι λάθος και κατακριτέο! 

2. Δεν ακολουθούν τους κανόνες διατροφής.

"Μαμά σε παρακαλώ μη δώσεις άλλη σοκολάτα στα παιδιά όσο λείπω" είπατε για χιλιοστή φορά στη μαμά σας φεύγοντας για δουλειά και για χιλιοστή φορά όταν παραλάβατε το παιδάκι σας είχε έναν μικροσκοπικό λεκέ από σοκολάτα στην μπλούζα του, απόδειξη πως ο κανόνας δεν τηρήθηκε. Μαζί με την παράβαση του κανόνα, εδώ έχουμε συνδυαστικά πάντα και τη φράση "μη με καρφώσεις στη μαμά, αυτό είναι μεταξύ μας, εντάξει;". Γλειφιτζούρια, καραμέλες και παγωτά μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη, κάνοντας φυσικά τους γονείς που τα απαγορεύουν να φαίνονται οι κακοί της ιστορίας. 

3. Παιδικό κούρεμα βγαλμένο από το 1985.

Εκείνο το απόγευμα που εσείς έπρεπε να μείνετε στο γραφείο και ο γιος σας πήγε στον παππού και τη γιαγιά συνέβη κάτι που έχει συμβεί δυστυχώς σε όλες τις ελληνικές οικογένειες τουλάχιστον μία φορά. Ο παππούς πήγε το παιδί για κούρεμα. Δεν υπάρχουν ακριβείς λέξεις να περιγράψουν το αποτέλεσμα. 

4. Αγοράζουν δώρα ασταμάτητα. 

Πόσες φορές είπατε στη μαμά σας πως το εγγονάκι της δεν χρειάζεται εκείνο το τεράστιο αυτοκίνητο που δεν χωράει ούτε στο μπαλκόνι, ούτε στο σαλόνι, ούτε στην αποθήκη σας. Εκείνη σας αγνόησε επιδεικτικά και έκανε το δικό της. Δεν είστε η πρώτη ούτε η τελευταία. Οι παππούδες λατρεύουν να κάνουν δώρα στα εγγόνια τους είτε εσείς το εγκρίνετε είτε όχι.

5. Αφήνουν ανοιχτή την τηλεόραση ανεξέλεγκτα.

Αφήνετε το παιδάκι σας στη γιαγιά για sleepover με τον όρο να κοιμηθεί στην ώρα του και να μην βγει εκτός προγράμματος! Εκείνο επιστρέφει γνωρίζοντας τις δοκιμασίες του Survivor, τον Σπύρο Παπαδόπουλο και το "Σ' αναζητώ στη Σαλονίκη", τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη ενώ πιο πριν έχει ακούσει στη διαπασών όλο το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και τα επόμενα βράδια πρέπει να διαχειριστείτε εσείς τους εφιάλτες του που προκύπτουν από την είδηση του αεροπλάνου που έπεσε ή του μανιακού που σκότωσε κουτάβια στην Αρκαδία.

boom_grandparents

Παρόλα αυτά και για όλα αυτά...

Παππούδες και γιαγιάδες σας αγαπάμε!