"Μπαμπά γιατί άργησες να γυρίσεις πάλι από τη δουλειά;"

Boom Team
Mon, 08/07/2019 - 16:33

Αν ρωτήσουμε έναν μπαμπά ποια είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα στη ζωή του, σίγουρα θα πει «τα παιδιά μου». Παρ’ όλα αυτά, ένα εξαιρετικά απαιτητικό project, μια προαγωγή, ένα πρόβλημα που προέκυψε ή απλώς η πολλή δουλειά, κάνουν πολλές φορές τους μπαμπάδες να καθυστερούν…

Και τότε στην πόρτα του σπιτιού, τους περιμένει ένα παράπονο: Μπαμπά γιατί άργησες πάλι;

boom_dad

Βήμα 1ο: Πάρτε το παιδί μια μεγάλη αγκαλιά και εξηγήστε του. Τα παιδιά είναι πολύ πιο ώριμα από ό,τι φανταζόμαστε, και ικανά να αντιληφθούν όσα θα τους πούμε, αρκεί να τους μιλάμε με ειλικρίνεια.

Βήμα 2ο: Υποσχεθείτε του πως το επόμενο απόγευμα θα γυρίσετε στην ώρα σας και προσοχή, τηρήστε την υπόσχεσή σας!

Βήμα 3ο: Αν πρόκειται να αργήσετε πολύ, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια βιντεοκλήση και να μιλήστε με το παιδί, εξηγώντας του πως θα καθυστερήσετε.

Βήμα 4ο: Ό,τι ώρα κι αν επιστρέψετε, μπείτε στο δωμάτιο και δώστε του ένα φιλί. Θα το νιώσει, ακόμα κι αν δεν αντιδράσει.

Βήμα 5ο: Μιλήστε του για τη δουλειά σας. Εξηγήστε του με απλά λόγια τι κάνετε και πόσο δύσκολο ήταν αυτό που είχατε να διαχειριστείτε. Το παιδί θα αντιληφθεί τη σημασία που έχει να αντιμετωπίζει κανείς τα προβλήματα που προκύπτουν και θα νιώσει περήφανο για σας.

Βήμα 6ο: Μια μέρα που θα μπορείτε, «σχολάστε» νωρίτερα και πηγαίνετε να το πάρετε από το σχολείο χωρίς να το ξέρει! Έτσι θα καταλάβει πως στη δουλειά δεν υπάρχουν μόνο αρνητικές, αλλά και θετικές εκπλήξεις!

Μην ξεχνάτε πως στο τέλος της ημέρας, δεν έχει σημασία τι ώρα θα γυρίσετε σπίτι αλλά πώς θα αξιοποιήσετε τον χρόνο που έχετε μαζί με τα παιδιά σας…