Να τι θα χρειαστείς για το βρεφικό δωμάτιο! Σου δίνουμε την πλήρη λίστα!

Boom Team
Mon, 08/07/2019 - 16:07

Είναι απολύτως λογικό να αισθάνεστε πελαγωμένες! Παρακάτω θα βρείτε μια πλήρη λίστα με όλα όσα θα χρειαστείτε! 

Κούνια: η «Βασίλισσα» του παιδικού δωματίου δεν είναι άλλη από την κούνια το μωρού μας, το πρώτο του κρεβατάκι, όπου και ως βρέφος περνάει τον περισσότερο χρόνο του στην κούνια του.  Σύμφωνα με τις παγκόσμιες έρευνες τα βρέφη κοιμούνται 16-17 ώρες την ημέρα, οπότε καλό είναι να επενδύσουμε σε μια καλή κούνια.

Στρώμα πάει πακέτο με την κούνια! Ένα καλό στρώμα για το βρεφικό κρεβατάκι είναι επίσης μια επένδυση για τον καλό ύπνο του μωρού.

Σεντονάκια και κουβερτάκια για την κούνια. Η «προίκα»του μωρού είναι απαραίτητη για να ντύσει την κούνια και περιλαμβάνει την πάντα κούνιας, βρεφικά σεντόνια και άλλα.

Αλλαξιέρα, η απαραίτητη.  Το πιο βολικό όπλο της μητρότητας, ειδικά όσο το παιδί έχει συχνές αλλαγές πάνας. Η αλλαξιέρα μπορεί να είναι ένα ολόκληρο έπιπλο ή απλά μπορεί να είναι ένα μικρό στρωματάκι που μπαίνει παντού. Η αλλαξιέρα τσάντας είναι επίσης απαραίτητη για τις βόλτες με το μικρό μας.

Μαξιλάρι ασφαλείας. Φυσικά και δεν πρόκειται για το απλό μαξιλάρι που έχουμε όλοι στο κρεβάτι μας αλλά για το μαξιλάρι που δίνει κλίση στο σώμα του μωρού, ώστε το  κεφαλάκι του να είναι πιο ψηλά από το υπόλοιπο σώμα. Αυτή η θέση βοηθάει πολύ το μωρό να ρεύεται και να μην καταπίνει τις γουλιές του με τον κίνδυνο να πνιγεί.

Καρέκλα και μαξιλάρι θηλασμού. Η καρέκλα θηλασμού είναι απαραίτητη ειδικά για όσο διάστημα κρατάει ο θηλασμός, προκειμένου να βολευτούμε άνετα όταν ταΐζουμε το μωρό. Ιδανικά μας βοηθάει να χαλαρώνουμε αφού καθόμαστε αναπαυτικά  κατά την διάρκεια του θηλασμού, ενώ ταυτόχρονα νανουριζουμε το μωρό χάρη στις χαλαρωτικές κινήσεις της καρέκλας, δύο σε ένα δηλαδή! Μια αγορά-επένδυση για τη μανούλα και το μωρό!

Παντός τύπου συρταριέρες: αν και μωρά έχουν άπειρα ρουχαλάκια επειδή αλλάζουν τρεις φορές την ημέρα και άρα  ο χώρος για τα ρούχα είναι απαραίτητος.

Time to relax. Το κουνιστό ρηλάξ ηρεμεί το μωρό  τις δύσκολες στιγμές με το  απαλό λίκνισμα του, το χαλαρώνει και κοιμάται ευκολότερα. Καλό είναι να επιλέξουμε ένα με ανατομικό σχεδιασμό.

Καλάθι απλύτων. Μπορεί να μοιάζει υπερβολικό αλλά δεν είναι αν αναλογιστούμε πως μπορεί να αλλάζουμε το μωρό μας ρουχαλάκια δύο και τρεις φορές την ημέρα ειδικά τους πρώτους μήνες. Και εφόσον τα πλένουμε ξεχωριστά καλό είναι να τα έχουμε στο δικό τους καλαθάκι.

Καλάθι για τις πάνες: Επειδή αλλάζουμε πάνες πολύ συχνά καλό είναι να έχουμε ένα καλαθάκι που κλείνει σχεδόν αεροστεγώς για να πετάμε τις χρησιμοποιημένες πάνες.

Καλάθι για τα παιχνίδια: Θα σας χρειαστεί, πιστέψτε μας!

Ενδοεπικοινωνία. Οι συσκευές παρακολούθησης του μωρού είναι απαραίτητες αφού έτσι θα αισθανόμαστε πως το μωρό μας είναι καλά ακόμη και όταν δεν είμαστε δίπλα του.

Νυχτερινός φωτισμός. Επιλέξτε φωτάκια που θα μπορούν να μείνουν αναμμένα όλο το βράδυ αν αυτό είναι απαραίτητο!

Κρεμαστρούλες στον τοίχο. Θα βολέψουν πολύ για να κρεμάμε τα φορεμένα ρουχαλάκια ή τις πετσετούλες που θα τις έχουμε σε ένα σημείο εύκολης πρόσβασης!

Boom tip: Πολλά είναι τα αντικείμενα που θέλουμε να έχει το δωμάτιο του νεογέννητου μωρού μας αλλά θα πρέπει να συγκρατηθούμε! Άλλωστε τα μωρά, όπως και εμείς, απολαμβάνουν minimal, τακτοποιημένους χώρους με όμορφη αισθητική!