Μπαίνουμε στην κουζίνα και φτιάχνουμε μια «ανθοδέσμη» από τριαντάφυλλα μήλου!

Boom Team
Wed, 02/02/2022 - 18:03

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα λέει η παροιμία... Αν μάλιστα το συνδυάσουμε και με το βιολογικό αλεύρι ολικής άλεσης Μύλοι Αγίου Γεωργίου, τότε έχουμε μια super θρεπτική και νόστιμη συνταγή. Άλλωστε στη λίστα με τα 10 new years resolutions συμπεριλάβαμε και φέτος τον στόχο μιας όσο το δυνατόν πιο υγιεινής διατροφής. Τι μένει; Να δώσουμε στη συνταγή μας μια πρωτότυπη και εξαιρετικά εντυπωσιακή εμφάνιση που θα ξετρελάνει μικρούς - μεγάλους!

Τι θα χρειαστούμε; 

Για τη ζύμη

Το αλεύρι Βιολογικό Ολικής Άλεσης προέρχεται από πιστοποιημένα σιτάρια βιολογικής γεωργίας και αλέθεται διατηρώντας όλο το φύτρο του σταριού.

Για τη γέμιση

  • 2κόκκινα μήλα
  • 1λεμόνι (χυμό)
  • 2 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • κανέλα
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

How to! 

Για τη ζύμη: Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη ξηρή μαγιά. Ζυμώνουμε με το γάντζο το μείγμα μέχρι που η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ. Προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο. Αφαιρούμε από τον κάδο του μίξερ και τη βάζουμε σε ένα μπολ που έχουμε λαδώσει ελαφρά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη ή με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος. Ξεφουσκώνουμε τη ζύμη μας και τη χωρίζουμε σε 8 μικρότερα ζυμάρια. Σε αλευρωμένη επιφάνεια και με τον πλάστη ανοίγουμε κάθε ζυμάρι σε φύλο περίπου 25Χ6 εκ.

Το αλεύρι Βιολογικό για όλες τις χρήσεις, προέρχεται από πιστοποιημένα μαλακά σιτάρια βιολογικής γεωργίας.

Για τη γέμιση: Πλένουμε καλά και κόβουμε το μήλο στη μέση. Αφαιρούμε με ένα μαχαίρι προσεκτικά τα κουκούτσια του δημιουργώντας έτσι ένα αυλάκι σε όλο το μήκος του. Κάθε ένα μισό του μήλου το κόβουμε σε λεπτές, όσο πιο λεπτές φέτες μπορούμε. Κάνουμε αυτή τη διαδικασία και για το δεύτερο μήλο. Μόλις είναι έτοιμα τα μήλα, τα βγάζουμε από το σκεύος τους με ένα τρυπητό, τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα πιάτο να κρυώσουν. Τοποθετούμε τις φέτες σε ένα πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να τις καλύψει. Ρίχνουμε και το χυμό του λεμονιού. Τοποθετούμε το σκεύος στο φούρνο και ψήνουμε τις φέτες για περίπου 15 λεπτά στους 180ᵒC μέχρι να μαλακώσουν και να είναι εύκαμπτες. Μόλις είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τη μαρμελάδα και την αραιώνουμε ελάχιστα με λίγο νερό.

Για τα τριαντάφυλλα! Παίρνουμε μια λωρίδα ζύμης και απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα από την αραιωμένη μαρμελάδα. Στο πάνω μέρος του φύλλου και κατά μήκος του απλώνουμε τις φέτες μήλου με τέτοιο τρόπο ώστε η μία να επικαλύπτει κατά το ήμισυ την άλλη. Όταν βάλουμε τα μήλα σε όλο το μήκος του φύλλου τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα. Στη συνέχεια κλείνουμε τα μήλα μέσα στη ζύμη σκεπάζοντάς τα με το κάτω μέρος της που έχει μείνει ακάλυπτο. Τέλος, ρολάρουμε τη ζύμη από τη μία άκρη προς την άλλη με τα μήλα κλεισμένα μέσα της. Λαδώνουμε τις φόρμες muffins και τοποθετούμε από ένα τριαντάφυλλο μήλου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ᵒC στον αέρα για 15 – 20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε!

Tip: Προσέχουμε να προεξέχουν οι φέτες του μήλου κατά το ήμισυ πάνω από τη λωρίδα ζύμης ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια να τις τυλίξουμε μέσα σε αυτό.

Μπείτε στο alevri.com και βρείτε πολλές νόστιμες, εύκολες και γρήγορες συνταγές! 

Μύλοι Αγίου Γεωργίου

Site: alevri.com

Facebook: alevri.com.gr

Instagram: myloiagiougeorgiou

Youtube: Μύλοι Αγίου Γεωργίου