5 φοβερές παιδικές χαρές στην Αττική για ατέλειωτο παιχνίδι

Μαρία Ιωαννάτου
Tue, 18/05/2021 - 06:00

Ύστερα από αρκετούς μήνες με «κατεβασμένα ρολά» λόγω του κορωνοϊού, οι παιδικές χαρές έχουν πλέον ανοίξει τις πόρτες τους και έχουν γεμίσει με γέλια και φωνές μικρών παιδιών. Ο καιρός είναι ιδανικός, η ημέρα έχει μεγαλώσει κατά πολύ και όλα αναδεικνύουν τις παιδικές χαρές ως τον απόλυτο προορισμό διασκέδασης!

Φωτογραφία από Zachary Kadolph (Unsplash)

Αν ψάχνετε κάτι διαφορετικό από την παιδική χαρά της γειτονιάς σας, βρήκαμε 5 σούπερ εναλλακτικές που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς μας φίλους!

1. Λόφος Πανί, Άλιμος

Η παιδική χαρά εγκαινιάστηκε το 2016 κι έκτοτε έχει γίνει μία από τις αγαπημένες των οικογενειών λόγω της όμορφης τοποθεσίας της. Στον χώρο βρίσκονται δύο παιδικές χαρές, μία για παιδιά ηλικίας μέχρι 5 ετών και μία για μεγαλύτερα παιδιά, ένα πάρκο για σκυλιά, αλλά και χώρος με όργανα γυμναστικής. Εκεί μάλιστα θα βρείτε ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια με σχοινιά αναρρίχησης που θα ξετρελάνει τα παιδιά.

2. Πλατεία Καραϊσκάκη, Άνω Γλυφάδα

Η παιδική χαρά στην πλατεία Καραϊσκάκη στην άνω Γλυφάδα είναι μία από τις πλέον λειτουργικές και φιλικές για παιδιά κάθε ηλικίας. Στο κέντρο της υπάρχει μια μεγάλη καστροπολιτεία, ενώ γύρω από αυτήν σύγχρονα και ασφαλή παιχνίδια, με χαρακτηριστικό το λεγόμενο «τελεφερίκ» που αποτελεί πόλο έλξης για όλα τα παιδιά.

3. Πάρκο Αναλήψεως, Βύρωνας

Μέσα στα δέντρα, με ξεχωριστή παιδική χαρά για τα μικρά και τα μεγάλα παιδιά, βόλτα για ποδηλατάδα και πολλά άλλα. Περιλαμβάνει δύο παιδικές χαρές για παιδιά νηπιακής, προσχολικής και βρεφικής ηλικίας, με ασφαλή παιχνίδια, πολύ χρώμα αλλά και πράσινο.

4. Εθνικός Κήπος, Ζάππειο

Η κεντρικότερη παιδική χαρά της πόλης, η οποία εκτείνεται σε 2 στρέμματα, και φυλάσσεται από τις 9.00 το πρωί έως τη δύση του ήλιου. Βρίσκεται μέσα στον Εθνικό Κήπο και είναι περιφραγμένη. Έχει πολλά παιχνίδια, κούνιες για μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά και κούνιες για βρέφη, τσουλήθρα, τραμπάλα, ελατήρια, ένα κιόσκι και πολλά παγκάκια για τους μεγάλους.

5. Πλατεία Κυθρέας, Αιγάλεω

Μια πρωτότυπη παιδική χαρά στην πλατεία Κυθρέας στο Αιγάλεω, όπου τα παιδιά παίζουν σε κύκλο εφευρίσκοντας νέους τρόπους συνύπαρξης. Η φιλοσοφία της κυκλικής παιδικής χαράς είναι να ενσωματώνει όλα τα παιχνίδια του χώρου, ώστε να κοιτάνε το ένα προς το άλλο. Έτσι τα παιδιά έχουν την αίσθηση ότι παίζουν όλα μαζί χρησιμοποιώντας ένα κοινό παιχνίδι. Ο χώρος λοιπόν ενθαρρύνει την ομαδικότητα και τη συνεργασία.

BOOM TIP: Η εξόρμηση στην παιδική χαρά μπορεί να κρατήσει πολλές ώρες γι' αυτό είναι σημαντικό:

  • Να έχετε μαζί σας δροσερό νερό και ελαφριά σνακ (μπισκότα, φρούτα κ.ά.)
  • Τα παιδιά να φοράνε απαραιτήτως καπέλο και αντηλιακό
  • Να έχετε μαζί σας μια δεύτερη αλλαξιά ρούχα σε περίπτωση που βραχούν ή λερωθούν
  • Να εφοδιαστείτε με αντισηπτικό χεριών και μωρομάντηλα