5 παιδικές χαρές στα νότια προάστια που τα παιδιά θα λατρέψουν

Μαρία Ιωαννάτου
Sat, 29/05/2021 - 11:35

Αυτό το σαββατοκύριακο κατηφορίζουμε προς τα νότια προάστια και ανακαλύπτουμε τις πιο καταπληκτικές παιδικές χαρές για ατελείωτο παιχνίδι σε συνδυασμό με καλοκαιρινές βόλτες δίπλα στη θάλασσα!

Φωτογραφία από gpointstudio (Freepik)

1. Πλατεία Καραϊσκάκη, Άνω Γλυφάδα

Η παιδική χαρά στην πλατεία Καραϊσκάκη στην άνω Γλυφάδα είναι μία από τις πλέον λειτουργικές και φιλικές για παιδιά κάθε ηλικίας. Στο κέντρο της υπάρχει μια μεγάλη καστροπολιτεία, ενώ γύρω από αυτήν σύγχρονα και ασφαλή παιχνίδια, με χαρακτηριστικό το λεγόμενο «τελεφερίκ» που αποτελεί πόλο έλξης για όλα τα παιδιά.

2. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Μια παιδική χαρά διαφορετική από τις άλλες. Τα παιχνίδια δεν είναι κατασευασμένα από μέταλλο ή πλαστικό αλλά από ξύλο, που δίνει στα παιδιά το έναυσμα να παίξουν και αυξάνει σημαντικά την αξία του παιχνιδιού. Σε όλες τις ξύλινες κατασκευές υπάρχει ειδική σήμανση που προσδιορίζει τα ηλικιακά όρια σε κάθε παιχνίδι για πιο ασφαλές παιχνίδι. 

3. Άγιος Παντελεήμονας, Βουλιαγμένη

Η παιδική χαρά της οδού Πανός, απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, έχει μια φυσική περίφραξη από κυπαρρίσια και κουκουναριές που δημιουργούν απίστευτη δροσιά τα ζεστά απογεύματα του καλοκαιριού. Η θέα προς τον κόλπο της Βουλιαγμένης θα αποζημιώσει τους γονείς που χρειάστηκε να φτάσουν εκεί διανύοντας λίγα παραπάνω χιλιόμετρα!

4. Λεωφόρος Ιασωνίδου - Ελληνικό

Μια παιδική χαρά που σε κάνει να νομίζεις ότι βρίσκεσαι στην εξοχή υπάρχει στη λεωφόρο Ιασωνίδου στο Ελληνικό. Το πράσινο κυριαρχεί, ο χώρος είναι πολύ προσεγμένος, τα παιχνίδια απολύτως αφαλή και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Αξίζει να την επισκεφθείτε!

5. Παραλία Αλίμου

Δίπλα στη θάλασσα, η παιδική χαρά στην παραλία Αλίμου είναι ο ιδανικός προορισμός για τις οικογένειες που θέλουν να συνδυάσουν παιχνίδι και περίπατο στην ακροθαλασσιά. Διαθέτει κούνιες για παιδιά προσχολικής ηλικίας, ενδιαφέροντα παιχνίδια για τα μεγαλύτερα και όργανα γυμναστικής για ενήλικες.

BOOM TIP: Η εξόρμηση στην παιδική χαρά μπορεί να κρατήσει πολλές ώρες γι' αυτό είναι σημαντικό:

  • Να έχετε μαζί σας δροσερό νερό και ελαφριά σνακ (μπισκότα, φρούτα κ.ά.)
  • Τα παιδιά να φοράνε απαραιτήτως καπέλο και αντηλιακό
  • Να έχετε μαζί σας μια δεύτερη αλλαξιά ρούχα σε περίπτωση που βραχούν ή λερωθούν
  • Να εφοδιαστείτε με αντισηπτικό χεριών και μωρομάντηλα