Back to CYBEX school | Τα SOS για την ασφάλεια στο αυτοκίνητο από το καινοτόμο brand που εμπιστεύονται όλοι οι γονείς

Μαρία Ιωαννάτου
Mon, 26/09/2022 - 15:03

Φέτος, μαζί με τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία και οι γονείς! Η CYBEX, η εταιρεία-ηγέτιδα που αντιμετωπίζει την ασφάλεια των παιδιών με τη μέγιστη φροντίδα και προσοχή, μέσα από προϊόντα που συνδυάζουν την καινοτομία με την εξαιρετική ποιότητα και το σύγχρονο design, είναι εδώ για να σας βοηθήσει να περάσετε με άριστα το μάθημα για τις ασφαλείς οικογενειακές μετακινήσεις με το αυτοκίνητο.

Εξεταστέα ύλη: Ασφάλεια στο αυτοκίνητο

  • Τα παιδιά (έως 12 ετών ή έως 150 εκ. ύψος) πρέπει να κάθονται πάντα σε παιδικά καθίσματα, με την ειδική ζώνη ασφαλείας, μειώνοντας σημαντικά τους τραυματισμούς σε περίπτωση ατυχήματος.
  • Όσο σύντομη κι αν είναι η διαδρομή που θα ακολουθήσετε, πρέπει πάντα το παιδί να κάθεται σε κάθισμα που έχει τοποθετηθεί σε θέση του αυτοκινήτου, που προηγουμένως έχετε απενεργοποιήσει τον αερόσακο.
  • Tα παιδιά θα πρέπει να κάθονται σε κάθισμα αυτοκινήτου από την πρώτη κιόλας ημέρα. Το κάθισμα αυτοκινήτου μάλιστα, είναι υποχρεωτικό για την έξοδο του μωρού από το μαιευτήριο.
  • Δώστε το σωστό παράδειγμα στα παιδιά φορώντας πρώτοι εσείς και όλοι οι συνεπιβάτες ζώνη ασφαλείας.
  • Τους χειμερινούς μήνες αφαιρέστε το πανωφόρι του παιδιού πριν το ασφαλίσετε στο καθισματάκι του. Τα χοντρά ρούχα εμποδίζουν τη σωστή εφαρμογή της ζώνης και σε περίπτωση ατυχήματος το παιδί μπορεί να γλιστρήσει και να λυθεί.
  • Διαβάστε το βιβλίο οδηγιών για το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου και το εγχειρίδιο του οχήματός σας για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει το κάθισμα σωστά.
  • Χρησιμοποιείτε πάντα το κατάλληλο παιδικό κάθισμα, προσαρμοσμένο στο ύψος, στο βάρος και στην ηλικία του παιδιού. Το κάθισμα θα πρέπει να είναι πιστοποιημένο και να ακολουθεί τους τελευταίους κανονισμούς i-Size της ΕΕ, με τους οποίους συμμορφώνονται όλα τα καθίσματα αυτοκινήτου της CYBEX.
CYBEX Cloud Z2 i-Size

Super SOS for tomorrow’s parents

Cloud Z2 i-Size
Κατάλληλο από τη γέννηση έως περίπου 24 μηνών

Το βραβευμένο παιδικό κάθισμα Cloud Z i-Size ανανέωσε τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του για ακόμα πιο άνετες βόλτες με το αυτοκίνητο. Με μία επιπλέον θέση ανάκλισης, επιτρέπει στο παιδί να χαλαρώνει σε κάθε διαδρομή, χωρίς συμβιβασμούς στην ασφάλεια. Επίσης, διαθέτει πρόσθετο βελτιωμένο μαξιλάρι, το οποίο δημιουργεί μια σχεδόν επίπεδη θέση για τα νεογέννητα, βοηθώντας στη μείωση του κινδύνου να γέρνει το κεφάλι του μωρού προς τα εμπρός ενώ κοιμάται. Σε συνδυασμό με τη βάση Ζ2, το κάθισμα έχει τη δυνατότητα να περιστρέφεται έως και 180°, για εύκολη επιβίβαση και αποβίβαση του παιδιού από το αυτοκίνητο.

Extra tip: Μετατρέπεται σε σύστημα μεταφοράς και εκτός αυτοκινήτου, καθώς μπορείτε να το τοποθετήσετε πάνω σε όλα τα καρότσια της CYBEX και ξαπλώνει σε εργονομική, άνετη θέση, ώστε το παιδί να απολαμβάνει τον ύπνο του ενώ οι γονείς κάνουν βόλτα ή τα ψώνια τους.

CYBEX Sirona Z2 i-Size

Sirona Z2 i-Size
Κατάλληλο από τη γέννηση (με το πρόσθετο μαξιλαράκι) έως και περίπου 4 ετών (45-105 εκ.)

Οι άνετες και ασφαλείς διαδρομές στην πόλη για εσάς και το παιδί σας είναι δεδομένες με το Sirona Z2 i-Size. Διαθέτει βελτιωμένη λειτουργία ανάκλισης με το ένα χέρι και 5 θέσεις ανάκλισης όταν τοποθετείται με φορά τόσο προς τα πίσω όσο και προς τα εμπρός, αυξάνοντας την άνεση σε κάθε διαδρομή. Το ρυθμιζόμενο προσκέφαλο 12 θέσεων μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε στάδιο ανάπτυξης του παιδιού καθώς μεγαλώνει, προσφέροντάς του προστασία για όσα χρόνια χρησιμοποιεί το κάθισμα αυτοκινήτου, ενώ ο μηχανισμός περιστροφής 360° για εύκολη αποβίβαση και επιβίβαση κάνει την καθημερινότητα των γονέων πιο εύκολη.

CYBEX Anoris T i-Size

A New Way Forward:
Η CYBEX παρουσιάζει το Anoris T i-Size, το πρώτο κάθισμα αυτοκινήτου με αερόσακο
Κατάλληλο για παιδιά από >15 μηνών έως και περίπου 6 ετών (76-115 εκ., μέγιστο βάρος 21 κιλά)

Η γερμανική εταιρεία ADAC απέδωσε στο Anoris T i-Size, το πρώτο κάθισμα με ενσωματωμένο full-body αερόσακο, την υψηλότερη βαθμολογία που έχει δοθεί ποτέ σε παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου, καθιστώντας το το ασφαλέστερο κάθισμα. Ο αερόσακος που βρίσκεται κρυμμένος στην ασπίδα πρόσκρουσης καλύπτει όλο το σώμα του παιδιού, ενεργοποιείται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου και παρέχει περίπου 50%* περισσότερη προστασία σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης συγκριτικά με τα συμβατικά παιδικά καθίσματα με ζώνες ασφαλείας και φορά προς τα εμπρός.

*Το ποσοστό προέρχεται από τα αποτελέσματα εσωτερικών δοκιμών και ελέγχων, λαμβάνοντας υπόψη τα κριτήρια για μετωπικές συγκρούσεις ADAC (2021).

Extra info for advanced

In CYBEX we trust
Μέσα από πολυετή εμπειρία, η διεθνής ομάδα εμπειρογνωμόνων της CYBEX, της εταιρείας-ηγέτιδας στην παιδική ασφάλεια, διασφαλίζει τη συνεχή βελτιστοποίηση της ασφάλειας των παιδιών. Στην «καρδιά» όλων των προϊόντων του brand βρίσκεται η Αρχή Καινοτομίας D.S.F., η οποία συνδυάζει την απαράμιλλη ασφάλεια με τον μοντέρνο σχεδιασμό, την υψηλή ποιότητα και την έξυπνη λειτουργικότητα.

It’s all about style
Εκτός από τη μέγιστη ασφάλεια και την εργονομία, τα προϊόντα της CYBEX ξεχωρίζουν και για τον μοναδικό σχεδιασμό τους. Δεν είναι τυχαίο ότι η εταιρεία έχει λάβει αμέτρητα Red Dot Design Awards.

Tried and tested
Τα καθίσματα αυτοκινήτου της CYBEX ελέγχονται και αξιολογούνται σε τακτική βάση από ανεξάρτητα ινστιτούτα δοκιμών, αποσπώντας εξαιρετικές βαθμολογίες σε κορυφαίες ευρωπαϊκές δοκιμές ασφαλείας και καταναλωτικές δοκιμές, όπως αυτές που διενεργούν η ADAC και η Stiftung Warentest, ή βραβεύονται ακόμα και ως τα καλύτερα προϊόντα των δοκιμών.

CYBEX

Website: www.cybex-online.com

Facebook: @cybexGR

Instagram: @cybex_global

 

Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο νέο τεύχος του BOOM που μπορείτε να διαβάσετε online πατώντας επάνω στο εξώφυλλο!