Βόλτα στα αστέρια και τον γαλαξία, και μία δόση ιστορίας στην ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Boom Team
Thu, 05/09/2019 - 15:27

boom_agenda_27_28

Ψηφιακή παράσταση θόλου «Ο μυστηριώδης κύριος Τιλτ»

Where: Πλανητάριο - Ίδρυμα Ευγενίδου

When: Από Πέμπτη 26/09/2019 και για όλη τη σεζόν 2019-2020

About: Με μία παραγωγή από το πλανητάριο της Μελβούρνης ξεκινάει η φετινή σεζόν στο Πλανητάριο. «Ο μυστηριώδης κύριος Τιλτ» είναι μία ταινία για δύο αδέρφια, που με την βοήθεια ενός ρομπότ κάνουν ένα ταξίδι στο διάστημα... Μία φανταστική περιπέτεια για παιδιά από 5 ετών και πάνω. Την ημέρα της επίσημης πρεμιέρας (Δευτέρα 30/09) θα πραγματοποιηθούν δύο προβολές με ελεύθερη είσοδο. Την ίδια μέρα, το UΤech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου θα περιμένει μικρούς και μεγάλους να γίνουν ήρωες της ταινίας, και να φωτογραφηθούν μπροστά στην πράσινη οθόνη όπου θα προβάλλονται εντυπωσιακά πλάνα της ταινίας.

Info: www.eef.edu.gr

boom_agenda_27_28

Δωρεάν είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Where: Σε 100 σημεία σε όλη την χώρα

When: Σάββατο 28/09 και Κυριακή 29/09

About: Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Πολιτισμικής Κληρονομιάς, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου η είσοδος σε μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους θα είναι ελεύθερη για όλους. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει για 23η χρονιά την ημέρα αυτή, με ειδικά σχεδιασμένες δράσεις και εκδηλώσεις σε 100 σημεία σε όλη την χώρα. Το φετινό θέμα είναι «Τέχνες και Ψυχαγωγία», με τους επισκέπτες να καλούνται να ανακαλύψουν ποια είναι τελικά η σχέση των μουσείων με την ψυχαγωγία. Στον νομό Αττικής συμμετέχουν 30 μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι.

Info: www.culture.gr

boom_agenda_27_28

Παιδική παράσταση «Μια ζαχαρένια συνταγή»

Where: Παιδική σκηνή του θεάτρου Φούρνος

When: Κυριακή 29/09/2019 με Κυριακή 26/04/2020

About: Πρόκειται για μια παράσταση για παιδιά από 2,5 έως 7 ετών, που ανεβαίνει για 3η συνεχόμενη χρονιά, αφού κατέκτησε τις καρδιές μικρών και μεγάλων. Σύμφωνα με την υπόθεση του έργου, όλοι οι παιδικοί ήρωες ζουν ψηλά στον ουρανό. Ανάμεσά τους και ο Ρένος, ένας ευγενικός ζαχαροπλάστης που κάνει πεντανόστιμα γλυκά για τους ήρωες, ώστε να δυναμώσουν και να μπορούν να λένε τις ιστορίες τους στα παιδιά. Μία μέρα όμως ανακαλύπτει ότι οι άνθρωποι στη γη είναι δυστυχισμένοι, και έτσι αποφασίζει να τους κάνει ένα σπουδαίο δώρο...

Το κείμενο υπογράφει η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου και τη σκηνοθεσία η Ελεάννα Σαντοριναίου, ενώ την πρωτότυπη μουσική έχει γράψει ο Χρήστος Θηβαίος.

Info: www.viva.gr

boom_agenda_27_28

Βραδινή Ξενάγηση στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου

Where: Κέντρο Επισκεπτών Θησείου στον ιστορικό χώρο του ΕΑΑ στο Θησείο στην κορυφή του λόφου Νυμφών

When: 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2019

About: Αυτό το Σαββατοκύριακο πραγματοποιείται για τελευταία φορά η βραδινή ξενάγηση στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Πρόκειται για μια προσπάθεια να εξοικειωθεί το κοινό με την αστρονομία αλλά και την ιστορία του Αστεροσκοπείου. Το Ε.Α.Α. στεγάζεται στο κτίριο Σίνα, το οποίο θεμελιώθηκε το 1842 ύστερα από δωρεά του Γεώργιου Σίνα, επιχειρηματία και γενικού πρόξενου της Ελλάδας στη Βιέννη, και βασίστηκε σε σχέδια του Δανού αρχιτέκτονα Τheophil Hansen. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στον διπλανό λόφο της Πνύκας ο Μέτωνας πραγματοποίησε τις πρώτες αστρονομικές παρατηρήσεις στην αρχαία Αθήνα με το Ηλιοτρόπιό του. Οι ξεναγήσεις προτείνονται για παιδιά από 5 ετών.

Info: www.noa.gr