BOOM astrology | Τι περιμένει πώς και πώς για να περάσει τέλεια φέτος τα Χριστούγεννα το μικρό σας «ξωτικό»;

Boom Team
Sun, 17/12/2023 - 23:17

Από τότε που γίνατε γονείς στολίζετε δυο μήνες πριν, βάζετε κι άλλα λαμπάκια στο δέντρο ξανά και ξανά γιατί ποτέ δεν είναι αρκετά, φροντίζετε να δημιουργήσετε την πιο festive οικογενειακή ατμόσφαιρα, κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να μείνουν στα παιδιά σας αξέχαστα (και) τα φετινά Χριστούγεννα. Ναι, είναι η αγαπημένη τους γιορτή και την περιμένουν πώς και πώς. Τι ακριβώς περιμένει όμως το κάθε παιδί για να περάσει τέλεια, σύμφωνα με το ζώδιό του;

Photo: Josh Willink @ Pexels 

Κριός, Wow! Φήμες λένε πως τα Christmas Adventure calendars φτιάχτηκαν για να ικανοποιήσουν την ακόρεστη ανάγκη του μικρού Κριού για σασπένς, νέα ερεθίσματα, προκλήσεις, παιχνίδια και πρωτόγνωρες εμπειρίες (και φυσικά για να γλιτώσουν τους γονείς του από την βασανιστική επωδό «βαριέμαι»). Έτσι, όλοι θα είναι χαρούμενοι και όταν κάθε πρωί θα ακούτε ένα «ουάου!», θα ξέρετε πως άνοιξε το πορτάκι με την έκπληξη της ημέρας... (Κι όταν πια δει το δώρο που έφερε ο Άγιος Βασίλης… #denperigrafoallo).

Ταύρος, Dear Santa... «Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη, ήμουν πολύ καλό παιδί φέτος...». Όλα τα παιδιά ξεκινούν το γράμμα τους με την ίδια εισαγωγή, στην περίπτωση του μικρού Ταύρου όμως είναι 100% αλήθεια! Υπομονετικά, ήσυχα, παιδιά «διαμάντια», ξέρουν πως και φέτος θα πάρουν το δώρο που ζήτησαν, γιατί το αξίζουν! Έτσι κι αλλιώς δεν έχουν ποτέ υπερβολικές απαιτήσεις. (Οκ, ίσως χάνουν λίγο το μέτρο με τις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, αλλά ποιος μπορεί να αντισταθεί στα σοκολατένια ελατάκια;).

Senivpetro/Freepik
Photo: Senivpetro/Freepik

Δίδυμοι, Jingle all the way! Ετοιμαστείτε να ακούτε 24/7 σε repeat ένα compilation με όλα τα hit της σεζόν, από τον Ρούντολφ το ελαφάκι και το Ω έλατο, μέχρι το Πάει ο παλιός ο χρόνος κι ένα remix από κάλαντα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Το Διδυμάκι σας, όλο κέφι και μπρίο έχει μια αποστολή: να τριγυρνάει σαν σβούρα και να σκορπίζει το πνεύμα (και το soundtrack) των Χριστουγέννων στο σπίτι σας, στα σπίτια των άλλων, στη γειτονιά, παντού... Και το κάνει τόσο χαριτωμένα!

Καρκίνος, HO-HO-Home! Cupcakes ταρανδάκια, μπισκοτοσπιτάκια με ζαχαρωτά, χιονανθρωπάκια από αυγά, κουλουράκια σε σχήμα αστεριού, gingerbread cookies... Το μικρό σας Καρκινάκι τρελαίνεται να είναι δίπλα σας όλη μέρα και να ξεδιπλώνει πάνω στον πάγκο της κουζίνας (και όχι μόνο) τα δημιουργικά του ταλέντα, φτιάχνοντας εδέσματα που μοιάζουν βγαλμένα από βιτρίνα βιεννέζικης brasserie. Κι όταν πια βραδιάζει, περιμένει πώς και πώς να φορέσετε τα machy machy seasonal πιτζαμάκια σας και να διαβάσετε παραμύθια αγκαλιά.

Photo: Freepik

Λέων, Yes day! Όλοι οι γονείς την περίοδο των γιορτών γίνονται λίγο πιο ελαστικοί, έχοντας ταυτόχρονα μια κρυφή αγωνία για το πώς θα επαναφέρουν τα παιδιά τους ξανά στην τάξη όταν τελειώσουν οι διακοπές. Εξαιρούνται όσοι έχουν παιδί Λέοντα. Που σημαίνει, τολμήστε άφοβα να του κάνετε δώρο μια μέρα που θα του λέτε σε όλα ναι! Θα σας εκπλήξει με τις ιδέες του, θα σας παρασύρει στον μαγικό του κόσμο και θα σας συγκινήσει όταν θα προσφέρει με δική του πρωτοβουλία μερικά από τα παιχνίδια του σε παιδάκια που δεν έχουν…

Παρθένος, Elf on duty! Στολισμός δέντρου check, γράμμα στον Άγιο Βασίλη check, χειροποίητη κάρτα για τη νονά check...επόμενη αποστολή: αμπαλάζ δώρων. Γεννημένος project manager, ο μικρός Παρθένος θα μπορούσε άνετα να αναλάβει βοηθός του Άγιου Βασίλη. Προς το παρόν έχει εξοπλιστεί με τα απαραίτητα αξεσουάρ, δηλαδή καπέλο, αυτάκια, μύτη και κέρατα ταράνδου, τα φοράει κάθε μέρα, όλη μέρα και ανυπομονεί να φέρει εις πέρας το επόμενο εορταστικό task.

Photo: Paige Cody @ Unsplash 

Ζυγός, Christmas team spirit: Το πνεύμα της ομαδικότητας και της ομόνοιας κυλάει στο αίμα του μικρού σπιτόγατου Ζυγού όλο τον χρόνο, πόσο μάλλον τις ημέρες των γιορτών. Που σημαίνει, μαμά και μπαμπά, να είστε προετοιμασμένοι να δέχεστε κάθε μέρα τους φίλους του για sleep over κάτω από το δέντρο, Christmas movies marathon και πολλά, πάρα πολλά επιτραπέζια. Εξοπλιστείτε με λιχουδιές, ζεστή σοκολάτα, marshmallows, ποπ κορν και παίξτε μαζί τους!

Σκορπιός, Christmas mission accomplished: Μπορεί να απολαμβάνει όσο τίποτα το χουζούρι τις ημέρες των γιορτών – μην τον ξυπνήσετε ούτε για αστείο πριν τις 9 – αλλά από τη στιγμή που θα σηκωθεί αναζητά τη δράση και την περιπέτεια...  Εστιάστε σε experience gifts που εξάπτουν τη φαντασία, αξίζουν πολλά και δεν κοστίζουν τίποτα - έτσι κι αλλιώς αυτό θέλουν όλα τα παιδιά. Τι θα λέγατε για ένα in house χριστουγεννιάτικο κυνήγι θησαυρού;

Photo: Mike Arney @ Unsplash 

Τοξότης, All aboard! «Δηλαδή, μισό λεπτό, ο Άγιος Βασίλης μέσα σε ένα βράδυ θα γυρίσει όλο τον κόσμο;», αναρωτιέται ο μικρός, ανήσυχος Τοξότης. Όχι, δεν τον απασχολούν καθόλου λεπτομέρειες τύπου πώς προλαβαίνει ή πού χωράνε τόσα πολλά δώρα. Είναι γεννημένος για ταξίδια και νέες περιπέτειες και το μόνο που τον νοιάζει είναι να μπορούσε να βρίσκεται κι εκείνος μέσα στο έλκηθρο και να πετάει από πόλη σε πόλη! Κι αυτό ακριβώς κάνει με τη φαντασία του!

Αιγόκερως, Let’s do it! Ενθουσιώδης και πρακτικός, ο μικρός Αιγόκερως θα πει ναι στα χριστουγεννιάτικα DIY crafts, αρκεί να έχουν ένα concept. Δεν θα πιστεύετε με πόση αφοσίωση και προθυμία θα σας βοηθήσει να φτιάξετε το family memory book της χρονιά που πέρασε ή έναν τοίχο με φωτογραφίες από τις διακοπές… Με την ίδια χαρά βέβαια θα πει ουάου και σε μια επίσκεψη στο πλανητάριο ή σε ένα χριστουγεννιάτικο χωριό!  

Photo: Denisova Irina @ Pexels 

Υδροχόος, Home alone #not: Cool και φύσει ανεξάρτητο, μπορεί να βρει τους πιο απίθανους και ευφάνταστους τρόπους να περάσει μαγικά, να φτιάξει φρούρια και λαβύρινθους από μαξιλάρια, να στολίσει ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δέντρο από βιβλία ή να φτιάχνει με τις ώρες ένα θεματικό παζλ... Από την άλλη είναι τόσο χαρισματικό στο socializing, που πραγματικά θα σας εκπλήξει με την άνεση που θα συμμετέχει στα χριστουγεννιάτικα πάρτι και τραπέζια που αυτές τις μέρες έχουν την τιμητική τους…

Ιχθύς, All he wants for Christmas! Μια χριστουγεννιάτικη χιονόμπαλα, λίγα υλικά χειροτεχνίας και μαρκαδόροι αρκούν για τον μικρό, ονειροπόλο Ιχθύ για να ξεκινήσει να ταξιδεύει με την ανεξάντλητη φαντασία του σε κόσμους μαγικούς, σε σελίδες χριστουγεννιάτικων παραμυθιών και στα μαγικά μέρη που βλέπει στις ταινίες. Επειδή όμως του αρέσουν και τα πραγματικά ταξίδια, με το που δώσετε το σύνθημα για μια κοντινή απόδραση, θα είναι έτοιμος, με το back pack του φουλ εξοπλισμένο, σε χρόνο dt!

So this is Christmas!