Κορωνοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών άνω των 12 ετών

Μαρία Ιωαννάτου
Mon, 19/07/2021 - 14:21

Στο άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας άνω των 12 ετών αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συζήτηση που είχε με πολίτες κατά την περιοδεία του στη Μεσσηνία, χωρίς όμως να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Διευκρίνισε μάλιστα, ότι η Κυβέρνηση θα ακούσει τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών καθιστώντας όμως σαφές ότι «οι γονείς θα έχουν την ευχέρεια να πάρουν την όποια απόφαση και δεν πρόκειται ποτέ ο εμβολιασμός για τα παιδιά να είναι υποχρεωτικός».

Φωτογραφία από Freepik

Εμβολιασμοί εφήβων 15-17 ετών

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη (15/7) άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών. Μετά και την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, οι γονείς μπορούν πλέον να κλείνουν ραντεβού για τα παιδιά τους με το εμβόλιο της Pfizer.

Το ραντεβού γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet και μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί. Επίσης, το ραντεβού μπορεί να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία, αρκεί ο γονέας να προσκομίσει τα στοιχεία της ταυτότητάς του και του παιδιού. 

Τα παιδιά πρέπει να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Πηγή: in.gr