«Ο τσάρος με την μακριά γενειάδα», δημιουργική ενόργανη και «Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά» στην πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου.

Boom Team
Fri, 15/11/2019 - 18:36

Θέατρο ή πρωτότυπες αθλητικές δραστηριότητες στο πάρκο του ΚΠΙΣΝ; Ρίξτε τις BOOM approved προτάσεις σας στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων με τα παιδιά σας και αφήστε εκείνα (και τον καιρό) να επιλέξουν αν θα φορέσετε τα καλά σας ή αν αφιερωθείτε σε cozy outdoor δραστηριότητες με φόρμες και αθλητικά! 

«Ο Τσάρος με την μακριά γενειάδα» στο Θέατρο Κιβωτός

Η Κάρμεν Ρουγγέρη και η ομάδα της, ζωντανεύουν στη σκηνή του Θεάτρου Κιβωτός το ρώσικο παραμύθι «Ο Τσάρος με την μακριά γενειάδα», μέσα από το οποίο τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το έργο τεσσάρων σημαντικών Ρώσων συνθετών: Α.Μποροντίν, Μ. Μουσόργκσκι, Π. Τσαϊκόφσκι και Ν. Ρίμσκι-Κόρσακοφ.

Ο κεντρικός ήρωας, ο τσάρος Γιεριμέι, ζει με την τσαρίνα του σ’ ένα όμορφο παλάτι. Η ζωή τους κυλούσε ήρεμα μα βαρετά. Μια μέρα, συζητώντας με τους συμβουλάτορές του και τον γελωτοποιό του κατάλαβε ότι δεν κυβερνούσε καλά το βασίλειό του, καθώς κανείς δεν ήξερε πόσοι ήταν οι κάτοικοι της χώρας, πόσα τα σπίτια, πόσα τα ζωντανά. «Να κάνουμε απογραφή!», πρότεινε ο γελωτοποιός. Και κάπως έτσι ξεκινάει μια περιπέτεια με κωμικές στιγμές, ανατροπές, αγωνία, κι ένα παραμύθι γεμάτο μελωδίες, τραγούδια και χορό που θα ταξιδέψει το κοινό σε δύο ξεχωριστούς τόπους: το βασίλειο της γης και το βασίλειο του νερού.

Θέατρο Κιβωτός, κάθε Κυριακή στις 11:30. Η παράσταση είναι κατάλληλη για παιδιά από 2 ετών και άνω.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.karmenrouggeri.gr

ατζέντα του σαββατοκύριακου

Δημιουργική ενόργανη και μαθήματα χάντμπολ για παιδιά στο ΚΠΙΣΝ

Πόσο διασκεδαστική μπορεί να γίνει η ενόργανη γυμναστική; Θα μπορούσε να μετατραπεί σε παιχνίδι; Από αυτό το Σάββατο και μέχρι τέλος Νοεμβρίου, τα παιδιά ηλικίας 3 έως 6 ετών γνωρίζουν το σώμα και τις ικανότητές τους και βελτιώνουν την ευλυγισία τους στις συναντήσεις «δημιουργικής ενόργανης», ενώ τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας (6 έως 13 ετών) θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν χάντμπολ μέσα από δωρεάν μαθήματα. 

 Περισσότερες πληροφορίες στο www.snfcc.org 

ατζέντα του σαββατοκύριακου

«Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά» στο Θέατρο Αλίκη

Περίπου 180 χρόνια μετά την πρώτη δημοσίευση του παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο δημοφιλής ηθοποιός Χρήστος Χατζηπαναγιώτης παρουσιάζει στη σκηνή του Θεάτρου Αλίκη την δική του εκδοχή του κλασικού έργου, σε μία παράσταση που σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο ίδιος μαζί με μια ομάδα αγαπημένων συντελεστών.

Στη διασκευασμένη ιστορία του «Βασιλιά», οι μικροί και μεγαλύτεροι θεατές θα παρακολουθήσουν τις περιπέτειες ενός αλαζόνα βασιλιά, μιας βασίλισσας που κυνηγάει ένα αστέρι για να το κάνει δικό της και μιας πριγκίπισσας, που είναι «ανεπίδεκτη μαθήσεως». Οι κεντρικοί ήρωες μπλέκονται μαζί με αυλικούς, κόλακες και «απατεώνες»  σε μια ιστορία γεμάτη δράση, χιούμορ και πολλά ευτράπελα και στην οποία συμμετέχουν και οι θεατές! 

Θέατρο Αλίκη, κάθε Σάββατο στις 14.00 και Κυριακή 11.30 & 14.30. Κατάλληλο για παιδιά από 4-12 ετών.

Πληροφορίες - κρατήσεις: Τηλ . 210 32 100 21, 210 76 106 16, 6985 933 290

ατζέντα του σαββατοκύριακου