Το παιδί σας τρελαίνεται για κάστρα; Τότε πρέπει να προγραμματίσετε οπωσδήποτε ένα ταξίδι στο Εδιμβούργο

Γεωργία Καρκάνη
Sun, 24/03/2024 - 13:17

Επιβλητικά κάστρα, θρύλοι που ζωντανεύουν, ιστορίες για ιππότες, πριγκίπισσες και νεράιδες, εμβληματικά μνημεία αρχιτεκτονικής, αλλά και φαντάσματα και μάγισσες που έρχονται από το παρελθόν…  Αυτά και άλλα πολλά μας περιμένουν στη Σκοτία, και συγκεκριμένα την πρωτεύουσά της, το Εδιμβούργο...

Πάμε για κυνήγι φαντασμάτων!

agsaz/Shutterstock

Η πόλη των θρύλων, των «στοιχειωμένων κάστρων», του Harry Potter και των καταπράσινων τοπίων περιμένει εσάς και τα παιδιά σας για ένα καθηλωτικό ταξίδι στο γοτθικό παρελθόν, γεμάτο μυστήριο, ομίχλη και τρομακτικές ιστορίες!

  • Η περιήγησή σας θα ξεκινήσει από το κάστρο του Εδιμβούργου, που δεσπόζει στην κορυφή της πόλης από τον 12ο αιώνα – αν και ευρήματα δείχνουν ότι η περιοχή κατοικείται εδώ και περίπου τρεις χιλιετίες. Τα αντικείμενα που εκτίθενται στο εσωτερικό του, όπως τα μεσαιωνικά όπλα και τα βασιλικά κοσμήματα, θα γίνουν αφορμή για να μάθετε εντυπωσιακές ιστορίες για το παρελθόν της Σκοτίας.
  • Η βόλτα σας θα συνεχιστεί στην Παλιά Πόλη, που έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Οι πιο τολμηρές οικογένειες –με τα μεγαλύτερα παιδιά– αναζητήστε τις νυχτερινές ξεναγήσεις στο στοιχειωμένο Εδιμβούργο και ειδικά στις υπόγειες στοές του!
  • Για τους λάτρεις του Harry Potter, το Εδιμβούργο προσφέρει θεματικές ξεναγήσεις (Potter Trail), όπου θα ακολουθήσετε τα χνάρια του διασημότερου μάγου: Θα δείτε τους δρόμους όπου η J.K. Rowling έγραψε τα βιβλία και τις γωνιές της πόλης που μετέτρεψε σε σκηνικό των ιστοριών της.
  • Στον παιδότοπο Wonder World θα βρείτε παιχνίδια για όλες τις ηλικίες και ένα οικογενειακό καφέ. Αν μάλιστα ταξιδέψετε τις ημέρες του Halloween, θα βυθιστείτε στον κόσμο της πιο τρομακτικής γιορτής μέσα από ένα πλήθος από δραστηριότητες όπως χειροτεχνίες, θεματικά παιχνίδια και μεταμφιέσεις.
  • Μία ημέρα στα highlands επιβάλλεται, έστω και με ομαδική εκδρομή με λεωφορείο. Για μεγαλύτερη αυτονομία, νοικιάστε αυτοκίνητο –αν νιώθετε εξοικειωμένοι με τον βρετανικό τρόπο οδήγησης– και επισκεφθείτε τις λεγόμενες «στοιχειωμένες» τοποθεσίες όπως το Κάστρο Tantallon και το Παλάτι Folkland. Ακόμα καλύτερα, διανυκτερεύστε σε ένα… στοιχειωμένο ξενοδοχείο!

Πώς θα πάτε: Το συντομότερο αεροπορικό ταξίδι για Εδιμβούργο διαρκεί έξι ώρες με μια ενδιάμεση στάση.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο 16ο τεύχος του BOOM που μπορείτε να διαβάσετε online πατώντας στο εξώφυλλο!