Περιπέτεια ή χαλάρωση σε all-inclusive ξενοδοχείο; Εσείς, τι τύπος διακοπών είστε;

Γεωργία Καρκάνη
Sun, 06/08/2023 - 13:49

Εξερεύνηση, σπορ, τέχνη, χαλάρωση σε all-inclusive ή διακοπές στο χωριό; Βρείτε με ποια κατηγορία ταυτίζεστε! 

Στον δρόμο που χάραξε ο Ιντιάνα Τζόουνς!

Νέοι ταξιδιωτικοί προορισμοί, από τη Νέα Ζηλανδία μέχρι την Ισλανδία, και κρυμμένοι θησαυροί σάς περιμένουν να τους ανακαλύψετε, και το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή. Μπορεί να κάνετε οικονομία όλο τον χρόνο για να πραγματοποιήσετε το ταξίδι των ονείρων σας, αλλά, όταν φτάσετε στον προορισμό σας, δεν θα αφήσετε σπιθαμή ανεξερεύνητη. Τα παιδιά σας, από μωρά ακόμα, μπαίνουν σε καρότσια και μάρσιπους και σας ακολουθούν μέχρι την άκρη του κόσμου για συναρπαστικές περιπέτειες.

Φωτογραφία από @Holiak (Freepik)

Αδρεναλίνη στα ύψη!

Κάθε καλοκαίρι γεμίζετε τις αποσκευές σας με ρακέτες, μπάλες, σανίδες surf και αθλητικά παπούτσια και πηγαίνετε οικογενειακώς να δαμάσετε τα κύματα, να κάνετε high score στις ρακέτες της παραλίας ή να λάβετε μέρος σε αγώνες αντοχής. Εννοείται ότι τα παιδιά σας μαθαίνουν από πολύ μικρά κολύμπι και, καθώς μεγαλώνουν, αρχίζουν να σας ακολουθούν στο snorkeling, στο rafting ή σε οποιαδήποτε άλλη υπαίθρια αθλητική δραστηριότητα...

Culture guide: Καλοκαίρι!

Ευκαιρία να περάσετε οικογενειακώς μία ολόκληρη εβδομάδα στο Παρίσι, με πολύωρες επισκέψεις στο Λούβρο και δραστηριότητες στο Κέντρο Ζορζ Πομπιντού. Από τις αποσκευές των παιδιών δεν λείπουν τα βιβλία, ενώ το καθημερινό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει οπωσδήποτε επισκέψεις σε ιστορικά αξιοθέατα και μουσεία καθώς και πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Φωτογραφία από @snorkulencija (Shutterstock)

Relax, enjoy, have fun and... repeat

Οι διακοπές για εσάς σημαίνουν απόλυτη ξεκούραση. Το όνειρό σας είναι να αποφορτιστείτε από τη χρονιά που αφήνετε πίσω σας, επιλέγοντας ένα all-inclusive ξενοδοχείο που θα κάνει τα πάντα, για να μη χρειαστεί να μαγειρέψετε ή να καθαρίσετε ούτε μία μέρα. Ιδανικά, θέλετε να προσφέρει και δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά, ώστε να εξασφαλίσετε, επιτέλους, προσωπικό χρόνο και για εσάς.

Φωτογραφία από @Holiak (Freepik)

Village forever!

Ακόμα κι αν μέχρι να γίνετε γονείς προτιμούσατε κάποιον από τους άλλους τύπους διακοπών, πλέον οι διακοπές στο χωριό μπορεί να αποτελούν τη σταθερή επιλογή σας, για πολλούς και διάφορους λόγους. Επειδή, ίσως, τα παιδιά σας έχουν βρει εκεί μια καλοκαιρινή παρέα που μετρούν μέρες αντίστροφα μέχρι να ξανασυναντήσουν, γιατί μπορεί κι εσείς να δημιουργήσετε νέες παρέες (συνήθως, με τους γονείς των παιδιών που γίνονται φίλοι των δικών σας) ή, γιατί όχι, να ξαναέρθετε κοντά με φίλους από τα δικά σας παιδικά καλοκαίρια, είτε επειδή υπάρχει ένα εξοχικό σπίτι φουλ εξοπλισμένο, οπότε δεν χρειάζεται να κουβαλήσετε όλο το νοικοκυριό στις διακοπές. Και φυσικά, επειδή στο χωριό σάς περιμένουν οι παππούδες που ανυπομονούν να αγκαλιάσουν ξανά τα εγγονάκια τους (ενώ εσείς ανυπομονείτε να τους τα αφήσετε ένα βράδυ για να βγείτε οι δυο σας)!

 

Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο νέο, καλοκαιρινό τεύχος του BOOM που μπορείτε να διαβάσετε online πατώντας στο εξώφυλλο!