Συνταγή για βασιλόπιτα κέικ! Είναι πε-ντα-νό-στι-μη!

Μυρτώ Κάζη
Thu, 20/10/2022 - 15:58

Μαμάδες και μπαμπάδες, ακολουθεί συνταγή για την πιο τέλεια βασιλόπιτα!

Thank me later! 

Ευχές για υπέροχες και πολύ νόστιμες γιορτές! 

Υλικά: 

330 γρ.αλεύρι Φαρίν απ (κοσκινισμένο)

270 γρ.ζάχαρη

2αυγά

120 γρ.ηλιέλαιο

1/2 κ.γ.αλάτι

220 γρ. γιαούρτι

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1πορτοκάλι ακέρωτο (τον χυμό και το ξύσμα)

Εκτέλεση Συνταγής: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι, το ξύσμα, τον χυμό πορτοκαλιού, το ηλιέλαιο και χτυπάμε καλά για 2 λεπτά με το σύρμα χειρός. Προσθέτουμε τη Φαρίνα απ, το γιαούρτι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το κέντρο. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως σε σχάρα. Σφηνώνουμε το φλουρί κάτω από το κέικ. Για το γλάσο, στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί λιώνουμε τη κουβερτούρα. Ρίχνουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε το κρύο κέικ με το γλάσο σοκολάτας και στολίζουμε με βρώσιμα διακοσμητικά της αρεσκείας μας

 

Το Φαρίν-Απ αποτελεί από το 1965 αναμφισβήτητα ένα από τα αγαπημένα άλευρα της Ελληνίδας νοικοκυράς και αυτό γιατί συνδυάζει ποιότητα και ευκολία. Οι πρωτεΐνες  που περιέχει κάνουν τη ζύμη λιγότερο ελαστική και έτσι τα τελικά προϊόντα βγαίνουν πιο αφράτα. 

BOOM note: Όλα τα υλικά για τη βασιλόπιτα θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για να μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ομοιογενές μείγμα!