Take a break: 5 top επιλογές για βόλτα στα βόρεια σε δύο ρόδες!

Boom Team
Sat, 03/06/2023 - 17:14

Η εποχή ενδείκνυται για απογευματινές βόλτες. Και τι καλύτερο από μια χαλαρή ποδηλατάδα στις πιο όμορφες συνοικίες της Αττικής! Φορέστε άνετα ρούχα και κράνη και ανακαλύψτε υπέροχες διαδρομές εντός της πόλης που θα σας ενθουσιάσουν.

Photo: @ @prostooleh/ freepik

#1 Άλσος Συγγρού

Στα σύνορα της Κηφισιάς με το Μαρούσι και με εύκολη πρόσβαση από την Κηφισίας, βρίσκεται αυτή η «όαση» για μικρούς και μεγάλους. Το άλσος Συγγρού, εκτείνεται σε μια περιφραγμένη και φυλασσόμενη έκταση, με πυκνή βλάστηση, πολλές και διάφορες διαδρομές, τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους, και αποτελεί σταθερό προορισμό για ξέγνοιαστες ποδηλατάδες και ανανεωτικούς περιπάτους!  

#2 Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου 

Το Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου βρίσκεται στην Νέα Ερυθραία, έχει εύκολη πρόσβαση και δεν είναι τυχαίο πως αποτελεί σταθερή και σίγουρη επιλογή για τους γονείς που μένουν βόρεια - και όχι μόνο! Ο χώρος είναι περιφραγμένος, περιποιημένος και διαθέτει κέντρο κυκλοφοριακής αγωγής που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους. Εδώ, εκτός από το ποδήλατο, τα παιδιά σας θα ανακαλύψουν πολλούς ακόμα τρόπους απασχόλησης, ενώ παράλληλα εσείς μπορείτε να χαλαρώσετε στο μικρό cosy καφέ...

#3 Πάρκο Μαρία Κάλλας / Ναυτική Βάση Βριλήσσια 

Ακόμα ένα πάρκο των βορείων προαστίων που θα γίνει το ποδηλατικό στέκι σας. Το πάρκο Μαρία Κάλλας στην Ναυτική Βάση στα Βριλήσσια, παρέχει τις απαραίτητες υποδομές για να διασκεδάσετε, να παίξετε και να χαλαρώσετε παρέα με τους αγαπημένους σας. Ο ιδανικός φωτισμός του το καθιστά την καλύτερη επιλογή ακόμα και για νυχτερινές εξορμήσεις, bike by night.

#4 Εκπαιδευτικό και Οικολογικό Πάρκο Νέου Ψυχικού

Εδώ, εκτός από ποδήλατο, μπορείτε να κάνετε ένα σωρό ακόμα πράγματα. Ένας λαβύρινθος, δραστηριότητες για τα παιδιά και ένα τρενάκι σας περιμένουν σε αυτό το πρότυπο οικολογικό πάρκο που προάγει την ανακύκλωση και τη σημασία της. Αφού κουραστείτε έπειτα από τις αλλεπάλληλες ποδηλατικές διαδρομές, χαλαρώστε και απολαύστε έναν σύντομο περίπατο στην ανθισμένη φύση. Μια υπέροχη πρόταση, όχι πολύ μακριά από το κέντρο της Αθήνας, που θα φορτίσει τις μπαταρίες σας, ενώ τα παιδιά σας θα ευχαριστηθούν μερικές πολύτιμες στιγμές ελευθερίας και παιχνιδιού μέσα στο πράσινο.

Photo: Amber Faust @ Unsplash 

#5 ΟAKA

Εύκολα προσβάσιμο από κάθε γωνιά της Αθήνας αλλά και χώρος αθλητισμού όσο κανένας άλλος, το Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας στο Μαρούσι, αποτελεί τελευταία το πιο hot ποδηλατικό spot της πόλης. Εξερευνήστε τον απέραντο χώρο του και θαυμάστε την νεολαία να δοκιμάζει skate, parkour, rollers καθώς και μια βόλτα στον ήλιο.

Boom Tip: Το ΟΑΚΑ ενδείκνυται για να μπορέσουν τα παιδιά σας να μάθουν ποδήλατο ή να βγάλουν ακόμα και τις βοηθητικές.

Χαμηλώστε το τηλέφωνο, απενεργοποιήστε για λίγο τα mail και φύγατε για να ανακαλύψετε τις πιο cool ποδηλατικές αποδράσεις των βορείων προαστίων. Η άνοιξη σας φωνάζει και οφείλετε να ανταποκριθείτε στο κάλεσμά της. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι πετάλι...