Τι πρέπει να γνωρίζετε για την πρώτη βόλτα με το καρότσι με νεογέννητο (αλήθειες μόνο!)

Τόνια Παπαμιχαλοπούλου
Tue, 27/02/2024 - 10:27

Την ονειρευτήκατε από την πρώτη στιγμή που μάθατε ότι είστε έγκυος ενώ, ως new age mom που σέβεται τον εαυτό της, αποκτήσατε όλα τα απαραίτητα πριν καλά καλά φουσκώσει η κοιλιά σας. Ωστόσο, η πρώτη βόλτα με το νεογέννητο και δη με το καρότσι αποτελεί μια πρωτόγνωρη «πίστα», που απαιτεί προετοιμασία, ηρεμία και καλά αντανακλαστικά. Καρότσι και φύγαμε λοιπόν…

Photo: Sarah Chai @pexels

#1 Όλα του δρόμου... δύσκολα

Προαποφασίστε τον δρόμο ή, καλύτερα, τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε στην πρώτη –και πολυπόθητη– βόλτα με το μωρό σας. Δεν είναι όλοι οι δρόμοι τέλειοι ούτε όλα τα πεζοδρόμια φαρδιά και αψεγάδιαστα. Για να μη μετατραπεί λοιπόν η βόλτα με το καρότσι σε ένα... περιπετειώδες «σπορ», επιλέξτε την πιο «εύκολη» και σύντομη διαδρομή που γνωρίζετε, χαρτογραφήστε την, αποκτήστε την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση και… φύγατε!

#2 H τσάντα του Sport Billy 

Ο αγαπημένος παιδικός ήρωας και, πιο συγκεκριμένα, το «μαγικό» σακίδιό του εμφανίζεται και πάλι μπροστά σας, γιατί τώρα -ίσως περισσότερο από ποτέ- θα εύχεστε να είχατε κι εσείς μια τέτοια τσάντα που θα χωράει όλα όσα χρειάζεστε... Μωρομάντιλα, αγαπημένα παιχνίδια, πιπίλες, πάνες, μία αλλαξιά ρούχων, σεντονάκι και σελτεδάκια συνθέτουν ένα μικρό μέρος της λίστας με τα απαραίτητα.

#3 Test drive

Προτού ξεκινήσετε για την πρώτη σας βόλτα, φροντίστε να έχετε κάνει «test drive» στο καρότσι. Δείτε πώς ανοίγει, πώς κλείνει, πώς βάζετε φρένο, πού χρησιμεύουν οι διαφορετικές θήκες και οι μοχλοί. Πειραματιστείτε, κάντε μία πρόβα τζενεράλε, ρωτήστε τους experts και προετοιμαστείτε για τις πιο όμορφες «σούζες» της ζωής σας.

Photo: Oleksandr Pidvalnyi/@pexels

#4 Ένα όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό

Κι ενώ φανταζόσασταν την πρώτη βόλτα με το καρότσι σαν μια υπέροχη εμπειρία, χωρίς μεγάλες εκπλήξεις και αναποδιές, ξαφνικά συνειδητοποιείτε ότι, ήδη από την αρχή της, κρατάτε το μωρό στην αγκαλιά σας. Λίγο οι κολικοί, λίγο το γοερό κλάμα και η πρώτη επαφή με το καρότσι σάς κάνουν να παρεκκλίνετε από τα αρχικά σχέδια. Μην απογοητεύεστε όμως, όλα θέλουν τον χρόνο τους και όλα θα γίνουν!

Καρότσι Electa, Inglesina

#5 Papa-paparazzi

Όλοι γνωρίζουμε ότι στη θέα ενός νεογέννητου μωρού, οι πάντες «λιώνουν» και θέλουν να πάρουν λίγες δόσεις μωρουδίλας. Προετοιμαστείτε για εκδηλώσεις αγάπης και θαυμασμού από γείτονες και περαστικούς που θα σας συναντήσουν τυχαία στον δρόμο. Πάντα με ευγένεια και χαμόγελο, βάλτε όρια και προστατέψτε το μωρό σας, κρατώντας όλους τους «fans» σε… απόσταση!

 

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο 15ο τεύχος του BOOM που μπορείτε να διαβάσετε και online πατώντας στο εξώφυλλο!