Τι θα απαντήσω στα παιδιά μου όταν με ρωτήσουν τι σημαίνει αληθινή αγάπη

Boom Team
Fri, 14/02/2020 - 19:10

Όταν ο γιος μου βρήκε ένα πλαστικό δαχτυλίδι, του προτείναμε να το χαρίσει στην καλύτερή του φίλη στην τάξη. Έτσι έγινε, και από τότε αστειευόμαστε για το «μικρό ζευγαράκι», που μπορεί να μην είναι πλέον συμμαθητές -έχουν αλλάξει σχολεία- αλλά κάθε φορά που συναντιούνται και παίζουν παρέα, είναι σαν να μην έχει περάσει ούτε μια μέρα. Προς το παρόν, για τον γιο μου και τους συνομηλίκους του το φλερτ δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα παιχνίδι όπου μιμούνται τους μεγάλους, όμως βρίσκονται ήδη σε μια ηλικία όπου έχουν αρχίζει να δημιουργούν φιλίες και να βιώνουν την απόρριψη. Χαμογελάω και ταυτόχρονα φοβάμαι στην ιδέα ότι μια μέρα το τετράχρονο αγόρι θα εξελιχθεί σε έναν νεαρό άντρα που θα ερωτεύεται, θα ενθουσιάζεται και θα πληγώνεται, παρ’ όλα αυτά ποτέ δεν θα προσπαθήσω να τον αποθαρρύνω από το να αφήνεται στα συναισθήματά του. Και μια μέρα που θα με ρωτήσει τι σημαίνει αληθινή αγάπη, θα προσπαθήσω να τον βοηθήσω να καταλάβει δίνοντάς του περισσότερες από μία απαντήσεις.

αληθινή αγάπη

Αληθινή αγάπη σημαίνει να αγοράζεις ένα παγωτό σοκολάτα, να σου ζητάει μία κουταλιά κι εσύ να δίνεις στον αγαπημένο ή στην αγαπημένη σου παραπάνω από το μισό.

Αληθινή αγάπη σημαίνει να παίζετε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, να τον αφήνεις, στα κρυφά, να κερδίζει και μετά να πανηγυρίζετε μαζί.

Αληθινή αγάπη σημαίνει όταν κουράζεται ο ένας από τους δύο, να τον κουβαλάει ο άλλος στην πλάτη του για να φτάσουν μαζί στην κορυφή και να θαυμάσουν τη θέα.

αληθινή αγάπη

Αληθινή αγάπη σημαίνει να μη φοβάσαι τη σιωπή: Να μη χρειάζεται να ανταλλάξετε κουβέντα όταν είστε μαζί, κι όμως να αισθάνεστε ότι τα έχετε πει όλα.

Αληθινή αγάπη σημαίνει να γελάς με την καρδιά σου με το πιο ανόητο ανέκδοτο του κόσμου, απλώς και μόνο επειδή το αφηγήθηκε ο αγαπημένος σου.

Αληθινή αγάπη σημαίνει να θέλεις να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Αληθινή αγάπη σημαίνει να τα δίνεις όλα και μετά να αισθάνεσαι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο.

Αληθινή αγάπη σημαίνει ακόμα και αν δεν κοιτάει ο ένας βαθιά μέσα στα μάτια του άλλου, να κοιτούν και οι δυο προς την ίδια κατεύθυνση.

αληθινή αγάπη

Αληθινή αγάπη σημαίνει να μην μπορείς να θυμηθείς πώς ήταν η ζωή σου προτού τον γνωρίσεις.

Αληθινή αγάπη σημαίνει να ξενυχτάς στο πλάι του αγαπημένου σου που έχει πυρετό και να μη νιώθεις ότι θυσιάζεσαι, απλώς να ξέρεις ότι δεν θα μπορούσες να βρίσκεσαι πουθενά αλλού εκείνη τη στιγμή.

Αληθινή αγάπη σημαίνει να αγαπάς ακόμα και το στραβό δοντάκι του, που αποκαλύπτεται κάθε φορά που χαμογελάει, ή τις ρυτίδες που σχηματίζονται γύρω από τα μάτια του.

αληθινή αγάπη

Αληθινή αγάπη σημαίνει όσες φορές κι αν προσπαθείτε κι αποτυγχάνετε, να ξέρετε βαθιά μέσα σας και οι δύο ότι στο τέλος θα τα καταφέρετε.

Η αληθινή αγάπη πολλαπλασιάζεται μαγικά, χωρίς ποτέ να χάνει τη δύναμή της, ακόμα και όταν μοιράζεται στα τρία, στα τέσσερα ή στα πέντε.

Από τη Γεωργία Καρκάνη