4 μπαμπάδες θυμούνται τη στιγμή που αντίκρισαν για πρώτη φορά τα νεογέννητα παιδιά τους!

Ιφιγένεια Ηλιάδη
Wed, 01/06/2022 - 11:35

4 outstanding daddies μιλούν για την πρώτη συνάντηση με τα παιδιά τους, φωτογραφίζονται μαζί τους και θυμούνται τη μαγική στιγμή που τα κράτησαν για πρώτη φορά στην αγκαλιά τους.

4 εντελώς διαφορετικοί μπαμπάδες με ένα κοινό στοιχείο: την απεριόριστη πατρική αγάπη. 

boom_daddies
Σωτήρης Βρεττός !

Σωτήρης Βρεττός, Γεωπόνος-Ανθοδέτης @ SOTIRIS VRETTOS | Μπαμπάς της Νεφέλης

 

Σε είδα πρώτη φορά... την ώρα που γεννιόσουν. Ήμουν μέσα σε όλη τη διάρκεια του τοκετού.

Αυτό που δε θα ξεχάσω ποτέ από εκείνη την ημέρα είναι... το σοκ και τη συγκίνηση που ένιωσα όταν σε είδα να βγαίνεις στον κόσμο για πρώτη φορά ‒ ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί σε αυτή τη ζωή.

Το συναίσθημα που ένιωσα όταν σε κράτησα στα χέρια μου... ήταν ένα συναίσθημα απερίγραπτο, ήταν μοναδική στιγμή... Πολύ κλάμα!

Έμοιαζες... με αγγελάκι.

Θυμάμαι ότι η μαμά σου... έκλαιγε με λυγμούς από τη συγκίνηση.

Αν μπορούσα να σου πω κάτι εκείνη τη στιγμή, θα ήταν... άντε, σε περιμέναμε 9 μήνες.

Και τώρα που μεγάλωσες, θέλω να σου πω... πόσο πολύ σε αγαπώ και θα προσπαθήσω να είμαι πάντα δίπλα σου...

boom_daddies

Instagram: @sotirisvrettos

——————————————————————————————————————————————————————————

Alex Canvin, Co-owner @ «Different Beast» & «Folk» | Μπαμπάς της Αμάλθειας

Σε είδα πρώτη φορά... λίγα δευτερόλεπτα αφού είχες γεννηθεί. Βγήκες από το νερό και, αφού σε κράτησε η μητέρα σου πρώτα, μετά πέρασες σε μένα. Δεν μπορούσα να πάρω τα μάτια μου από πάνω σου. Ήταν το πιο υπέροχο συναίσθημα. Ένιωσα τεράστια ανακούφιση. Πέρασαν 9 μήνες μεγάλης αναμονής μέχρι να σε γνωρίσουμε...

Αυτό που δε θα ξεχάσω ποτέ από εκείνη την ημέρα είναι... η ηρεμία με την οποία η μητέρα σου σε έφερε στον κόσμο. Πιστεύω ότι ήταν εκείνη η θετική, ήπια ενέργεια που σου έδωσε αυτό το εκπληκτικό ξεκίνημα ζωής προς τον έξω κόσμο – και σίγουρα συνέβαλε στον καταπληκτικό χαρακτήρα σου.

Το συναίσθημα που ένιωσα όταν σε κράτησα στα χέρια μου... ήταν σαν να σε ήξερα από πάντα. Ο χρόνος κυλούσε πιο αργά όσο εσύ σιγά σιγά ανοιγόκλεινες τα μάτια σου. Δεν μπορούσα να πιστέψω πόσο βαθιά με είχε κατακλύσει το συναίσθημα αγάπης για εσένα.

Έμοιαζες... λες και ήσουν σε απόλυτη ηρεμία. Δεν έκλαιγες ούτε έμοιαζες να νιώθεις δυσφορία. Και θυμάμαι ότι αυτό συνεχίστηκε για πολύ καιρό.

Θυμάμαι ότι η μαμά σου... σε έφερε στον κόσμο χωρίς την αρωγή οξυγόνου ή οποιασδήποτε άλλης βοήθειας. Ετοιμαζόταν για εκείνη τη στιγμή πολλούς μήνες, και ψυχικά αλλά και σωματικά, για τον «φυσικό» τοκετό στο νερό. Ακόμα θυμάμαι πόσο ήρεμη και ευτυχισμένη ήταν σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και της γέννας.

Αν μπορούσα να σου πω κάτι εκείνη τη στιγμή, θα ήταν... ότι, όπως η μητέρα σου σε έφερε στον κόσμο χωρίς φόβο, αλλά με θετική, χαρούμενη ενέργεια, έτσι ακριβώς εύχομαι να αντιμετωπίσεις όλες τις μεγάλες στιγμές στη ζωή σου. Και ποτέ να μη φοβηθείς να δοκιμάζεις πράγματα ή να πάρεις διαφορετικό δρόμο από τους άλλους ανθρώπους. 

Και τώρα που μεγάλωσες, θέλω να σου πω... ότι ο ερχομός σου στη ζωή μου άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο βλέπω τον εαυτό μου αλλά και την ίδια τη ζωή. Μου άνοιξε τα μάτια όσον αφορά σε πράγματα που ίσως δε θα σκεφτόμουν ποτέ να κάνω ή να νιώσω αν δεν ήταν για εσένα. Όπως ακριβώς πιστεύω ότι μαθαίνεις πράγματα από εμένα, θέλω να ξέρεις ότι κάθε μέρα μαθαίνω κάτι από εσένα.

boom_daddies

Instagram: @acanvin

——————————————————————————————————————————————————————————

Νικόλας Χατζής, Founder & CEO @ WEBJAR | Μπαμπάς του Πάνου, aka «Λουκουμά»

 

Σε είδα πρώτη φορά... στις 11/01/2018, 00:50, έτσι αργά το βράδυ, ξενύχτης σαν και τους γονείς σου. Λες και περίμενες να περάσει η ώρα για να «παρτάρουμε» όλο το βράδυ που ήρθες στη ζωή μας...

Αυτό που δε θα ξεχάσω ποτέ από εκείνη την ημέρα είναι... η στιγμή που η μαία ήρθε και σε ακούμπησε στην αγκαλιά μου. ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ! Και έλεγα μέσα μου «Τώρα έγινα πατέρας! Τρελό!»

Το συναίσθημα που ένιωσα όταν σε κράτησα στα χέρια μου... ήταν τρέλα για το δώρο που ήρθε στη ζωή μας, λαχτάρα να σε βάλω στην αγκαλιά μου να δεις τον πρώτο αγώνα του Παναθηναϊκού.

Έμοιαζες... με λουκουμά. Έτσι σε φανταστήκαμε και έτσι σε φωνάζαμε με τη μαμά σου, γι’ αυτό και το Instagram account σου είναι @lou_kou_mas

Θυμάμαι ότι η μαμά σου... 11 ώρες πάλευε να σε γεννήσει και, ενώ ήταν έτοιμη σχεδόν, με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει: «Αγάπη μου, δε μου φέρνεις μια σοκολάτα;». Μόνο γέλια!

Αν μπορούσα να σου πω κάτι εκείνη τη στιγμή, θα ήταν... άντε, μεγάλωσε να πάμε γήπεδο και μετά για μπίρα!

Και τώρα που μεγάλωσες, θέλω να σου πω... πως εδώ είμαστε, φιλαράκι, για όλη σου τη ζωή να σε βασανίζουμε!

boom_daddies

Instagram: @nikolasxatzis & @lou_kou_mas

——————————————————————————————————————————————————————————

Κωνσταντίνος Εφραιμίδης, Media Specialist & Δημιουργός του dadsrules.gr | Μπαμπάς του Γιάννη και της Χριστίνας-Ιφιγένειας

 

Σε είδα πρώτη φορά... στην ξενέρωτη αίθουσα αναγγελιών / live στο χειρουργείο...

Αυτό που δε θα ξεχάσω ποτέ από εκείνη την ημέρα είναι... το κλάμα που έριξα ψάχνοντας παράλληλα να βρω χρήματα να δώσω στη νοσοκόμα / οι 3 κάμερες σε δύο χέρια για να απαθανατίσω κάθε στιγμή της γέννας.

Το συναίσθημα που ένιωσα όταν σε κράτησα στα χέρια μου... δεν περιγράφεται / δεν περιγράφεται vol.2

Έμοιαζες... με στραπατσαρισμένο λούτρινο / με το Κλαψουλίνι.

Θυμάμαι ότι η μαμά σου... έκλαιγε / μου έλεγε να μην τραβάω πολλές φωτογραφίες.

Αν μπορούσα να σου πω κάτι εκείνη τη στιγμή, θα ήταν... σταμάτα να κλαις / κοίτα λίγο τον φακό της κάμερας.

Και τώρα που μεγάλωσες, θέλω να σου πω... πως σ’ αγαπώ / σ’ αγαπώ.

boom_daddies

Instagram: @kefraimidis & @dadsrulesgr

 

Any man can be a father, but it takes someone special to be a dad. - Anne Geddes

 

Credits

Photographer: Δανάη Ίσαρη

Location: SOTIRIS VRETTOS

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Βάλια Νούσια | "Beaucoup"

 

Ξεφυλλίστε ολόκληρο το 1ο τεύχος του BOOM εδώ!