«Είσαι η πιο καλή μαμά του κόσμου»: Ό,τι πιο συγκινητικό μου έχει πει ποτέ ο άντρας μου

Γεωργία Καρκάνη
Sun, 14/05/2023 - 17:49

Όταν σκεφτόμαστε το ζευγάρι σε σχέση με τα παιδιά, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό ίσως να είναι τα προβλήματα και οι δοκιμασίες που προστίθενται στη σχέση με τη δημιουργία οικογένειας. Περισσότερη κούραση και στρες στην καθημερινότητα. Λιγότερος προσωπικός χρόνος. Περισσότερες υποχρεώσεις του νοικοκυριού, που πρέπει να κατανεμηθούν ισότιμα αλλά τελικά ο ένας από τους δύο καταλήγει να νιώθει «ριγμένος». Περισσότερα θέματα και διλήμματα που μπορεί να γίνουν πηγή διαφωνιών και εντάσεων στο ζευγάρι, από το εβδομαδιαίο μενού του μωρού μέχρι το σχολείο στο οποίο θα πάει το εξάχρονο.

boom_family
Photo by Taisiia Stupak on Unsplash

Όμως, για ένα αληθινά αγαπημένο ζευγάρι, τα παιδιά είναι, πάνω απ’ όλα, μια υπέροχη περιπέτεια που θα μοιραστεί για όλη του την υπόλοιπη ζωή. Γεμάτη με στιγμές τρυφερότητας, παιχνιδιού και γέλιου, που λειτουργούν σαν ένας ακόμα, δυνατός συνδετικός κρίκος ανάμεσα στη μαμά και τον μπαμπά.

Σε μια υγιή σχέση, ο πιο πιστός συνοδοιπόρος και συνέταιρός σου στην ανατροφή των παιδιών είναι ο σύντροφός σου.

boom_family
Photo by Gustavo Fring on Pexels

Γι’ αυτό, όταν ακούς από εκείνον τη φράση «είσαι καλή μητέρα», νιώθεις πραγματικά σαν να παίρνεις το μεγαλύτερο παράσημο. Ακόμα και αν δεν σου το λέει ξεκάθαρα, με αυτά ακριβώς τα λόγια, αλλά με διαφορετικό τρόπο: ακόμα και με ένα βλέμμα θαυμασμού, την ώρα που διαβάζετε με το παιδί ένα παραμύθι στο κρεβάτι, ή με μια σφιχτή αγκαλιά, ένα πρωί Κυριακής που ξυπνάτε όλοι μαζί.

  • Γιατί είναι αυτός που σε ζει στις καλύτερες και στις χειρότερες στιγμές σου, ακόμα και όταν, στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας, μπορεί να βάλεις τις φωνές στα παιδιά με μια ασήμαντη αφορμή – και αμέσως μετά να το μετανιώσεις.
  • Γιατί είναι αυτός που βλέπει την εξέλιξη των παιδιών μέρα με τη μέρα, και ξέρει πόσο δρόμο έχετε διανύσει όλοι μαζί και πόσο σπουδαία είναι ακόμα και μια ασήμαντη, για κάποιον εξωτερικό παρατηρητή, πρόοδό τους, από το να μη χτυπήσουν ένα άλλο παιδάκι όταν θα θυμώσουν μέχρι το να διαβάσουν για πρώτη φορά μια λέξη.
boom_family
Photo by Nataliya Vaitkevich on Pexels
  • Γιατί είναι αυτός που ξέρει ποιες ακριβώς είναι οι δυσκολίες που μπορεί να συνοδεύουν την ανατροφή των δικών σας, μοναδικών στον κόσμο παιδιών.
  • Γιατί μοιράζεσαι μαζί του πολλές κοινές αξίες –είναι ένα από τα πράγματα άλλωστε που κάνει υγιή τη σχέση σας– και ξέρεις ότι αντιλαμβάνεστε τη φράση «καλή μητέρα» (ή «καλός πατέρας») με τον ίδιο τρόπο.
  • Γιατί συνειδητοποιείς ότι έκανες καλή επιλογή συντρόφου για τη δημιουργία οικογένειας: ενός ανθρώπου ακομπλεξάριστου, που δεν διστάζει να αναγνωρίσει τη συνεισφορά σου, χωρίς να νιώσει σαν να υποτιμά, με αυτό τον τρόπο, τον εαυτό του.
  • Γιατί γνωρίζεις ότι, όταν ακούς αυτή τη φράση από τον σύντροφό σου, δεν έχει ανάγκη, για κάποιον λόγο, να σε καλοπιάσει για να κερδίσει κάτι. Την εννοεί 100%.