«Η μάθηση είναι κυρίως ζήτημα αγκαλιάς και όχι νοημοσύνης»: Η ανάρτηση του εκπαιδευτικού Μάριου Μάζαρη που μας συγκίνησε

Μαρία Ιωαννάτου
Tue, 30/08/2022 - 15:02

Μια εμπνευσμένη ανάρτηση για τους μαθητές που ετοιμάζονται να ξεκινήσουν το δημοτικό σχολείο τη φετινή χρονιά, αλλά και τους γονείς που αγχώνονται για τη μετάβαση του παιδιού τους από το νηπιαγωγείο στο «μεγάλο» σχολείο, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο εκπαιδευτικός Μάριος Μάζαρης, προκαλώντας μεγάλη συγκίνηση σε όσους τον ακολουθούν.

Φωτογραφία από Annie Spratt (Unsplash)

«Είναι θαύμα το να γράφει ένα παιδί; Είναι η πίστη στις δυνάμεις του; Κι αν αυτό το παιδί δεν πιστεύουν οι άλλοι ότι θα γράψει; Πολλές φορές, μην πω συνέχεια, σκέφτομαι πόσες ιστορίες θησαυρούς κουβαλάω μέσα μου. Που δεν είναι δικά μου κατορθώματα, είναι ζωές, ιστορίες παιδιών που είχα την τύχη να τις δω από κοντά. Αυτή έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην ΚΑΡΔΙΑ μου. Γιατί μου θυμίζει ότι η ΜΑΘΗΣΗ είναι κυρίως ζήτημα ΑΓΚΑΛΙΑΣ και όχι νοημοσύνης, εξάσκησης ή ιστορικού. Μια ιστορία για όσους ετοιμάζονται να μπουν στο δημοτικό κι ΟΣΟΥΣ ξεχνούν να πιστεύουν»

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση: