Η μητέρα μου είναι η αληθινή πρωταγωνίστρια της καρδιάς μου

Τόνια Παπαμιχαλοπούλου
Sat, 08/05/2021 - 11:23

Όταν ήμασταν μικροί, αναζητούσαμε στις ταινίες και τα κόμικς εκείνον τον πρωταγωνιστή που θα μας εντυπωσιάσει με τις δυνάμεις του, θα μας εμπνεύσει με τον χαρακτήρα του και στο τέλος θα τον τοποθετήσουμε με υπερηφάνεια και χαρά σε περίοπτη θέση στον τοίχο με τις αφίσες. Και όσο εμείς τον ψάχναμε σε περιοδικά και ταινίες, μια αληθινή πρωταγωνίστρια τριγυρνούσε μέσα στο ίδιο μας το σπίτι, βρισκόταν μόλις μια ανάσα μακριά και την αποκαλούσαμε «μαμά». Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, τα Babylino Sensitive πραγματοποιούν μια καμπάνια αισιοδοξίας με τίτλο «Babylino Mother's Day», θυμίζοντάς μας πως οι αληθινές πρωταγωνίστριες πατούν γερά τα πόδια τους στη γη και έχουν έναν και μόνο ρόλο: να προστατεύουν και να φροντίζουν τα παιδιά τους εφ’ όρου ζωής. Ακολουθούν 4 χαρακτηριστικά που αποδεικνύουν ότι η μητέρα μας είναι η αληθινή πρωταγωνίστρια της καρδιάς μας!

Μπορεί να παίζει αμέτρητους ρόλους ταυτόχρονα! 

Δουλεύει, φροντίζει το σπίτι, διαβάζει τα παιδιά, πηγαίνει σουπερμάρκετ, οργανώνει τη μέρα όλης της οικογένειας, ενώ το ζεστό και «μαμαδίστικο» φαγητό δεν λείπει ποτέ από το σπίτι. Δεν μπορεί, κάποια μυστική πηγή ενέργειας θα έχει που δεν εξαντλείται ποτέ. Σαν απόλυτη πρωταγωνίστρια που είναι, η μαμά ξέρει πολύ καλά πόση ενέργεια να διοχετεύει και πού, ενώ η λέξη «πρόγραμμα» είναι το μυστικό της επιτυχίας της. Το αποτέλεσμα; Ενσαρκώνει επιτυχώς όλους τους ρόλους και εισπράττει το πιο δυνατό χειροκρότημα!

Φωτογραφία Dakota Corbin (Unsplash)  

Δεν χρειάζεται ειδικά εφέ για να βρίσκεται «παντού» 

Δεν χρησιμοποιεί ειδικά εφέ, αλλά με έναν δικό της τρόπο καταφέρνει όχι μόνο να βρίσκεται «παντού» αλλά να βρίσκει και λύσεις για όλα, σχεδόν ταυτόχρονα. Πρόκειται για μια ικανότητα που εμφανίζεται μαγικά σε κάθε γυναίκα με το που αποκτήσει παιδί και χωρίς καμία προσπάθεια, σχεδόν ασυναίσθητα, εκείνη ξέρει τι να κάνει, γιατί το κάνει και πώς να το κάνει. Μια μαμά μέσα στο σπίτι μπορεί να παίζει δέκα ρόλους παράλληλα, να ασχολείται με 10 πράγματα συγχρόνως, να τα φέρνει όλα εις πέρας με επιτυχία και να βρίσκει με το κρυφό «ραντάρ-ανιχνευτή αντικειμένων» ό,τι έχει χαθεί ή νομίζουμε πως έχει χαθεί! «Μα πώς τα προλαβαίνει όλα;» Μα το απαντήσαμε ήδη αυτό, πρόκειται για την απόλυτη πρωταγωνίστρια! 

Photo: Jessica Rockowitz | Unsplash 

Λέει πάντα τις καλύτερες ατάκες!

Όλοι οι δρόμοι… οδηγούν στη μαμά! Ήρθε η στιγμή να αποκαλύψουμε ακόμα ένα ταλέντο, εκείνο του παντογνώστη. Κι όμως, είναι ο μοναδικός άνθρωπος που γνωρίζει τα πάντα και ανά πάση στιγμή μπορεί να δώσει «τα φώτα» του σε όποιον το έχει ανάγκη. Είτε έχει να κάνει με το καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών είτε γενικά με το σπίτι, τα ξέρει ΟΛΑ, από φυσικά φαινόμενα μέχρι κανόνες της γραμματικής και πρακτικές πληροφορίες για τα πάντα. Αν δεν ξέρει θα αυτοσχεδιάσει και μάλιστα, έχει την απάντηση πριν καν προλάβουμε να ολοκληρώσουμε την ερώτηση. Επιπλέον, εκτός από τις σωστές απαντήσεις, λέει πάντα την κατάλληλη στιγμή και τις πιο σωστές ατάκες, που, ανάλογα με την εκάστοτε περίσταση, θα μας ενθαρρύνουν, θα μας παρηγορήσουν, θα μας δώσουν δύναμη να συνεχίσουμε, θα μας βοηθήσουν να βρούμε τη λύση...

«Γεμίζει τη σκηνή!» 

Πρόκειται για ένα μοναδικό και ανεκτίμητο προσόν που έχουν μόνο οι μεγάλοι πρωταγωνιστές. Έτσι και η μαμά μας, πάντα αεικίνητη, με τη παρουσία της, τη ζεστασιά και την τρυφερότητά της γεμίζει τον χώρο και την καρδιά μας με τα πιο δυνατά και γλυκά συναισθήματα. Πολλές φορές δεν χρειάζεται καν να μιλήσει... Αρκεί ένα βλέμμα, ένα της άγγιγμα για να δηλώσει την επιβλητική και αναντικατάστατη παρουσία της. 

Μεγάλος Διαγωνισμός BOOM x Babylino Sensitive: Στο πλαίσιο της καμπάνιας «Babylino Mother's Day», τα Babylino Sensitive σάς δίνουν τη δυνατότητα να κερδίσετε τις πάνες του μωρού σας μιας ολόκληρης χρονιάς! Πώς; Επισκεφτείτε τη σελίδα της Babylino στο Facebook και:

1.Comment «Μαμά είναι…»: Συμπληρώστε τη φράση «Μαμά είναι…» με σχόλιο κάτω από το post του διαγωνισμού

2.Tag 2 φίλους: Κάντε mention 2 φίλους σας στο ίδιο σχόλιο κάτω από το post του διαγωνισμού

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ