Τα Golden Retriever είναι τα πιο αξιαγάπητα σκυλιά σε όλο τον κόσμο! #truestory

Ιφιγένεια Ηλιάδη
Tue, 04/10/2022 - 15:43

Έχετε νιώσει την καρδιά σας να λιώνει αντικρίζοντας ένα βλέμμα; Δυο λαμπερά, χαρούμενα ματάκια να σας χαμογελούν και εκείνη τη στιγμή συνειδητοποιείτε ότι η ζωή σας είναι πιο όμορφη, αρκεί το πλάσμα που στέκεται απέναντί σας να βρίσκεται πάντα κάπου εδώ γύρω. Αυτό ακριβώς ένιωσα τη στιγμή που υιοθετήσαμε με την οικογένειά μου τη Fluffy. Ένα golden retriever, για την ακρίβεια cream retriever, που μπήκε ξαφνικά στη ζωή μας και μας έφερε ξανά τη χαρά!

boom golden retriever σκύλος

Θα είμαι ειλικρινής! Η αντικειμενικότητα ίσως απουσιάζει από το κείμενό μου, όμως ποιος "γονιός" μπορεί να είναι αντικειμενικός με το "παιδί" του;! Νομίζω πάντως πως και εσείς θα συμφωνήσετε, ότι τα golden retriever, είναι η πιο αξιαγάπητη ράτσα στον κόσμο. #truestory

Ο καλύτερός μου φίλος!

Δεν θα πιστεύετε πόσο ευγενικά και έξυπνα σκυλιά είναι τα Golden Retriever! Καταρχάς είναι ο καλύτερος φίλος για ένα παιδί. Ποτέ δεν θα δείτε ένα retriever να είναι επιθετικό – μόνο αν του πάρεις το παιχνίδι, ναι για σένα λέω, Fluffy-  ούτε φυσικά θα προσπαθήσει να δαγκώσει, ακόμα και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ως "αγαπούλης", δένεται υπερβολικά με τα μέλη της οικογένειας, ενώ είναι πολύ εκφραστικό και δείχνει με κάθε πιθανό τρόπο τα συναισθήματά του. Είναι αρκετά προσαρμοστικό στις αλλαγές ενώ κατά την εκπαίδευση φαίνεται να μαθαίνει πολύ γρήγορα. Λατρεύει το παιχνίδι, πράγμα που είναι εξαιρετικό για ένα παιδί στην ηλικία των 4-5-6 που δεν κουράζεται ποτέ, και η θάλασσα είναι ο κρυφός του πόθος. Να ξέρετε ότι όπου δει νερό θα προσπαθήσει να μπει μέσα, ακόμα αν πρόκειται για λακκούβα με λάσπη!

boom golden retriever ο καλύτερος φίλος

Food is life…

Αν είχε τη δυνατότητα να τρυπώσει μέσα στο κιβώτιο της τροφής του, θα προσπαθούσε να τη φάει όλη σε λίγα λεπτά. Ανήκει στα λιχούδικα σκυλιά και δυστυχώς δεν έχει καθόλου το αίσθημα του κορεσμού. Προσπαθήστε να κρατήσετε τη διατροφή του σταθερή, χωρίς πολλά παραγεμίσματα και έξτρα λιχουδιές, καθώς έχει την τάση να παχαίνει εύκολα, ειδικά αν έχει στειρωθεί. Σε καμία περίπτωση μην αφήνετε μισοτελειωμένα πιάτα σε εμφανή και προσβάσιμα σε εκείνο σημεία, γιατί τη στιγμή που για λίγα δευτερόλεπτα θα γυρίσετε αλλού το βλέμμα σας, εκείνο είναι ικανό να το έχει ήδη χωνέψει.

boom golden retriever φαγητό

Ο φύλακας #not

Αν ο λόγος για τον οποίο αποφασίσατε να πάρετε σκυλί είναι για να έχετε έναν φύλακα, τότε οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι τα golden retriever είναι η πλέον ακατάλληλη ράτσα για αυτή τη δουλειά. Η φιλική τους συμπεριφορά ακόμα και με αγνώστους βοηθάει περισσότερο στις δημόσιες σχέσεις, παρά στην προστασία από τυχόν κινδύνους. Το γάβγισμα δεν βρίσκεται στις συνήθειές του, όμως μπορούμε να του αναγνωρίσουμε το γεγονός, ότι ειδοποιεί τη στιγμή που κάποιος έρχεται προς το μέρος σας - ειδικά αν κρατάει φαγητό.

boom golden retriever φύλακας

Τριχούλες ίσως!

Πέρα από τη γλυκιά φατσούλα του, η εξωτερική του ομορφιά, οφείλεται και στο μακρύ του τρίχωμά. Και αυτό σημαίνει ένα πράγμα: Πως η ηλεκτρική σκούπα θα γίνει η αγαπημένη σας συσκευή. Δεν θα σας το κρύψω, το retriever μαδάει! Όμως οι συγκινήσεις που σας προσφέρει θα γίνουν η αιτία να παραβλέψετε το παραπάνω γεγονός... Σημαντικό tip: Ένα γρήγορο χτένισμα την εβδομάδα θα μειώσει έστω στο ελάχιστο την τριχόπτωση, ενώ συγχρόνως θα χαρίσει ένα clean hairstyle στο χνουδωτό παιδάκι σας!

boom golden retriever χτενισμα τρίχωμα

My loneliness is killing me!

Επειδή αν ήταν άνθρωπος θα κέρδιζε επάξια τη θέση του pr manager σε μεγάλη πολυεθνική, οφείλετε να γνωρίζετε ότι κάθε golden retriever είναι εξαιρετικά κοινωνικό. Αυτό σημαίνει ότι ο μικρός σας φίλος / φίλη θα αποζητά συχνά τη συνεχή προσοχή σας! Σε καμία περίπτωση να μην το παραμελείτε και μην το αφήνετε πολλές ώρες μόνο του, γιατί δυστυχώς είναι πιθανό να πέσει σε κατάθλιψη. Να ξέρετε ότι τρελαίνεται από την χαρά του όταν μπλέκεται ανάμεσα σε μεγάλες παρέες και φυσικά όταν όλοι ασχολούνται μαζί του. Μα δεν είναι γλύκα;!

boom golden retriever παρέα

Το στόρι

Τα golden retriever ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τα labradors - κοινώς θα μπορούσαν να είναι και ξαδέρφια - και έχουν καταγωγή από την Σκωτία. Όσο και αν δεν το πιστεύετε, βρίσκονται στην κατηγόρια των κυνηγόσκυλων, καθώς από παλιά χρησιμοποιούνταν για να ανιχνεύουν τα θηράματα στο κυνήγι των πτηνών, ενώ βοηθούσαν στην ανάκτηση των πληγωμένων πουλιών- εξ’ου και το όνομά τους (retriever = ανακτών)-, ακόμα και αν είχαν πέσει στο νερό. Σήμερα αποτελούν πιστούς οδηγούς για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης και κινητικές δυσκολίες ή που πάσχουν από μετατραυματικά σοκ.

boom golden retriever fluffy
Η πρώτη φωτογραφία της Fluffy

 

Επειδή μάλλον σας έχουμε πείσει να αποκτήσετε ένα νέο "golden" μέλος στην οικογένεια, ξεκινήστε την αναζήτηση από τις φιλοζωικές οργανώσεις που υπάρχουν γύρω μας. Εκεί, μπορεί ήδη να σας περιμένει το δικό σας golden retriever και να κουνάει με χαρά και ανυπομονησία τη χνουδωτή ουρά του, μέχρι να βρει ένα νέο φιλόξενο σπίτι...

boom golden retriever συνάντηση
And I think to myself what a wonderful world!

 

The face of a golden retriever feels like home! - David Rosenfelt, συγγραφέας