Τι χρειάζεται ένα μωρό τους πρώτους μήνες της ζωής του; Η Ιλεάνα Ισμυρίδη, μαμά & Co Founder του MomCycle έφτιαξε μια λίστα με πολλή αγάπη... και εμπειρία!

Boom Team
Sun, 06/11/2022 - 15:45

Mommies to be, σίγουρα θα ακούσετε άπειρες συμβουλές όταν φτιάχνετε την checklist με όλα τα απαραίτητα που θα χρειαστείτε τους πρώτους μήνες στο σπίτι με το μωρό σας. Ποιες πρέπει να συγκρατήσετε όμως; Όσες προέρχονται από μία μαμά που έχει περάσει από αυτό το στάδιο και γνωρίζει πραγματικά τις ανάγκες σας. Γι' αυτό κι εμείς ζητήσαμε από την  Ιλεάνα Ισμυρίδη, μαμά & Co Founder του momcycle.gr να φτιάξει τη δική της λίστα. Διαβάστε με προσοχή και κρατήστε σημειώσεις... 

Μέχρι να μείνω έγκυος στο πρώτο μου παιδί ήμουν ανίδεη για τη χαρά που θα μου έφερνε η μητρότητα αλλά και για το γεγονός πως ένα αβοήθητο, μικροσκοπικό πλασματάκι θα εξαρτιόταν εξ’ ολοκλήρου από εμένα τους πρώτους μήνες της ζωής του. Ως νέα μαμά δεν είχα ιδέα τι έπρεπε να αγοράσω για να υποδεχτώ το παιδάκι μου, τι χρειάζεται ένα μωρό τους πρώτους μήνες της ζωής του. Ακόμα έχω το email με τη λίστα που μου έστειλε αγαπημένη φίλη που είχε γεννήσει λίγους μήνες νωρίτερα και την παραθέτω εδώ για όλες τις καινούριες μαμάδες. Θυμάμαι επίσης, πως για να αγοραστούν όλα αυτά τα πράγματα χρειάστηκαν αρκετά χρήματα, καθώς ήθελα μόνο τα καλύτερα, πιο ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα για το μωρό μου.

Αρκετά χρόνια μετά, και έχοντας ιδρύσει το Momcycle, το πρώτο marketplace για γονείς, στο οποίο μπορείτε να βρείτε επώνυμα μεταχειρισμένα βρεφικά είδη όπως καρότσια, λίκνα, ριλάξ, αποστειρωτές και ό,τι άλλο χρειάζεται το μωρό σας, έχω να σας δώσω τις εξής συμβουλές:

  • Mη βιαστείτε να αγοράσετε υπερβολικά πολλά πράγματα πριν γεννήσετε. Ουσιαστικά, τους πρώτους μήνες, χρειάζεστε λίγα πράγματα, ειδικά αν θηλάζετε. Μην κάνετε υπερβολικές σπατάλες πριν φέρετε το μωρό στο σπίτι και θα ξέρετε τι ακριβώς χρειάζεστε.
  • Δανειστείτε ό,τι μπορείτε από φίλους και συγγενείς. Τα βρεφικά ρουχαλάκια και ο εξοπλισμός χρησιμοποιούνται λίγο και συνήθως δεν έχουν φθορά. Είναι ωραίο τα αντικείμενα να «πιάνουν τόπο» και να αλλάζουν χέρια, καθώς εξοικονομούνται χρήματα και πολύτιμοι φυσικοί πόροι.
  • Πείτε στους κοντινούς σας φίλους τι πραγματικά χρειάζεστε έτσι ώστε να μη σας πάρουν δώρα που θα πρέπει να αλλάξετε. Μια ιδέα είναι οι κοντινοί σας άνθρωποι να σας κάνουν ένα κοινό δώρο, καλύπτοντας έτσι κάποια βασική σας ανάγκη (πχ οι παππούδες να πάρουν το κρεβατάκι του). 
  • Τολμήστε να αγοράσετε second hand. Τα προϊόντα που θα βρείτε είναι σε πολύ καλή κατάσταση, πολλές φορές ελάχιστα χρησιμοποιημένα και σε ένα ποσοστό της αρχικής τους τιμής! Στο εξωτερικό, το “thrifting” έχει γίνει πια mainstream καθώς θεωρείται ο πιο έξυπνος και οικολογικός τρόπος αγορών!

Τι θα χρειαστείτε, λοιπόν;

Βρεφικό δωμάτιο

Λίκνο 

Mας αρέσει ιδιαίτερα το λίκνο next to me της Chicco που είναι από τα best – seller στο Momcycle αλλά και το design του λίκνου της Stokke.

Λίκνο CHICCO NEXT TO ME και στρώμα

 

Λίκνο STOKKE 

Πολυθρόνα θηλασμού

Στο Momcycle βρίσκεις υπέροχες ευκαιρίες σε έπιπλα όπως η πολυθρόνα θηλασμού, που έχουν χρησιμοποιηθεί μόνο μερικούς μήνες και διατίθενται μεταχειρισμένα με μεγάλη έκπτωση.


Πολυθρόνα θηλασμού BABYADVENTURE

Αλλαξιέρα

STOKKE CARE Αλλαξιέρα

Παιχνιδάκι με μουσική πάνω στην αλλαξιέρα

Μουσικό μόμπιλε περιστρεφόμενο

Φωτιστικό νύχτας με μπαταρία για χαμηλό φωτισμό μέσα στο δωμάτιο, πολύ χρήσιμο για την ώρα του ταΐσματος του μωρού το βράδυ!

 

Μπάνιο

  • Μπανάκι με βάση και στήριξη για το μωρό.
  • Βρεφικά σαμπουάν και σαπούνι. Κρέμα για τα συγκάματα.

 

Είδη βρεφανάπτυξης

Μαξιλάρι θηλασμού

Μαξιλάρι θηλασμού DOOMOO
 

Ενδοεπικοινωνία 

Ενδοεπικοινωνία με κάμερα
 

Αποστειρωτή

Αποστειρωτής PHILIPS AVENT

 

Αποστειρωτής PHILIPS ΑVENT

Θερμαντήρα μπιμπερό

Θερμαντήρας μπιμπερό
 

Θήλαστρο

Μπιμπερό

Ένα πλαστικό κουτί για να φυλάσσονται τα μπιμπερό

Πανάκια μικρά

Πανάκια πιο μεγάλα για αγκαλιά και swaddling

5 σεντονάκια αγκαλιάς, ολοκαίνουρια, με βαμβακερή υφή. 

Ρούχα

Φορμάκια

10 εσώρουχα φορμάκια
6 ολόσωμα φορμάκια

Ολόσωμη φόρμα εξόδου

Ολόσωμη φόρμα εξόδου
 

και... ένα ζευγάρι γαντάκια!

Για τη βόλτα

Ένα καλό καρότσι είναι μια μικρή επένδυση! Η αλήθεια είναι πως αξίζει να αγοράσετε κάτι ποιοτικό, μιας και θα σας συντροφεύει σε όλες τις βόλτες με το μωρό σας. Εxtra tip: Eίναι σημαντικό να έχει και καθισματάκι - αυγό που να μπαίνει και στο αυτοκίνητο.

Καρότσι QUAX AVENUE TRIO
INGLESINA TRILOGY

Μάρσιπο


BABYBJORN MINI 3D MESH 

Μάρσιπος δύο θέσεων 

Καλώς να το δεχτείτε!

Με αγάπη,

Ιλεάνα

Co Founder, MomCycle

Η Ιλεάνα Ισμυρίδη (αριστερά) και η Νίκη Λαλιώτη, φίλες, μαμάδες και με μεγάλη επαγγελματική πορεία στον χώρο του marketing, δημιούργησαν πριν από λίγο καιρό το πρώτο premium resale marketplace για γονείς στην Ελλάδα!

www.momcycle.gr

Facebook: Momcycle.gr

Instagram: momcyclegr