Αλεξία Βερνίκου

Category: Αλεξία Βερνίκου
Beauty & Health
«Δείξε μου τον φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι» έλεγαν οι γονείς μας. «Δείξε μου πώς φέρεσαι στον φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι» θα έλεγα εγώ στα παιδιά μας σήμερα.
Αλεξία Βερνίκου
Οι 3 κανόνες που κάθε παιδί πρέπει να γνωρίζει όταν πάει στο σχολείο, πριν από οποιονδήποτε κανόνα γραμματικής και αριθμητικής.   Από την Αλεξία Βερνίκου
Beauty & Health
Είτε ένα παιδί μένει κοντά σε πυρόπληκτη περιοχή είτε όχι, θα έχει αντιληφθεί πως συνέβη κάτι δυσάρεστο και είναι πολύ πιθανό, βλέποντας τηλεόραση, να έχει δει πλάνα όπου η φωτιά καίει εκτάσεις γης.
Αλεξία Βερνίκου
Το παιδί σας ουρλιάζει και χτυπιέται στη μέση του δρόμου κι εσείς, άναυδη, ανυπεράσπιστη και σε πανικό, προσπαθείτε να διαχειριστείτε την κατάσταση, κι όλα αυτά υπό τα αδιάκριτα βλέμματα των περαστικών.
Αλεξία Βερνίκου
Όσο κι αν έχουμε προσπαθήσει να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από τις σκληρές εικόνες που κάνουν τον γύρω του κόσμου τα τελευταία 24ωρα, η είδηση του πολέμου είναι πολύ πιθανό να έχει φτάσει στα αφτιά τους και όπως είναι λογικό να τους προκαλεί φόβο κι ανησυχία.
παιδιά και πειθαρχία
Τα σχολεία θα μείνουν κλειστά για 14 μέρες, μαζί και οι παιδότοποι, ενώ οι οδηγίες είναι σαφείς και λένε να κρατήσουμε τα παιδιά στο σπίτι και να αποφεύγουμε τους πολυσύχναστους χώρους.
Αλεξία Βερνίκου
Λένε πως ένα παιδί 4 ετών κάνει κατά μέσο όρο 400 ερωτήσεις τη μέρα, οι περισσότερες από τις οποίες ξεκινούν με τη φράση: «Γιατί, μαμά;». Συχνά οι γονείς αποφεύγουν να απαντήσουν, καθώς αισθάνονται ότι δεν έχουν έτοιμη τη «σωστή» απάντηση.