μαμά

Category: μαμά
μαμά
Έχετε πάει με των 3 ετών γιο σας για ψώνια στο σουπερμάρκετ. Μόλις φτάνετε στο ταμείο, αρχίζει να χτυπιέται και να ουρλιάζει γιατί θέλει παγωτό, και δεν μπορείτε να τον συνεφέρετε. Μόλις βιώσατε μια κρίση θυμού…
διάσημες μαμάδες
Όσα βιβλία κι αν έχεις διαβάσει, όσο κι αν έχεις συζητήσει με φίλους και γνωστούς, όσο προετοιμασμένη κι αν είσαι για την ημέρα που θα φέρεις στον κόσμο το παιδί σου, απλώς δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν το συναίσθημα που θα νιώσεις όταν το κρατήσεις για πρώτη φορά στην αγκαλιά σου.
γράμμα δασκάλας
Είμαι καλή μαμά; Όποια από εμάς πει πως δεν κάνει αυτή τη σκέψη, ξανά και ξανά, σαν ενοχλητικό ρεφρέν από αυτά που σου κολλάνε, λέει ψέματα. Ναι, οι ενοχές και αμφιβολίες μάς γεννιούνται μαζί με το παιδί.
μαμά
Τη συμβουλή σίγουρα θα την έχουμε εμπεδώσει μέχρι τώρα, ιδιαίτερα οι πιο ενοχικές από εμάς: «Μην κοιτάτε την οθόνη του κινητού σας όταν είστε με το παιδί. Δώστε του την αμέριστη προσοχή σας».
μαμά
Τη στιγμή που η πόρτα του σπιτιού ανοίγει και το -κουρασμένο ας το παραδεχτούμε- παιδάκι σας μπαίνει και πάλι στο σπίτι του, το μυαλουδάκι του κάνει μερικές υπέροχες χημικές εκρήξεις!
μαμά
Είναι αμέτρητες οι φορές που προβληματίζομαι, σκέφτομαι, αναρωτιέμαι. Ποια απάντηση πρέπει να δώσω σε έκτακτες καταστάσεις, σε τρομακτικές στιγμές, σε αγχωτικές συνθήκες. Αλλά και σε στιγμές ευτυχίας, χαράς.
μαμά
Αν δεν νιώσεις τη μητρική αγάπη εσύ η ίδια, δεν μπορείς να κατανοήσεις τις συμπεριφορές που τροφοδοτεί.
μαμά
Στην αρχή κάθε καλοκαιριού οι γονείς που σκρολάρουμε συχνά στα social media σίγουρα θα πέσουμε πάνω στην υπενθύμιση ότι «έχουμε μόνο 18 καλοκαίρια με τα παιδιά μας».