Αλεξία Βερνίκου

Category: Αλεξία Βερνίκου
Health
Όσο κι αν έχουμε προσπαθήσει να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από τις σκληρές εικόνες που κάνουν τον γύρω του κόσμου τα τελευταία 24ωρα, η είδηση του πολέμου είναι πολύ πιθανό να έχει φτάσει στα αφτιά τους και όπως είναι λογικό να τους προκαλεί φόβο κι ανησυχία.
Health
«Δείξε μου τον φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι» έλεγαν οι γονείς μας. «Δείξε μου πώς φέρεσαι στον φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι» θα έλεγα εγώ στα παιδιά μας σήμερα.
πυρκαγιές
Είτε ένα παιδί μένει κοντά σε πυρόπληκτη περιοχή είτε όχι, θα έχει αντιληφθεί πως συνέβη κάτι δυσάρεστο και είναι πολύ πιθανό, βλέποντας τηλεόραση, να έχει δει πλάνα όπου η φωτιά καίει εκτάσεις γης.
tips για να αντιμετωπίσετε το παιδικό tantrum
Το παιδί σας ουρλιάζει και χτυπιέται στη μέση του δρόμου κι εσείς, άναυδη, ανυπεράσπιστη και σε πανικό, προσπαθείτε να διαχειριστείτε την κατάσταση, κι όλα αυτά υπό τα αδιάκριτα βλέμματα των περαστικών.
Αλεξία Βερνίκου
Τα σχολεία θα μείνουν κλειστά για 14 μέρες, μαζί και οι παιδότοποι, ενώ οι οδηγίες είναι σαφείς και λένε να κρατήσουμε τα παιδιά στο σπίτι και να αποφεύγουμε τους πολυσύχναστους χώρους.
ερωτήσεις των παιδιών
Λένε πως ένα παιδί 4 ετών κάνει κατά μέσο όρο 400 ερωτήσεις τη μέρα, οι περισσότερες από τις οποίες ξεκινούν με τη φράση: «Γιατί, μαμά;». Συχνά οι γονείς αποφεύγουν να απαντήσουν, καθώς αισθάνονται ότι δεν έχουν έτοιμη τη «σωστή» απάντηση.