αλλαγές και μαμά

Category: αλλαγές και μαμά
αλλαγές και μαμά
Όσα βιβλία και άρθρα και αν διαβάσουμε πριν από τη γέννα, τα μεγαλύτερα μαθήματα τα παίρνουμε μέσα από την καθημερινότητά μας με το παιδί, συχνά διά της δοκιμής και του λάθους.
αλλαγές και μαμά
Όταν γίνεσαι γονιός αλλάζει αναπόφευκτα ολόκληρη η ζωή σου, αλλά δεν χρειάζεται να αλλάξεις φίλους. Ή τουλάχιστον μπορείς να κάνεις καινούριους (για παράδειγμα, μέσα από τις σχολικές κοινότητες των παιδιών) χωρίς να χάσεις τους παλιούς. 
αλλαγές και μαμά
Πριν γίνω μαμά, έβλεπα τις φίλες μου που είχαν μόλις γίνει μαμάδες να μιλούν ασταμάτητα για τα παιδιά τους, να ανταλλάσσουν συμβουλές και φωτογραφίες και, με σχεδόν μαζοχιστικό τρόπο, να αφήνουν τον εαυτό τους στο περιθώριο και, δε σας το κρύβω, εκνευριζόμουν. Και ξαφνικά, έγινα κι εγώ μαμά.
αλλαγές και μαμά
Η μήτρα είναι το πρώτο σπίτι του μωρού σας! Ένα όργανο με εντυπωσιακές ιδιότητες, που μεταμορφώνεται ριζικά για να φιλοξενήσει το συνεχώς αναπτυσσόμενο έμβρυο, και μετά το θρέφει και το προστατεύει για 40 σχεδόν εβδομάδες, μέχρι δηλαδή να είναι έτοιμο να αντικρίσει τον κόσμο.
αλλαγές και μαμά
Οι αλλαγές που συνεπάγεται μία εγκυμοσύνη είναι αδιαμφισβήτητες και καθοριστικές για μία γυναίκα.  Το σώμα αλλάζει για να φιλοξενήσει μια νέα ζωή, η όψη διαφοροποιείται. Ο τρόπος σκέψης, ο χαρακτήρας και τα συναισθήματα μας μεταβάλλονται, οι ισορροπίες του ζευγαριού αναδιαμορφώνονται.