4 παιδικές χαρές που θα λατρέψετε στα βόρεια προάστια

Boom Team
Fri, 05/06/2020 - 12:39
0 Comments

Από σήμερα, η παιδική χαρά βρίσκεται πάλι σε «ημερήσια διάταξη»! Κι αν βαρεθήκατε τη γειτονιά σας και θέλετε να δοκιμάστε κάτι διαφορετικό, συγκεντρώσαμε τέσσερις υπέροχες παιδικές χαρές στα βόρεια προάστια.  Άνετα ρούχα, τσάντα με παγούρι, σνακ και emergency kit και φύγαμε...! 

παιδικές χαρές βόρεια προάτεια

Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου, Νέα Ερυθραία

Στην οδό Οδυσσέα Ανδρούτσου (Εθνικής Αντιστάσεως) στη Νέα Ερυθραία θα βρείτε ένα πάρκο έκτασης 10 στρεμμάτων, με σύγχρονη αισθητική και χώρους που μπορούν να φιλοξενήσουν πολλούς διαφορετικούς τύπους παιχνιδιού. Το Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου διαθέτει κούνιες και όλα τα «κλασικά» παιχνίδια μιας παιδικής χαράς, αλλά και παγοδρόμιο, τραμπολίνο και διαδρομές με σήμανση για τους μικρούς ποδηλάτες και πατινέρ!

παιδικές χαρές βόρεια προάτεια

Παιδική χαρά Πικιώνη, Φιλοθέη

Στον αριθμό 26 της οδού Κεχαγιά υπάρχει ένα πάρκο υψηλής αρχιτεκτονικής αξίας, έργο του αρχιτέκτονα και καθηγητή Δημήτρη Πικιώνη. Ο χώρος συνδυάζει τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών με έργα διακεκριμένων καλλιτεχνών, όπως το «Ελάφι» του Χρήστου Καπράλου και τον «Αυλητή» του Κώστα Κουλουβάτου, ενώ διατηρεί στοιχεία άλλων εποχών, παρακινώντας τα παιδιά να ξεκινήσουν ένα παιχνίδι ανακάλυψης: μια ξεχαρβαλωμένη βάρκα, μια καλύβα σαρακατσάνικου τύπου και ένα γεφύρι σε μια μικρή λίμνη. Αξίζει να σημειωθεί, πως η παιδική χαρά Πικιώνη έχει αναγνωριστεί ως διατηρητέο μνημείο της Νεότερης Ελλάδας από το Υπουργείο Πολιτισμού.

παιδικές χαρές βόρεια προάτεια

Παιδική χαρά ΑμεΑ, Κηφισιά

Από το 2017 στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, στην Κηφισιά, υπάρχει ένας χώρος που «αγκαλιάζει» τη διαφορετικότητα. Ο προσεγμένος και γεμάτος πράσινο χώρος, διαθέτει ειδικό δάπεδο για ασφαλή πρόσβαση αμαξιδίων και προσεκτικά σχεδιασμένα πολυόργανα που προάγουν το δημιουργικό παιχνίδι. Η παιδική χαρά είναι περιφραγμένη για λόγους ασφαλείας, ωστόσο έχει ενταχθεί αρμονικά στον προϋπάρχοντα χώρο του πάρκου, ώστε να ενισχύει την αλληλεπίδραση των παιδιών και την ενσωμάτωσή τους στο σύνολο.

παιδικές χαρές βόρεια προάτεια

Παιδική χαρά Μάνθου Μεταλληνού, Παλαιό Ψυχικό

Δίπλα στη Σχολή Μωραΐτη, στον αριθμό 55 της οδού Αλ. Παπαναστασίου, θα συναντήσετε την  παιδική χαρά Μάνθου Μεταλληνού, η οποία αποτελεί ένα υπέροχο meeting point για όλη την οικογένεια. Οι γονείς και οι συνοδοί των παιδιών μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους στα ξύλινα τραπεζάκια του πάρκου, ενώ οι μικροί επισκέπτες μπορούν να επιδοθούν σε ξέγνοιαστο παιχνίδι σε κούνιες, τσουλήθρες και τραμπάλες ή να χαρούν ανέμελες βόλτες με το ποδήλατο ή τα πατίνια τους. Και βέβαια, οι νοσταλγοί του καλοκαιριού μπορούν να αναπολήσουν τις ξέγνοιαστες στιγμές στην άμμο, φτιάχνοντας πύργους και παίζοντας στα σκάμματα του πάρκου.

παιδικές χαρές βόρεια προάτεια

Από την Έλενα Χάλαρη