Βαπτίζω το παιδί μου τον Μάιο. Πρέπει να το αναβάλλω; Πώς θα το οργανώσω;

Εύα Ανυφαντή
Mon, 06/04/2020 - 18:11

Αυτά είναι δύο από τα πολλά ερωτήματα που έχουν κατακλύσει το inbox μας τις τελευταίες μέρες, καθώς ο Μάιος είναι ο μήνας που σημαίνει μεταξύ άλλων την έναρξη της baptism season. Η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη και κινούμαστε σε αχαρτογράφητα νερά, όμως αν γνωρίζουμε κάτι με βεβαιότητα είναι πως δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε τίποτα για τους δύο -τουλάχιστον- επόμενους μήνες. Επομένως, η απάντηση του BOOM είναι ένα μεγάλο ναι. Καλύτερα να αναβάλλετε τις βαπτίσεις του Μαΐου για το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο, παρά να αμφιβάλλετε μέχρι την τελευταία στιγμή. Να λοιπόν ένας σύντομος οδηγός για πώς θα το κάνετε εύκολα και οργανωμένα.

boom βάπτιση

 

First things first

Ξεκινήστε από την εκκλησία αλλά έχοντας κατά νου πως ο “ανταγωνισμός” θα είναι μεγάλος, γιατί μετατίθενται και όλες οι υπόλοιπες βαπτίσεις αλλά και όλοι οι γάμοι. Επομένως, καλό είναι να είστε ευέλικτοι.

Save the new date

Προσοχή, λέμε ναι στην αναβολή αλλά όχι στην επ' αόριστον αναβολή. Εφόσον θα μπείτε στη διαδικασία να τους ενημερώσετε όλους, μην κάνετε το λάθος να ανακοινώσετε απλώς την αναβολή, χωρίς να συνοδεύεται από τη νέα ημερομηνία – έστω κατά προσέγγιση (για παράδειγμα, το 2ο δεκαήμερο του Ιουλίου). Θα είναι πιο εύκολο και για εσάς και για εκείνους. Το σχολικό έτος κατά πάσα πιθανότητα θα παραταθεί και η έναρξη των αδειών αντίστοιχα, που σημαίνει πως αυτό το καλοκαίρι η πόλη θα αργήσει να αδειάσει. Έχοντας αυτό ως δεδομένο, επιλέξτε μια νέα ημερομηνία και κλείστε την από τώρα.

The baby outfit

Οι νέες συλλογές βαπτιστικών για την άνοιξη και το καλοκαίρι έχουν κυκλοφορήσει προ πολλού, χρόνος άπλετος υπάρχει, ευκαιρία να κάνετε online window shopping και να επιλέξετε βαπτιστικά ρούχα. Σε περίπτωση που είχατε ήδη προχωρήσει σε αγορές μπορεί να χρειαστεί να κάνετε αλλαγές στα νούμερα, ειδικά αν τελικά η βάπτιση γίνει φθινόπωρο ή να αντικαταστήσετε τα παπούτσια με πεδιλάκια.

Συλλογή βαπτιστικών 5226 by Σήλια Κριθαριώτη | Two Monkeys 

The theme & the bapτism favors

Επειδή κάθε εποχή έχει τη δική της χρωματική παλέτα, καλύτερα να οριστικοποιήσετε τη νέα ημερομηνία και να επιλέξετε θέμα που συνάδει με την εποχή. Αν έχετε ήδη προμηθευτεί props και υλικά, τότε δοκιμάστε αν γίνεται με λίγες πινελιές να μετατρέψετε τη διακόσμηση σε καλοκαιρινή ή φθινοπωρινή αντίστοιχα. Μπορείτε βέβαια πάντα να προτιμήσετε "safe" επιλογές με ουδέτερα, all time classic παιδικά centerpieces.

Autumn baptism ideas | Beaucoup events 

 

The venue

Οι περισσότεροι σύγχρονοι χώροι εκδηλώσεων είναι πλέον ευέλικτοι ως προς τη διαρρύθμιση, με εσωτερικές αυλές, άνετες βεράντες ή ανοιγόμενες οροφές. Αυτό σημαίνει πως αν συζητήσετε με τους υπεύθυνους του χώρου θα βρείτε μαζί τη λύση για το πώς θα προσαρμοστεί ο χώρος ανάλογα με την εποχή που θα γίνει τελικά το event. 

Δεξίωση βάπτισης στο Civitel Olympic 

Candy bar

Φυσικά και θα παραμείνουν οι τούρτες και τα cake pops, αλλά θα συνοδευτούν από πολύχρωμες γρανίτες και παγωτά αν η βάπτιση γίνει τελικά καλοκαίρι ή από φθινοπωρινά φρούτα εποχής αν επιλέξετε το φθινόπωρο!

Summer baptism Candy Bar | The Cakers 

 

BOOM tips:

  • Σπάστε τα κλισέ! Ποιος είπε πως οι βαπτίσεις γίνονται μόνο Σάββατο και Κυριακή απόγευμα; Αν δεν βρίσκετε διαθέσιμη ημερομηνία δοκιμάστε πρωί, ή Πέμπτη και Παρασκευή απόγευμα.
  • Αν έχετε δώσει προκαταβολή στον χώρο του πάρτι, βρείτε μια λύση από κοινού με τους επαγγελματίες. 
  • Σκεφτείτε εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που οι χώροι που είχατε κατά νου δεν είναι διαθέσιμοι. Μπορεί για παράδειγμα αντί για το "κλασικό" τραπέζι, μετά τη βάπτιση να ακολουθήσει brunch.
  • Ημερομηνίες υπάρχουν! Ολόκληρος ο Ιούλιος και οι αρχές φθινοπώρου (10 Σεπτεμβρίου μέχρι τέλος Οκτωβρίου) που ο καιρός είναι ακόμα γλυκός είναι πάντα στη διάθεσή σας. Και μην ξεχνάτε πως οι χειμερινές βαπτίσεις έχουν αρχίσει να γίνονται trend. 
  • Μην απογοητεύεστε! Οι χαρές μπορεί να αναβάλλονται αλλά δεν ακυρώνονται.