Boom Team
Sat, 13/01/2024 - 14:01
Ήρθε το Σαββατοκύριακο και θέλετε να φτιάξετε κάτι ιδιαίτερο για brunch; Σας έχουμε την τέλεια συνταγή: Croque monsieur με σπιτικό ψωμί, μια πραγματική, γευστική... διασταύρωση πολιτισμών!
Croque monsieur (χρόνος: 150’ | μερίδες: 4)
Για το προζυμένιο ψωμί Easy Bake:
- 1 συσκευασία μείγμα Easy Bake Προζυμένιο Ψωμί
- 310 γρ. νερό
- 1 φακελάκι μαγιάς (περιέχεται στη συσκευασία) Για την μπεσαμέλ:
- 1 φάκελο μείγμα για Μπεσαμέλ Μύλοι Αγίου Γεωργίου
- 500 ml πλήρες γάλα
- τριμμένη γραβιέρα ή κεφαλοτύρι
- τριμμένο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
Για τη σύνθεση:
- 8 φέτες προζυμένιο ψωμί
- 8 φέτες κασέρι
- 4 φέτες ψητή γαλοπούλα
- 150 γρ. τυρί κρέμα
- λίγο βούτυρο σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζουμε το προζυμένιο ψωμί και την μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στις συσκευασίες.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200o C στον αέρα.
- Απλώνουμε τις 4 φέτες ψωμιού και τις αλείφουμε με το τυρί κρέμα.
- Τοποθετούμε από μια φέτα κασέρι στην καθεμία, μια φέτα ψητή γαλοπούλα και ξανά μια φέτα τυρί.
- Αλείφουμε και τις υπόλοιπες 4 φέτες ψωμιού με το τυρί κρέμα και κλείνουμε τα ψωμάκια μας.
- Προσθέτουμε λίγο βούτυρο από πάνω και αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα ταψί τοποθετούμε λαδόκολλα και ψήνουμε τα croque monsieur για περίπου 10 λεπτά.
- Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, απλώνουμε λίγη μπεσαμέλ στα πάνω ψωμάκια και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα ή μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η μπεσαμέλ μας.
Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο νέο τεύχος του BOOM που μπορείτε να διαβάσετε online πατώντας στο εξώφυλλο!