Φτιάχνουμε Croque monsieur με σπιτικό ψωμί! Τέλεια ιδέα για brunch

Boom Team
Sat, 13/01/2024 - 14:01

Ήρθε το Σαββατοκύριακο και θέλετε να φτιάξετε κάτι ιδιαίτερο για brunch; Σας έχουμε την τέλεια συνταγή: Croque monsieur με σπιτικό ψωμί, μια πραγματική, γευστική... διασταύρωση πολιτισμών! 

Croque monsieur (χρόνος: 150’ | μερίδες: 4)

 

Για το προζυμένιο ψωμί Easy Bake:

Για τη σύνθεση:

  • 8 φέτες προζυμένιο ψωμί
  • 8 φέτες κασέρι
  • 4 φέτες ψητή γαλοπούλα
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • λίγο βούτυρο σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση:

  • Ετοιμάζουμε το προζυμένιο ψωμί και την μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στις συσκευασίες.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200o C στον αέρα.
  • Απλώνουμε τις 4 φέτες ψωμιού και τις αλείφουμε με το τυρί κρέμα.
  • Τοποθετούμε από μια φέτα κασέρι στην καθεμία, μια φέτα ψητή γαλοπούλα και ξανά μια φέτα τυρί.
  • Αλείφουμε και τις υπόλοιπες 4 φέτες ψωμιού με το τυρί κρέμα και κλείνουμε τα ψωμάκια μας.
  • Προσθέτουμε λίγο βούτυρο από πάνω και αλατοπιπερώνουμε.
  • Σε ένα ταψί τοποθετούμε λαδόκολλα και ψήνουμε τα croque monsieur για περίπου 10 λεπτά.
  • Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, απλώνουμε λίγη μπεσαμέλ στα πάνω ψωμάκια και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα ή μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η μπεσαμέλ μας.

Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο νέο τεύχος του BOOM που μπορείτε να διαβάσετε online πατώντας στο εξώφυλλο!