Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα παιδικού βιβλίου διαλέγοντας τα αγαπημένα μας βιβλία από τις εκδόσεις Διόπτρα

Boom Team
Tue, 16/08/2022 - 12:37

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, βουτήξαμε στον υπέροχο κόσμο των εκδόσεων Διόπτρα κι επιλέξαμε τέσσερις τίτλους για όλες τις ηλικίες...

Ίσια το τιμόνι : Μετά τη μεγάλη επιτυχία του βιβλίου Πέντε, Δέκα, Δεκαπέντε, ο Φρανκ και ο Μπερτ επιστρέφουν με μια νέα σπαρταριστή ιστορία… ισορροπίας και γέλιου! Οι δύο φίλοι ξεκινούν για μια μεγάλη βόλτα με τα ποδήλατα. «Ίσια το τιμόνι», φωνάζει ο Φρανκ, αλλά ο Μπερτ οδηγεί συνεχώς ζιγκ ζαγκ, ώσπου… ΟΥΠΣ! πέφτει κάτω. Πώς θα καταφέρει ο Μπερτ να μάθει ποδήλατο; Ο Φρανκ έχει ένα έξυπνο σχέδιο και είναι σίγουρος… πολύ σίγουρος… ότι θα πετύχει!

Σειρά: Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας - No 1 | Ένας σαμουράι, ένα σπαθί και το κεράσι της ζωής

Τι σχέση μπορεί να έχει ένας σαμουράι με ένα εξαιρετικά πολύτιμο σπαθί; Το πρώτο βιβλίο της σειράς «Κατάσκοποι της Γεωγραφίας» μας ταξιδεύει ως την… Ιαπωνία! Η Μίκα πληκτρολόγησε Κιότο στην εφαρμογή Πορτολάνος και αμέσως κόκκινες σημαίες γέμισαν την οθόνη. Το βλέμμα της στάθηκε σε μία: «Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι το πολύτιμο σπαθί των σαμουράι Honjo Masamune κρύβεται στο Κιότο. Δίνεται αστρονομική αμοιβή σε όποιον το παραδώσει». Αυτό ήταν… Το ταξίδι στην Ιαπωνία αποκτούσε απίστευτο ενδιαφέρον. Μαζί με τους φίλους της, τον Ακίρα και τον Χαρούτο, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να λύσουν το μυστήριο. Άραγε θα βρουν το σπαθί Honjo Masamune; Και τι σχέση έχει ο τελευταίος σαμουράι; Και αλήθεια, τι είναι το κεράσι της ζωής; Γίνετε κι εσείς Κατάσκοποι της Γεωγραφίας, εξερευνήστε την Ιαπωνία του χθες και του σήμερα και ζήστε μια συναρπαστική περιπέτεια!

Όχι και τόσο μακριά : Μια ιδιαίτερη φιλία ανάμεσα σε δύο κορίτσια θα γεννηθεί μέσα από τις στάχτες του πολέμου. Η Ζωή ζει στην Αθήνα και η Μάρτα στο Κίεβο. 2.103 χιλιόμετρα – τελικά όχι και τόσο μακριά… Η μαμά έχει στερεώσει με ένα μαγνητάκι στο ψυγείο τη φωτογραφία της και όποτε περνώ ρίχνω μια ματιά στα μεγάλα μελαγχολικά μάτια της Μάρτα. Μας χωρίζουν πολλά χιλιόμετρα και, αν δεν ήταν ο πόλεμος, μπορεί και να μη συναντιόμαστε ποτέ… Όμως, η Μάρτα ταξιδεύει για την Ελλάδα με ένα άσπρο λεωφορείο όπου γύρω γύρω έχουν γράψει με σπρέι τη λέξη «παιδιά». Θα τη φιλοξενήσουμε στο σπίτι μας. Δεν ξέρω για πόσο. Δυσκολεύομαι να καταλάβω όσα συμβαίνουν.

Σειρά: Μια στάλα μαγεία - No 1: Μια ταξιδιωτική τσάντα, ένας καθρέφτης, τέσσερις ξύλινες κούκλες και… Μια στάλα μαγεία! Στο νησί του Κροουστόουν με τους Ομιχλώδεις Βάλτους, οι αδερφές Γουίντερσινς θα προσπαθήσουν να σπάσουν μια αρχέγονη κατάρα. Κάθε κορίτσι έχει κληρονομήσει ένα μαγικό κειμήλιo: μια ταξιδιωτική τσάντα για να ταξιδεύουν στον χρόνο, τέσσερις ξύλινες κούκλες για να γίνονται αόρατες κι έναν καθρέφτη με γοργόνες για να μιλούν μέσα από αυτόν... Θα διεκδικήσουν μια ζωή με ευκαιρίες πασπαλισμένες με τη μαγεία της περιπέτειας, αλλά πρώτα θα πρέπει να ανακαλύψουν το μυστήριο της μάγισσας Σόρσα…

*Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στο παιδικό βιβλίο. Καθιερώθηκε το 1966 από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, ημέρα γενεθλίων του πασίγνωστου συγγραφέα παιδικών βιβλίων Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805).