Η Barbie πήγε στο διάστημα και στέλνει στα κορίτσια ένα μήνυμα: Μπορείς να γίνεις ό,τι ονειρεύεσαι!

Boom Team
Tue, 04/10/2022 - 13:58

Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος και ενόψει της Διεθνούς Ημέρας Κοριτσιών, η αστροναύτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και Ευρωπαία γυναίκα επικεφαλής του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), Samantha Cristoforetti, εμφανίζεται με την Barbie της σε ένα εκπληκτικό βίντεο σε μηδενική βαρύτητα, ως μέρος της κοινής αποστολής της Barbie και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) να ενθαρρύνουν τα κορίτσια να γίνουν η επόμενη γενιά αστροναυτών, μηχανικών και επιστημόνων του διαστήματος. 

Η αστροναύτης του ESA και η δική της Barbie, η «Samantha» εκτοξευθήκαν με το διαστημόπλοιο Crew Dragon από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) τον Απρίλιο του 2022 και πρόκειται να προσεδαφιστούν πίσω στη γη σύντομα. Παρά την απαιτητική αποστολή με επιστημονικά πειράματα και επισκευές που ανέδειξαν την Samantha Cristoforetti ως την πρώτη γυναίκα αστροναύτη του ESA που πραγματοποίησε «διαστημικό περίπατο» (ή EVA) –καθώς και την πρώτη Ευρωπαία γυναίκα επικεφαλής του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού– «ξέκλεψε» χρόνο και απάντησε σε ερωτήσεις κοριτσιών σχετικά με το διάστημα, παρέα με την Barbie της.

Πέντε παιδιά από όλη την Ευρώπη επιλέχθηκαν για να παραθέσουν τις ερωτήσεις τους στη διάσημη πολύγλωσση αστροναύτη μέσω του Inspiring Girls, ενός διεθνούς φιλανθρωπικού οργανισμού που ιδρύθηκε από τη Miriam González Durántez και συνδέει κορίτσια με γυναίκες-πρότυπα και συνεργάζεται με το Barbie Dream Gap Project. Οι ερωτήσεις μαγνητοσκοπήθηκαν από κορίτσια που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ελβετία και την Ιταλία, την πατρίδα της Samantha, τα οποία δημιούργησαν μέρος θεματικού διαστημικού εργαστηρίου που λειτουργούν μαζί η Barbie και ο οργανισμός Inspiring Girls.

Η Miriam González Durántez αναφέρει: «Στον οργανισμό Inspiring GirlsI nternational, συνδέουμε τα κορίτσια με γυναίκες-πρότυπα, με στόχο να τους δείξουμε όλες τις ευκαιρίες που έχουν στη ζωή τους και να ενδυναμώσουμε να εκπληρώσουν τα όνειρά τους. Είμαστε περήφανοι και ενθουσιασμένοι που δίνουμε στα κορίτσια αυτή τη φανταστική ευκαιρία να κάνουν απευθείας ερωτήσεις στη Samantha Cristoforetti σχετικά με το ρόλο της στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Αυτή η συνεργασία θα εμπνεύσει και θα βοηθήσει τα κορίτσια να ανακαλύψουν νέες ευκαιρίες, να εξετάσουν μια καριέρα στις STEM Επιστήμες και να έχουν φιλοδοξίες για το μέλλον».

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ