Μέγα εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά 5-11 ετών στο Παίδων Πεντέλης

Μαρία Ιωαννάτου
Wed, 12/01/2022 - 10:26

Με στόχο την ταχύτερη δυνατή εμβολιαστική θωράκιση των παιδιών 5-11 ετών, στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης αναμένεται να λειτουργήσει μέγα εμβολιαστικό κέντρο, το οποίο θα διαθέτει περισσότερες από 10 εμβολιαστικές γραμμές. Αυτή μάλιστα είναι η πρώτη φορά, από την αρχή του προγράμματος εμβολιασμού, που ένα μέγα εμβολιαστικό κέντρο εγκαθίσταται σε νοσηλευτική δομή και λειτουργεί παράλληλα με αυτή.

Φωτογραφία από @pressfoto (Freepik)

Σε συνέντευξή της σε εκπομπή της ΕΡΤ, η αναπληρώτρια υπουργός υγείας Μίνα Γκάγκα εξήγησε ότι το Νοσοκομείο Παίδων θα συνεχίσει κανονικά την πρωινή του λειτουργία, δηλαδή θα δέχεται τα τακτικά του ιατρεία και τα επείγοντα περιστατικά, ενώ για έξι εβδομάδες θα ανασταλούν οι βραδινές εφημερίες που γίνονται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Φωτογραφία από Izzy Park (Unsplash)

«Το νοσοκομείο θα εξακολουθήσει να λειτουργεί πλήρως, να δέχεται τακτικά περιστατικά, για νοσηλείες, χειρουργεία και τακτικά ιατρεία. Η φροντίδα των μικρών ασθενών θα συνεχιστεί απρόσκοπτα σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου, ενώ θα εξυπηρετούνται και όσα επείγοντα περιστατικά φτάνουν στο νοσοκομείο», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Παίδων Πεντέλης προσφέρονται για την παράλληλη λειτουργία νοσηλευτικών και εμβολιαστικών δραστηριοτήτων, ενώ διαθέτουν και χώρο στάθμευσης για την καλύτερη εξυπηρέτηση γονέων και παιδιών.

Με πληροφορίες από ert.gr και protothema.gr