Μια θάλασσα πλαστικά: Το νέο βιβλίο της Κατρίνας Τσάνταλη που πρέπει να διαβάσουν όλα τα παιδιά!

Boom Team
Fri, 22/05/2020 - 17:41
0 Comments

Αν και τα σχολεία στη στεριά έμειναν για μεγάλο διάστημα κλειστά, το σχολείο του κυρίου Χταπόδη στον… βυθό της θάλασσας δεν σταμάτησε να λειτουργεί ούτε μία μέρα! Η Κατρίνα Τσάνταλη μέσα από την απίστευτη περιπέτεια των ψαρομαθητών προσπαθεί να μεταδώσει σε μικρούς και μεγάλους την αγάπη της για το περιβάλλον και τη σημασία της πρόληψης και της φροντίδας του! Το νέο βιβλίο «Μια θάλασσα πλαστικά» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Διόπτρα θα γίνει η καλύτερη συντροφιά των παιδιών για αυτό το καλοκαίρι!

boom-mag-mia-thalassa-plastika

Λίγα λόγια για την ιστορία...

Η ενδιαφέρουσα πλοκή και η παιχνιδιάρικη γραφή της Κατρίνας Τσάνταλη σε συνδυασμό με την αριστουργηματική εικονογράφηση της Μαρίας Πάγκαλου (little miss grumpy) θα συναρπάσουν τα παιδιά παρασύροντάς τα σε ένα εκπαιδευτικό ταξίδι, όταν θα ξεσπάσει ξαφνικά μια βροχή από πλαστικά καλαμάκια και θα διακόψει το μάθημα στην τάξη του βυθού! Οι ψαρομαθητές τρομάζουν και τότε ο κύριος Χταπόδης τούς παροτρύνει να μαζέψουν τα καλαμάκια και να βγουν στη στεριά για να ζητήσουν βοήθεια. Όμως, στον δρόμο τους συνάντησαν έναν ιππόκαμπο που είχε τυλιγμένη στην ουρά του μια μπατονέτα, μια χελώνα που είχε μπλεχτεί σε ένα δίχτυ, ένα δελφίνι που είχε καταπιεί σκουπίδια και άλλα ζωάκια που δυσκολεύονταν να κολυμπήσουν. Ήταν τόσο πολλά τα σκουπίδια στη θάλασσα, που ακόμα και τα παιδιά δεν ήξεραν τι να κάνουν… Άλλα ο κύριος Χταπόδης θα τους έδινε τη λύση!

boom-mag-mia-thalassa-plastika

Ειδικά τώρα, μια ανάσα πριν τις καλοκαιρινές εξορμήσεις στις παραλίες, που πέρα από κοχύλια κρύβουν και πλαστικά σκουπίδια, το βιβλίο αυτό είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιληφθούν τα παιδιά το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής και να καλλιεργήσουν μια πιο φιλική προς τον πλανήτη φιλοσοφία. 

boom-mag-mia-thalassa-plastika

Τα προηγούμενα βιβλία της Κατρίνας Τσάνταλη, «Το Σοφάκι και ο Ντο» και «το Μικρό αγόρι και τα 4 αβγά», έχουν αγαπηθεί από χιλιάδες παιδιά ενώ έχουν διαβαστεί σε δεκάδες σχολεία, παρακινώντας τους μαθητές να ευαισθητοποιηθούν γύρω από την προστασία του περιβάλλοντος, την προσφορά και την αλληλεγγύη.