Μπαμπάδες-πριγκίπισσες, μαμάδες-πολεμιστές | Η δύναμη της αγάπης μεταμορφώνει

Boom Team
Sun, 01/11/2020 - 17:16

Στα παραμύθια οι βάτραχοι γίνονται πρίγκιπες με ένα φιλί. Η αγάπη κάποτε λύνει τα μάγια και άλλοτε μας μεταμορφώνει σε κάτι διαφορετικό. Όχι μόνο στα παραμύθια, αλλά και στην αληθινή ζωή. Δεν είναι απαραίτητα μεταμορφώσεις τις οποίες είχαμε ονειρευτεί, αλλά το γεγονός ότι κάνουν πιο ευτυχισμένους τους αγαπημένους μας αρκεί, για να ενδώσουμε ευχαρίστως σε αυτές.

«Για σένα και πριγκίπισσα γίνομαι», λέει ο πατέρας προς την κόρη του στη διαφήμιση της γνωστής αλυσίδας σουπερμάρκετ (αν και κάποιοι, τυφλωμένοι από προκαταλήψεις και ταμπού, δεν καταφέρνουν να δουν τον συμβολισμό πίσω από την εικόνα). Οι τρυφεροί μπαμπάδες δεν φοβούνται μήπως «λερώσουν τον ανδρισμό τους με χρυσόσκονη». Αν οι κόρες τους αγαπούν τα «κοριτσίστικα» πράγματα, δεν θα διστάσουν, για να περάσουν ουσιαστικό χρόνο μαζί τους, να παίξουν με κούκλες, να παρακολουθήσουν ταινίες με πριγκίπισσες και γοργόνες, να φτιάξουν κατασκευές με καρδούλες και λουλούδια.
Οι μαμάδες που μεγαλώνουν αγόρια που αγαπούν όλα τα «αγορίστικα» πράγματα θα παίξουν μπάλα, θα πολεμήσουν, θα τρέξουν σε αγώνες αυτοκινήτων μαζί τους. Θα λερωθούν με λάσπες και ιδρώτα και θα το ευχαριστηθούν. Θα ανακαλύψουν μαζί με τους γιους τους τη μαγεία των θετικών επιστημών που ίσως τα στερεότυπα της δικής τους παιδικής ηλικίας δεν τις είχαν αφήσει να γνωρίσουν. Οι παππούδες θα μεταμορφωθούν στον Μπέντζαμιν Μπάτον. Ακόμα και αν είναι καταβεβλημένοι από την ηλικία και τα προβλήματα υγείας τους, μόλις βρεθούν με τα εγγόνια τους θα ξανανιώσουν ως δια -χολιγουντιανής- μαγείας. Θα παίξουν, θα τραγουδήσουν, θα χορέψουν, θα γελάσουν. Θα κερδίσουν περισσότερα χρόνια καλής ζωής.


Τα παιδιά θα μεταμορφωθούν σε προστάτες και μέντορες για τα μικρότερα αδέρφια και τους φίλους τους ή σε μικρογραφίες των μεγαλύτερων. Ένα παιδί-διάβολος της Τασμανίας, που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του, αρκεί να αναλάβει για λίγο τη φροντίδα του αγαπημένου του Βενιαμίν για να εκδηλώσει πρωτόγνωρη προσοχή και υπευθυνότητα. Ο Βενιαμίν, με τη σειρά του, θα αποτυπώσει και θα αντιγράψει πιστά κάθε κίνηση και φράση του μέντορά του.
Όπως και στα παραμύθια, έτσι και στην αληθινή ζωή μεταμορφώνονται και αυτός που αγαπά και αυτός που αγαπιέται. Η πιο εντυπωσιακή όμως, και μόνιμη, μεταμόρφωση είναι των παιδιών που απολαμβάνουν απλόχερα την αγάπη των γονιών τους. Τα μικρά, νεογέννητα «ποντικάκια» εξελίσσονται μέρα με τη μέρα σε μεγαλειώδη πλάσματα, που νοιάζονται, που συμπονούν, που μοιράζονται, που τα δίνουν όλα και μαθαίνουν να συμβιβάζονται, που καλλιεργούν όλες τις δεξιότητες, τις δυνάμεις τους και ανθίζουν από ικανοποίηση και ευτυχία. Τα μάγια της αγάπης δεν θα θέλαμε να λυθούν ποτέ!

Από τη Γεωργία Καρκάνη 

Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο φθινοπωρινό τεύχος του BOOM που μπορείτε να ξεφυλλίσετε online πατώντας επάνω στο εξώφυλλο!