Παγκόσμια Ημέρα θεάτρου στην εκπαίδευση σήμερα, ευκαιρία να πάμε θέατρο!

Boom Team
Tue, 26/11/2019 - 00:02

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα κάναμε μια βόλτα στις παιδικές θεατρικές σκηνές και ξεχωρίσαμε πέντε παραστάσεις με εκπαιδευτικό περιεχόμενο που θα δώσουν σε γονείς και εκπαιδευτικούς αφορμές και ιδέες για συζήτηση και σκέψη….

boom οδύσσεια

«Οδύσσεια: Στον πηγαιμό για την Ιθάκη»

Πού: Θέατρο Ολύμπια

Πότε:  Κάθε Σάββατο και Κυριακή  από 8 Δεκεμβρίου 2019 έως 2 Φεβρουαρίου  2020

About: Ένα συναρπαστικό ταξίδι με προορισμό την Ιθάκη, κι ένα από τα πιο αγαπημένα παραμύθια όλων των εποχών, ζωντανεύει με έμμετρους και ελεύθερους στίχους που θυμίζουν το αρχαίο κείμενο του Ομήρου, αλλά σε μια γλώσσα πιο κατανοητή για τα παιδιά. Μέσα από επεισόδια γεμάτα χιούμορ, ανατροπές και ενδιαφέρον, παρακολουθούμε τις περιπέτειες του πολυμήχανου Οδυσσέα, ενώ αναδεικνύονται αξίες και ιδανικά, όπως ο νόστος, η προσήλωση στον στόχο και η τόλμη για την πραγμάτωση κάθε καλού σχεδίου. 

boom χωρίς οικογένεια

«Χωρίς οικογένεια» του Εκτόρ Μαλό

Πού: Θέατρο Τέχνης Κ. Κουν

Πότε: Κάθε Κυριακή από 1 Δεκεμβρίου 2019 έως 5 Απριλίου 2020

About: Ο Ρεμί, ένα αγόρι μόλις 8 χρονών μαθαίνει εντελώς απροσδόκητα πως η γυναίκα που τον μεγάλωνε δεν είναι η πραγματική του μητέρα και τότε ξεκινά ένα ταξίδι αναζητήσεων, περιπλανήσεων και ανατροπών και μια ωδή στην αξία της οικογένειας.

boom φρικαντέλα

«Φρικαντέλα: Η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα»

Πού: Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου

Πότε: Από 30 Νοεμβρίου 2019 έως 6 Ιανουαρίου 2020

About: Δεν χορεύει καλαματιανό, μόνο κακαματιανό. Δεν τρώει ποτέ της καλαμαράκια, μόνο κακαμαράκια. Δεν πίνει πορτοκαλάδα, μόνο πορτοκακάδα. Φυσικά δεν της αρέσουν τα παραμύθια με καλό τέλος αλλά μόνο με κακό τέλος και εννοείται ότι, πάνω απ’ όλα, μισεί τα κάλαντα. Η «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα», το δημοφιλές μπεστ σέλερ του Ευγένιου Τριβιζά, επιστρέφει για να μας θυμίσει πως η αγάπη και το πνεύμα των Χριστουγέννων στο τέλος αλλάζει γνώμη ακόμα και στους πιο «σκληρούς»...


5 νέες, παιδικές θεατρικές παραστάσεις

«Το παιδί που τόλμησε»

Πού: Θέατρο Ιλίσια

Πότε: Κάθε Σάββατο και Κυριακή από 1η έως 22 Δεκεμβρίου 2019

About: Ο παραμυθάς που έχει γράψει το έργο δεν έχει βρει την αρχή του… Οι ήρωες λοιπόν αλλάζουν ρόλους και μέσα από τη διάδραση βρίσκουν μαζί με τα παιδιά την αρχή της ιστορίας! Το μυαλό μας είναι το παν, έλεγε ο Σωκράτης. Αυτή η φράση γίνεται το κλειδί για να συνειδητοποιήσουν τα παιδιά πως η αυτοπεποίθηση, το θάρρος, η αγάπη, ο σεβασμός και η δημιουργία θα γίνουν πολύτιμοι σύμμαχοι στη ζωή τους.


boom δυο ξεροκέφαλες κουτάλες

«Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες»

Πού: Αμαξοστοιχία- Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

Πότε: Από 1 Δεκεμβρίου 2019 έως 12 Απριλίου 2020

About: Ένας πρίγκιπας που σταματά ξαφνικά να τρώει και να μιλάει, φέρνει τους δυο καλύτερους μάγειρες στην αυλή του αυταρχικού Βασιλιά, με τη διαταγή να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ετοιμάσουν το ωραιότερο γεύμα. Η συνεργασία, όμως, ανάμεσά τους μοιάζει αδύνατη! Μα, τι επιτέλους τραβάει η όρεξη του πρίγκιπα;