Χρειάζεστε μόλις 15 λεπτά για την προετοιμασία, πολύ λίγα υλικά και μπόλικη μαμαδίστικη διάθεση για να φτιάξετε το πιο νόστιμο και all time classic κέικ βανίλιας που θα λατρέψουν τα παιδιά σας (και εσείς φυσικά!)
Τι θα χρειαστείτε:
500 γρ.Φάριν απ Μύλοι Αγίου Γεωργίου
250 γρ.μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
250 mlγάλα φρέσκο
1βανίλια
400 γρ.ζάχαρη
4αυγά
Εκτέλεση συνταγής:
Βάλτε στον κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να ασπρίσουν
Ρίξτε ένα-ένα τα αυγά, τη βανίλια ή το ξύσμα και χτυπήστε για άλλα 2-3 λεπτά.
Προσθέστε τώρα το γάλα και χτυπήστε για λίγο ακόμα με το μίξερ.
Τώρα ρίξτε το φαρίν απ Μύλοι Αγίου Γεωργίου και χτυπήστε στην πιο χαμηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να είναι ομοιογενές.
Βουτυρώστε τη φόρμα και πασπαλίστε την με φαρίν απ Μύλοι Αγίου Γεωργίου.
Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C – 200°C για 1 ώρα περίπου
Βγάλτε το κέικ από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το ξεφορμάρετε.
Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και καλή όρεξη!