«Η μητέρα μου έσκιζε σεντόνια και τα χρησιμοποιούσε σαν πάνες για τον μικρό μου αδερφό» | Συγκλονίζει η εξομολόγηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Boom Team
Wed, 02/11/2022 - 18:00

Στα δύσκολα παιδικά του χρόνια αναφέρθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με αφορμή τη φιλανθρωπική δράση «Milwaukee Diaper Mission» την οποία στηρίζει έμπρακτα από πέρυσι μαζί με τη σύντροφό του, Μαράια.

«Δεν ήμουν ευχαριστημένος από τις αποδείξεις που έπαιρνα από τα Target... Οι πάνες θα έπρεπε να πωλούνται για ένα δολάριο, γιατί όλοι τις χρειάζονται», δήλωσε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ενώ συνέχισε λέγοντας: «Μπορώ να το θυμηθώ αυτό. Υπάρχουν παιδιά εκεί έξω που έχουν ανάγκη. Υπάρχουν οικογένειες που δεν μπορούν να προσφέρουν τα απαραίτητα. Στη ζωή μου, με τους γονείς μου, με τον τρόπο που εγώ μεγάλωσα, μπορώ να το καταλάβω. Δεν είχαμε καν πάνες. Η μητέρα μου έσκιζε τα σεντόνια και τα χρησιμοποιούσε σαν πάνες για τον μικρό μου αδερφό... Δεν είχαμε τα πιο μοδάτα ρούχα, αλλά μας γέμιζαν με αγάπη. Μεγαλώσαμε με αγάπη και καλοσύνη».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κορυφαίος αθλητής μιλά για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι γονείς του ως μετανάστες και τον αγώνα που έκαναν για να μεγαλώσουν τον ίδιο και τα αδέρφια του, αδυνατώντας μερικές φορές να εξασφαλίσουν ακόμα και τα στοιχειώδη. Δεν παραλείπει όμως κάθε φορά να τονίζει πως μεγάλωσαν με αγάπη και παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες ήταν ευτυχισμένοι.  

BOOM info: Το Milwaukee Diaper Mission δημιουργήθηκε το 2020 με όραμα να γίνει το Milwaukee καλύτερο μέρος για να ζει κανείς. 1 στις 3 οικογένειες στις ΗΠΑ αγωνίζεται για να αντέξει οικονομικά τις πάνες που χρειάζεται για να κρατήσει τα παιδιά τους καθαρά, στεγνά και υγιή. Σε αντίθεση με τις περισσότερες άλλες μεγάλες πόλεις, το Μιλγουόκι δεν είχε τράπεζα βασικών αναγκών. Από τότε που άνοιξε τις πόρτες της τον Σεπτέμβριο του 2020, η Milwaukee Diaper Mission έχει διανείμει περισσότερες από 524.000 πάνες και 178.000 εποχικά προϊόντα στις οικογένειες του Milwaukee που τα έχουν περισσότερο ανάγκη.