Σήμερα αναμένεται η εισήγηση της επιτροπής των ειδικών για την υποχρεωτικότητα της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, τι θα ισχύσει από 1η Ιουνίου

Boom Team
Wed, 18/05/2022 - 12:11

Την ήπια επιδημιολογική εικόνα της πανδημίας στη χώρα μας σχολίασε σήμερα το πρωί ο υπουργός υγείας, Θάνος Πλεύρης, λέγοντας πως η πανδημία είναι σε ύφεση και πως όπως όλα δείχνουν δεν θα ανατραπεί η εικόνα αυτή μέσα στο καλοκαίρι. 2, 5 εβδομάδες μετά την άρση των πρώτων περιοριστικών μέτρων κατά τις γιορτές του Πάσχα και δεν υπήρξε καμία αύξηση στους επιδημιολογικούς δείκτες, καθώς η χώρα στα covid περιστατικά φαίνεται να διανύει μια καλή περίοδο. 

Σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης, αναμένεται η σύσκεψη της επιτροπής με θέματα συζήτησης την υποχρεωτικότητα της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους που θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου, τι θα γίνει με τις πανελλαδικές εξετάσεις, τη χρήση στα μέσα μεταφοράς και στα σχολεία. 

Η φιλοσοφία της κυβέρνησης, όπως έκανε γνωστό, είναι να παραμείνει η μάσκα εκεί που πραγματικά έχει σημασία, όπως για παράδειγμα στα νοσοκομεία που κρίνεται απαραίτητη. Αν και η κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής ένωσης είναι η μη υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας, εμείς θέλουμε να είμαστε προσεκτικοί όπου υπάρχουν ευάλωτα άτομα, διευκρίνισε ο υπουργός υγείας. 

Για τις Πανελλαδικές εξετάσεις τόνισε, πως σίγουρα θα υπάρξει πρωτόκολλο ασφαλείας και προστασίας ώστε να μην εκτεθούν τα παιδιά και νοσήσουν κατά τη διάρκεια της μοναδικής αυτής στιγμής για τη ζωή τους. 

Τέλος αναφέρθηκε και στα σχολεία λέγοντας, πως θα πρέπει να εκτιμηθεί τι θα γίνει στη πορεία και τι θα ισχύσει από αρχές του επόμενου μήνα μέχρι και την λήξη της σχολικής χρονιάς.