Το εναέριο τρένο του Βούπερταλ είναι μια συναρπαστική εμπειρία για παιδιά και μεγάλους!

Μυρτώ Κάζη
Wed, 01/02/2023 - 09:47

Το εναέριο τρένο του Wuppertal είναι το πιο παλιό εναέριο τρένο στον κόσμο και το μοναδικό στην Ευρώπη. 

Το Wuppertaler Schwebebahn, όπως είναι το όνομά του, δημιουργήθηκε το 1890 και επιβίωσε από δύο Παγκόσμιους Πολέμους. 

Σήμερα διανύει μια απόσταση 13 χλμ. και τα βαγόνια κρέμονται σε ύψος 8 έως 12 μέτρα από το έδαφος. Μπορεί να μεταφέρει μέχρι 130 επιβάτες και τρέχει με 60 χλμ. την ώρα, μια ταχύτητα άκρως ικανοποιητική, είτε πρόκειται για επιβάτες που το χρησιμοποιούν για να φτάσουν στις δουλειές τους είτε για επιβάτες που κάνουν μια τουριστική βόλτα με αυτό!

Η διαδρομή είναι μαγική! Το μεγαλύτερο μέρος της είναι πάνω από το ποτάμι, όμως και όταν βγαίνει στον δρόμο και πάλι η εμπειρία είναι εξαιρετικά πρωτότυπη!

Φυσικά, το εναέριο τρένο αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης του Wuppertal και η διαδρομή είναι άκρως απολαυστική για μικρούς και μεγάλους! 

BOOM INFO:

Το εναέριο τρένο του Wuppertal σχεδιάστηκε από τον μηχανικό Anton von Rieppel, περίπου το 1890. Οι εναέριες ράγες του στηρίζονται σε μια μεταλλική κατασκευή που είναι άκρως ασφαλής. Στο Wuppertal κατοικούν μόνιμα περίπου 350.000 πολίτες, ενώ η ιστορία της πόλης αρχίζει το 1929, από την ένωση 6 διαφορετικών πόλεων (Barmen, Elberfeld, Vohwinkel, Cronenberg, Ronsdorf και Beyenburg). Το αρχικό όνομα του Wuppertal ήταν Barmen-Elberfeld, το 1930 όμως μετονομάστηκε σε Wuppertal, που σημαίνει «κοιλάδα του Βούπερ», του ποταμού δηλαδή που διατρέχει την πόλη. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, διαλύθηκε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της πόλης, ωστόσο ένα σημαντικό μέρος των ιστορικών περιοχών της, όπως το Briller Viertel, μία από τις μεγαλύτερες συνοικίες με νεοκλασικές βίλες στην Ευρώπη, διασώθηκε.