Η ατζέντα των φετινών γιορτών έχει από comedy club για παιδιά και παγοδρόμιο μέχρι Christmas Camp & Χριστούγεννα από… άλλο πλανήτη!

Εύα Ανυφαντή
Fri, 24/12/2021 - 15:22

Οι γιορτές έφτασαν, τα σχολεία έκλεισαν κι οι επιλογές είναι αμέτρητες! Φοράμε τις μάσκες μας, τηρούμε τα μέτρα και φύγαμε για τις πιο συναρπαστικές βόλτες! Αυτές είναι οι προτάσεις που ξεχώρισε η ομάδα του BOOM! Καλή διασκέδαση και καλές γιορτές! 

#1 «Πέφτει χιόνι και είναι ροζ» Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Όπως κάθε χρόνο την περίοδο των Χριστουγέννων, οι Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ζωντανεύουν στον Φάρο μέσα σε ένα φωτεινό, ονειρικό τοπίο. Φέτος, τη σκυτάλη των Χριστουγεννιάτικων Ιστοριών παίρνει η σκηνοθέτις Γιολάντα Μαρκοπούλου, που συγκροτεί έναν πολυπολιτισμικό θίασο με ηθοποιούς, μουσικούς και ερμηνευτές από διαφορετικές χώρες για να αφηγηθούν μια ιστορία ικανή να φέρει κοντά παιδιά από όλα τα μέρη του κόσμου, που τα ενώνει η ανάγκη να πλησιάσουν τους συνομηλίκους τους και να διαμορφώσουν σχέσεις που βασίζονται στην κατανόηση, την αποδοχή και την αλληλοϋποστήριξη. Από τις 23 Δεκεμβρίου και μόνο για δέκα παραστάσεις, το νέο έργο της Αγγελικής Δαρλάση, «Πέφτει χιόνι και είναι ροζ» -γραμμένο ειδικά για τις Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ- έρχεται να φωτίσει τα φετινά μας Χριστούγεννα με ζωντανή μουσική, τραγούδια, κουκλοπαίκτες, έμφαση στην κίνηση και δυνατότητα διάδρασης. Η παράσταση, που πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), αναδεικνύει τη μοναδικότητα κάθε παιδιού, τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας, ενώ παράλληλα επιχειρεί να αναδείξει την ανάγκη ευαισθητοποίησης σε σχέση με την κλιματική κρίση.

23 Δεκεμβρίου - 06 Ιανουαρίου 2022 | Για παιδιά 4 ετών και άνω

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

#2 Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για... παγοδρόμιο!

Ένα από τα πιο εορταστικά παγοδρόμια της Αθήνας λειτουργεί και φέτος στο Αίθριο του Μεγάρου.

Μια φωτισμένη ολόλευκη παγοπίστα 350 τ.μ. με ειδικό στέγαστρο και το φιλικό προσωπικό της Ice Arena περιμένει όλους τους επισκέπτες του Παγοδρομίου, ανεξαρτήτως ηλικίας, για να τους διδάξει με ασφάλεια τις βασικές αρχές του πατινάζ. Όσο για εκείνους που θέλουν να μάθουν περισσότερα, έμπειροι προπονητές είναι στη διάθεσή τους για ιδιαίτερα μαθήματα.

Τιμές εισιτηρίων | Γενική είσοδος: 15 €

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

#3 Χριστούγεννα από… άλλο πλανήτη στο Ίδρυμα Ευγενίδου! 
Εννέα ψηφιακές παραστάσεις στο Πλανητάριο, επτά εκπαιδευτικά προγράμματα και 2 όροφοι με 57 εκθέματα στο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας, πασπαλισμένα όλα με Χριστουγεννιάτικη αστερόσκονη, μας περιμένουν για να ζήσουμε Χριστούγεννα… από άλλο πλανήτη!

Οι εννέα παραστάσεις είναι οι εξής: «Κρούμκα» (ηλικίες: 5+), «Ο μυστηριώδης κύριος Τιλτ» (ηλικίες: 5+), «Polaris: Το διαστημικό υποβρύχιο και το μυστήριο της Πολικής Νύχτας» (ηλικίες: 5+), «Lucia» (ηλικίες: 5+), «Δεινόσαυροι της Ανταρκτικής», (ηλικίες: 6+), «Κέντρο του Κόσμου», (ηλικίες: 10+), «Κόκκινος Πλανήτης», (ηλικίες: 10+), «Η Ιστορία της Γης» (ηλικίες: 10+), ενώ από τις 23 Δεκεμβρίου στον τεράστιο ημισφαιρικό θόλο του Πλανηταρίου θα «λάμπει» το «Άστρο των Χριστουγέννων», μία εντυπωσιακή παράσταση για όλη την οικογένεια (ηλικίες: 10+) 
Σε ό,τι αφορά τα εργαστήρια, οι μικροί εξερευνητές θα μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά και άκρως εορταστικά εργαστήρια και πειράματα με φυσική αλλά και online παρουσία, όπως το Let it Glow (ηλικίες: 6-12), το Mathemagic - Online «Μαγικά» Μαθηματικά παιχνίδια (ηλικίες: 13+), Οι Αστερισμοί των Χριστουγέννων! - Online εργαστήριο (ηλικίες: 6-12), Santabot - Εργαστήριο Ρομποτικής (ηλικίες: 6-9), Spin art - Εργαστήριο ρομποτικής (ηλικίες: 9-12), Μικροί Επιστήμονες: Ανακαλύπτω τον ήχο Xmas version - Πειράματα (ηλικίες: 5-9), Red & Green Science - Festive Science (ηλικίες: 14+) 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ


#4 Comedy club για παιδιά: Xmas Music Special με τον Γιώργο Χατζηπαύλου | για παιδιά 6-12 ετών & τους γονείς τους | Πολυχώρος Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μετά τα περσινά Χριστούγεννα που το κράτησαν μακριά μας, επιτέλους το «Comedy club για παιδιά», η μοναδική παιδική ελληνική stand up comedy παράσταση για παιδιά 6 έως 12 ετών, έρχεται και πάλι στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής! O Γιώργος Χατζηπαύλου, ένας από τους κορυφαίους και πρωτοπόρους stand-up κωμικούς και ο δημιουργός αυτής της πρωτότυπης εμπειρίας για όλη την οικογένεια, έρχεται για τρίτη χρονιά στη Μουσική Βιβλιοθήκη και σχολιάζει με χιούμορ όλα όσα αποτελούν την καθημερινότητα των παιδιών: Αγαπημένους ήρωες, τη σχέση με τα κατοικίδια αλλά και τα ζώα γενικότερα, τα επαγγέλματα, το σχολείο, τις ξένες γλώσσες, τα παιδικά τραγούδια, τα παιχνίδια και τους φίλους, τις συμβουλές των γονιών και τις περίεργες συνήθειες των μεγάλων και φυσικά την καλύτερη γιορτή του κόσμου, τα Χριστούγεννα! Τα Σαββατοκύριακα του Δεκεμβρίου, αλλά και όλο το 12ήμερο των Χριστουγέννων, τα παιδιά ψυχαγωγούνται μέσα από τη δομή του stand-up comedy, του πιο δυνατού είδους κωμωδίας. Παρακολουθούν θέματα που αφορούν στη ζωή τους, μέσα από τον κόσμο του γέλιου. Παράλληλα, οι γονείς τους διασκεδάζουν εξίσου, αφού αυτή η παράσταση αντιμετωπίζει τους ενήλικες θεατές σαν παιδιά και τα παιδιά σαν ίσους προς τους γονείς τους. Οι "μεγάλοι" λοιπόν, μπαίνουν στην ψυχολογία των μικρών, θυμούνται πώς είναι να είσαι παιδί κι έτσι δημιουργείται μια μεγάλη παρέα χωρίς ηλικία αλλά με συνισταμένη την κωμωδία.

Κείμενα, ερμηνεία, σκηνοθεσία: Γιώργος Χατζηπαύλου | Σάββατα στις 18:00 και Κυριακές στις 15:15

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

#5 Διαδικτυακό Φεστιβάλ Εθνικής Λυρικής Σκηνής για όλη την οικογένεια | 23 Δεκεμβρίου - 3 Ιανουαρίου

Το 6ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Κουμεντάκη κάνει πρεμιέρα στην GNO TV μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων για να προσφέρει στα παιδιά –και όχι μόνο– τρία μοναδικά ταξίδια στον κόσμο της φαντασίας. Οι τρεις νέες βιντεοπαραγωγές μουσικού θεάτρου για όλη την οικογένεια θα είναι διαθέσιμες δωρεάν στο nationalopera.gr/GNOTV. Τα Παραμύθια της Αρκούδας έχουν πρεμιέρα στις 23 Δεκεμβρίου, το Bridget Planet στις 27 Δεκεμβρίου και τα Παπούτσια του Βαρύτονου στις 3 Ιανουαρίου. Οι τρεις νέες βιντεοπαραγωγές μουσικού θεάτρου για όλη την οικογένεια θα είναι διαθέσιμες δωρεάν στο nationalopera.gr/GNOTV

Δείτε εδώ το τρέιλερ!

#6 Ενώ η Γη κοιμάται...Christmas Camp για παιδιά 6-10 ετών | Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή 

Μέσα από μια συναρπαστική περιήγηση στους χώρους του Μουσείου, τα παιδιά θα διαλέξουν τα αγαπημένα τους έργα και γλυπτά από τη Συλλογή του Βασίλη και της Ελίζας Γουλανδρή και θα δημιουργήσουν τη δική τους παραμυθένια ιστορία, καλωσορίζοντας δημιουργικά τη νέα χρονιά. Κάθε μέρα του Camp, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και από έναν καλλιτέχνη, να ανακαλύψουν ένα καλλιτεχνικό κίνημα και να πειραματιστούν με τεχνικές που έχουν χρησιμοποιήσει οι σημαντικότεροι ζωγράφοι και γλύπτες. Στη συνέχεια, θα ερμηνεύσουν τα έργα τέχνης μέσα από τα προσωπικά τους βιώματα, φτιάχνοντας σιγά σιγά τη δική τους ιστορία, την οποία θα αποτυπώσουν και θα αφηγηθούν με εικόνες και ήχους. Οι ιστορίες, τα χρώματα, τα σχήματα, τα υλικά και οι ήχοι που κρύβονται στη μοναδική Συλλογή του Βασίλη και της Ελίζας Γουλανδρή, θα δώσουν σε κάθε παιδί την ευκαιρία να πειραματιστεί και να κατασκευάσει το δικό του χειροποίητο, γιορτινό zine (art book)! Στις 31 Δεκεμβρίου, την τελευταία μέρα του Camp, θα υποδεχθούμε τα παιδιά μαζί με τους γονείς στην πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα, μπροστά από το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, με κάλαντα, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ένα πρωτότυπο ηχητικό performance, με ιδιόφωνα κρουστά, σιωπές και ήχους από χρηστικά αντικείμενα.

Ημερομηνίες & ώρες διεξαγωγής: 27-31 Δεκεμβρίου 2021 | 10.00-14.00 | Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Αθήνα

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

#7 Allou! Fun Park | 10 Δεκεμβρίου - 9 Ιανουαρίου

Το Allou! Fun Park, το μεγαλύτερο πάρκο ψυχαγωγίας στην Ελλάδα, έβαλε και φέτος τα γιορτινά του και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους για ατελείωτο παιχνίδι σ’ ένα παραμυθένιο περιβάλλον γεμάτο Χριστουγεννιάτικη μαγεία! Στο Christmas Village του Allou! Fun Park υπέροχα εργαστήρια περιμένουν τα παιδιά κάθε ηλικίας με ελεύθερη συμμετοχή. Για όλη τη διάρκεια των εορτών (10 Δεκεμβρίου - 9 Ιανουαρίου) δίπλα από το πανύψηλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, μοναδικά shows με ταχυδακτυλουργικά, ζογκλερικά κόλπα, τεράστιες και αμέτρητες σαπουνόφουσκες, ξυλοπόδαρους θα εντυπωσιάσουν μικρούς και μεγάλους υπό τους ήχους Χριστουγεννιάτικης μπάντας! Η Χριστουγεννιάτικη διασκέδαση στο λαμπερό Allou! Fun Park φτάνει στα ύψη σε συνδυασμό με πολλές δόσεις αδρεναλίνης στα αμέτρητα παιχνίδια του Χριστούγεννα σημαίνει Allou Fun Park! πάρκου. Παιχνίδια τεχνολογίας, δεξιοτήτων και αδρεναλίνης θα εκτοξεύσουν την Χριστουγεννιάτικη διάθεσή σας! Οι μικρότεροι φίλοι μας στο παραμυθένιο Kidom θα απολαύσουν ατελείωτο παιχνίδι στο μεγαλύτερο και ομορφότερο Carousel της Αθήνας, το τρενάκι Mini Big Apple, τα ιπτάμενα ελεφαντάκια Bongo και σε πολλά ακόμα παιχνίδια σε 10 στρέμματα μαγείας και χαράς.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

 

#8 Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» 

«Ξωτικά εν δράσει…»: Πού αλλού; Μα, φυσικά στον «Ελληνικό Κόσμο»! Η αντίστροφη μέτρηση για την Πρωτοχρονιά έχει ξεκινήσει και τα ξωτικά χρειάζονται τη βοήθειά μας για να ετοιμάσουν τα δώρα των παιδιών. Τι θα λέγατε να βάλουμε ένα χεράκι; Ας τρυπώσουμε στο μαγικό τους κόσμο με φαντασία, κέφι και δημιουργική διάθεση και το εργαστήρι παιχνιδιών παίρνει μπρος! Μέσα από διάφορες δοκιμασίες, τα παιδιά αποκτούν τον τίτλο του βοηθού-ξωτικού του Αϊ-Βασίλη, μεταμορφώνονται σε ξωτικά κατασκευάζοντας το δικό τους «ξωτικόσκουφο» κι αποκτούν μια θέση στο εργαστήρι παιχνιδιών, όπου και δημιουργούν το δικό τους παιχνίδι.                                 

Κυριακή 26, Τετάρτη 29 & Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021 | Ώρα διεξαγωγής : 12:00 -13:30 | Ηλικίες: 5-8 ετών | Διάρκεια: 90 λεπτά

«Πρωτοχρονιάτικα Σοκολατομαγειρέματα…»: Τι πιο όμορφο από το να ξεκινήσει η φετινή χρονιά με μια «βουτιά» στη σοκολάτα! Πικρή ή γλυκιά, ζεστή ή κρύα, είναι πάντα λαχταριστή! Σηκώστε τα μανίκια σας, παρασυρθείτε μαζί μας στη χώρα της σοκολάτας κι ετοιμαστείτε για σοκολατένιες δημιουργίες. Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στους λάτρεις της σοκολάτας κι όχι μόνο! Ερχόμαστε σε επαφή με την ιστορία της γλυκιάς αυτής λιχουδιάς και τις ιδιότητές της, στήνουμε το δικό μας εργαστήρι ζαχαροπλαστικής και κατασκευάζουμε τις δικές μας σοκολατένιες εορταστικές δημιουργίες.                                                                                                 

Κυριακή 2 Ιανουαρίου & Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022 | 12:00 -13:30 | Ηλικίες: 5-8 ετών | Διάρκεια: 90 λεπτά

«Απ’ την τέχνη πιανόμαστε, στο παιχνίδι αφηνόμαστε»: Πώς ένα έργο τέχνης μπορεί να γίνει αφορμή για ξέφρενο παιχνίδι; Πώς η παλέτα ενός ζωγράφου μπορεί να δώσει χαρά και ιδέες για νέες δημιουργίες; Από τον Θεόφιλο στον Βanksy, και από τον Monet έως τον Dali, έργα και ζωγράφοι συναντιούνται στον «Ελληνικό Κόσμο» και μας χαρίζουν μια μοναδική εμπειρία! Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με εικόνες διάσημων έργων τέχνης, παλαιότερων αλλά και σύγχρονων, Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών όπως: ο Θεόφιλος, ο Γ. Ιακωβίδης, ο Βanksy, ο Dali, ο Pollock κ.α. Ο καλλιτέχνης, το θέμα, το χρώμα, οι γραμμές και οι φόρμες των έργων αυτών δίνουν αφορμή για διασκεδαστικές δράσεις, παιχνίδια και χειροποίητες δημιουργίες.                                                                                                                           

Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022 | 12:00 – 13:30 | Ηλικίες: 5-8 ετών | Διάρκεια: 90 λεπτά

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

#9 Σκρουτζ: The musical | Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη 

Η μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανεύει στη σκηνή μέσα από το φαντασμαγορικό μιούζικαλ «ΣΚΡΟΥΤΖ». Η κλασική Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Τσαρλς Ντίκενς έρχεται να μας θυμίσει την αξία του πνεύματος των Χριστουγέννων, μέσα από ένα λαμπερό μιούζικαλ που θα ζεστάνει την καρδιά και την ψυχή μας. Ένα ξεχωριστό θέαμα για όλη την οικογένεια και όσους θέλουν να βλέπουν τον κόσμο με την αθωότητα της παιδικής ψυχής. Τρυφερότητα, καλοσύνη, αγάπη, φαντασία και λίγη χρυσόσκονη… είναι τα απαραίτητα συστατικά, που θα κάνουν ακόμα και τον δύσπιστο, μίζερο και τσιγγούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ, να αλλάξει για πάντα!

22 Δεκ - 9 Ιαν 2022

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

#10 Ηχο-αφηγήσεις για παράξενες θεϊκές γεννήσεις | Μουσείο Ακρόπολης 

Η πιο σοφή θεά γεννήθηκε από το κεφάλι του πατέρα της! Ο δυνατότερος όλων των ηρώων, βρέφος ακόμα, έπνιξε στην κούνια του δυο πελώρια φίδια! Παράξενοι, αλήθεια, μα τόσο συναρπαστικοί οι μύθοι των αρχαίων Ελλήνων! Το Μουσείο καλεί τα παιδιά από 4 έως 11 ετών και τους συνοδούς τους να πάρουν μέρος στο διαδραστικό εορταστικό πρόγραμμα με θέμα τη γέννηση θεϊκών παιδιών, να εκφραστούν μέσα από την μουσική και να δημιουργήσουν ένα ηχητικό σκηνικό που θα πλαισιώσει την αφήγηση. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη μουσικό/μουσικοπαιδαγωγό Χαρά Ασημίνα στο πλαίσιο της συμμετοχής του Μουσείου Ακρόπολης στο διαγενεακό σεμινάριο "Across Generations" που διοργανώνει το Goethe – Institute Athens.

Ημέρες & ώρες: Τετάρτη 29/12 & Πέμπτη 30/12, 10:30 π.μ., 12:30 μ.μ. & 2:30 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

#11 Τhe Experience Park | 20 Δεκεμβρίου - 9 Ιανουαρίου | καθημερινά από τις 17:00 μέχρι τις 22:00.

Στον χώρο του ιστορικού Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας, όπου δεσπόζουν τα τρία υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας, το The Experience Park, το πρώτο από τα μεγάλα και εμβληματικά έργα που θα γίνουν στο Ελληνικό, είναι μία πράσινη όαση που προσφέρει μοναδικές εμπειρίες για όλους τους επισκέπτες. Μόλις άνοιξε και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα φέτος τα Χριστούγεννα να κάνουν τη βόλτα τους και να απολαύσουν μεταξύ άλλων:

The Christmas Taste: Ένα πολύχρωμο Food Court σας καλωσορίζει για μοναδικές γευστικές δοκιμές και δελεαστικές γαστρονομικές απολαύσεις.

Stalactite: Μια επιβλητική εγκατάσταση κινούμενου φωτός από τους καλλιτέχνες Christopher Bauder και Boris Divider που δημιουργεί ένα σχήμα ανεστραμμένης πυραμίδας. Οι ράβδοι φωτός δημιουργούν παλλόμενα σχέδια σχηματίζοντας πολύπλοκα φωτεινά μοτίβα τα οποία συγχρονίζονται με ηλεκτρονική μουσική. Ζήστε αυτή τη συναρπαστική εμπειρία!

Helios: Μια μεγάλης κλίμακας φωτιστική εγκατάσταση σχεδιασμένη από την ομάδα της Algorithm, η οποία δημιουργεί ένα τοπίο γεμάτο φως και κίνηση. 7500 LED σφαίρες έχουν τοποθετηθεί σε συγκεκριμένη διάταξη δημιουργώντας μια εντυπωσιακή κυκλική προβολή. Τα χρώματα και τα σχήματα αλλάζουν ρυθμικά σχηματίζοντας ένα χρωματιστό ψηφιακό καμβά στον Κήπο Zen. Ζήστε μια συναρπαστική πολυαισθητηριακή εμπειρία καθώς η μουσική συγχρονίζεται με τα φώτα και την κίνηση!

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

#12  Η Μάσα και ο Αρκούδος | Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022 | Christmas Theater

Η μεγάλη θεατρική παραγωγή «Η Μάσα και ο Αρκούδος» με τους ήρωες από τη γνωστή ρωσική σειρά κινουμένων σχεδίων, έρχεται επιτέλους και στην Αθήνα, στο Christmas Theater, σε μια Χριστουγεννιάτικη παράσταση μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά, με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια αλλά και μαγικές βιντεοπροβολές. Τα παιδιά θα διασκεδάσουν με την ψυχή τους παρακολουθώντας τις απίθανες περιπέτειες της Μάσα, μιας μικρής εγκάρδιας αλλά άτακτης Ρωσίδας, και του καλύτερου φίλου της, ενός καλόκαρδου Αρκούδου που δούλευε σε τσίρκο! Η Μάσα και ο Αρκούδος είναι μια απολαυστική ιστορία που καταρρίπτει στερεότυπα, δίνοντας έμφαση στη φιλία, και την ελευθερία της δημιουργικότητας. 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ