Κορωνοϊός: 6.364 κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μετά και το τρίτο self test

Μαρία Ιωαννάτου
Fri, 14/01/2022 - 10:20

Η πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων ολοκληρώνεται σήμερα, ενώ χθες πραγματοποιήθηκε και ο τρίτος εβδομαδιαίος έλεγχος μαθητών και εκπαιδευτικών με self tests.

Φωτογραφία από Kelly Sikkema (Unsplash)

Μέχρι χθες το βράδυ ανιχνεύθηκαν 6.364 θετικά self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Παιδείας, ενώ μέσα σε πέντε ημέρες ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε πάνω από 31.000 συνολικά.

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που επικαλέστηκε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, ο δείκτης θετικότητας για τα περισσότερα των 2 εκατομμυρίων αποτελεσμάτων self test που δηλώθηκαν από την Κυριακή έως την Τρίτη ήταν μόλις 1,4%.

Φωτογραφία από Freepik

Δύο από τα 80.000 τμήματα σε αναστολή

Τα τμήματα σε αναστολή λειτουργίας σε όλη την επικράτεια λόγω πολλαπλών κρουσμάτων είναι δύο σε συνολικά 80.000 τμήματα. Θέμα χρόνου είναι στο μεταξύ την επόμενη εβδομάδα να καλυφθούν τα κενά από τους νοσούντες εκπαιδευτικούς με την πρόσληψη τουλάχιστον 4.000 αναπληρωτών.

Υπενθυμίζεται ότι το διάστημα 10-14 Ιανουαρίου όλοι οι μαθητές, ανεξαρτήτως εμβολιαστικής κατάστασης, πραγματοποίησαν αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους την Κυριακή 9, τη Δευτέρα 10 και χθες, Πέμπτη 13 Ιανουαρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ