Οργάνωση παιδικής ντουλάπας εδώ & τώρα! 6 σωτήρια tips για όλες τις μαμάδες

Μαρία Ιωαννάτου
Sun, 22/10/2023 - 12:16

Η αλλαγή της σεζόν είναι πάντα μια καλή ευκαιρία για να κάνουμε ένα καλό ξεκαθάρισμα στη ντουλάπα των παιδιών. Κι αν η διαδικασία σάς φαίνεται βουνό, η ομάδα του BOOM είναι εδώ για να σας βοηθήσει να τα καταφέρετε εύκολα και γρήγορα.

Φωτογραφία από @a_curatedspace (Instagram)

1. Αδειάστε τη ντουλάπα

Ναι, μπορεί να σας φαίνεται βουνό να αδειάσετε την παιδική ντουλάπα, όμως θα διαπιστώσετε ότι η διαδικασία θα γίνει πολύ πιο εύκολη με αυτόν τον τρόπο. Βλέποντας τη ντουλάπα εντελώς άδεια θα έχετε τη δυνατότητα να σκεφτείτε νέους και πιο πρακτικούς τρόπους αποθήκευσης.

2. Χωρίστε τα ρούχα σε κατηγορίες

Το επόμενο βήμα, καθώς έχετε τοποθετήσει με τάξη όλα τα παιδικά ρούχα πάνω στο κρεβάτι, είναι να τα χωρίσετε σε αυτά που  κάνουν κάνουν στο παιδί σας και φοράει ακόμα, σε αυτά που είναι λίγο μεγάλα και θα χρειαστεί να τα αποθηκεύσετε για να τα φορέσει αργότερα και σε αυτά που δεν φοράει πια αλλά εξακολουθούν να είναι σε άριστη κατάσταση, τα οποία μπορείτε να χαρίσετε σε κάποια φίλη σας με παιδιά ή σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Φωτογραφία από @inlineorganizing (Instagram)

3. Σωστό κρέμασμα

Το σημαντικό εδώ είναι να δείτε τη ντουλάπα από την οπτική του παιδιού. Αν διαθέτει δύο χώρους για κρεμάστρες (έναν ψηλά και έναν χαμηλά) προτιμήστε να κρεμάσετε τα ρούχα που χρησιμοποιεί συχνότερα στο κάτω μέρος ώστε να μπορεί να τα πιάνει χωρίς τη βοήθειά σας. Στο πάνω μέρος αποθηκεύστε εκείνα που είναι εκτός εποχής ή δεν φοράει τόσο συχνά. Και μην ξεχνάτε: Χρησιμοποιήστε παιδικές κρεμάστρες και κρεμάστε τα ρούχα ανά χρώμα. Για παράδειγμα, κρεμάστε τα παντελόνια σε μπλε κρεμάστρες, τα φορεμάτα σε ροζ, τις μπλούζες σε πορτοκαλί και τα πανωφόρια σε κίτρινες. Τόσο απλό!

Φωτογραφίες από @casamiasage (Instagram)

4. Κουτιά αποθήκευσης

Αποθηκεύστε τα ρούχα που δεν μπορούν να κρεμαστούν σε μεγάλα κουτιά. Κάθε κουτί θα πρέπει ιδανικά να περιέχει παρόμοια είδη ρουχισμού π.χ. πιτζάμες, φόρμες ή φούτερ. Προτιμήστε διάφανα κουτιά για να μπορείτε εύκολα να δείτε το περιεχόμενό τους χωρίς να τα ανοίξετε. Μπορείτε ακόμα να εκτυπώσετε ετικέτες παρέα με τα παιδιά και να τις κολλήσετε στο εξωτερικό τους για να τα ξεχωρίζετε.

Φωτογραφία από @twotwentyone (Instagram)

5. Οργανωμένα συρτάρια

Εσώρουχα, φανελάκια, κάλτσες, αλλά και μερικά ρούχα που δεν μπορούν να κρεμαστούν, παίρνουν τη θέση τους σε κάποιο από τα συρτάρια της ντουλάπας. Τα παιδικά ρούχα είναι μικροσκοπικά και πολλές φορές γλιστρούν μέσα στα συρτάρια. Υπάρχουν κατάλληλα διαχωριστικά που είναι ιδανικά γι' αυτόν ακριβώς τον σκοπό. 

6. Παπούτσια σε τάξη

Μαζί με τα ρούχα των παιδιών είναι σημαντικό να οργανώσετε και τα παπούτσια τους, αντί να τα αφήνετε να συσσωρεύονται στον διάδρομο ή στο κάτω μέρος της ντουλάπας. Για να εξοικονομήσετε χρόνο κάθε πρωί που τα παιδιά ψάχνουν τα παπούτσια τους για να πάνε στο σχολείο, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στη ντουλάπα μόνο για παπούτσια. Η λύση και πάλι είναι τα κουτιά αποθήκευσης!

Φωτογραφία από @athenarosehome (Instagram)

BOOM Note:  Το κλειδί που... "ανοίγει" μια συγυρισμένη ντουλάπα είναι να χωρίσετε τα ρούχα σε κατηγορίες και να βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει χώρο για τα πάντα. Μπορείτε να κάνετε διασκεδαστική όλη τη διαδικασία ζητώντας από τα παιδιά να σας βοηθήσουν. Μπορούν να διαλέξουν κουτιά, καλάθια, κρεμάστρες και να δώσουν στο δωμάτιό τους μια πιο προσωπική πινελιά.