Σοκολάτα για πρωινό, τηλεόραση μέχρι αργά και άλλες συνήθειες των παππούδων που αναστατώνουν τους γονείς!

Μαρία Ιωαννάτου
Fri, 01/10/2021 - 10:42

Μαμάδες και μπαμπάδες, ήρθε η ώρα να πούμε αλήθειες. Όλοι ξέρετε πόσο πολύ αγαπούν οι γονείς σας τα εγγόνια τους. Εκείνο που δεν γνωρίζετε όμως, ή ίσως δεν θέλετε να παραδεχθείτε, είναι μερικά πράγματα που θα ήθελαν να σας πουν αλλά δεν έχουν πάντα την ευκαιρία...

Φωτογραφία από Freepik

1. Αγαπούν τα εγγόνια τους όσο τίποτε άλλο στον κόσμο. Ανυπομονούν για την ημέρα που θα τους επισκεφθείτε οικογενειακώς. Σας καλούν στο τηλέφωνο τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα για να δουν πώς είναι τα παιδιά. Όμως, η αλήθεια είναι ότι δεν τους αρέσει πάντα ο ρόλος της baby sitter. Θέλουν να είναι δίπλα στα εγγόνια τους και να τα βλέπουν να μεγαλώνουν, απαλλαγμένοι από το άγχος της ανατροφής τους.

2. Δεν συμφωνούν πάντα με το είδος της ανατροφής που δίνετε στα παιδιά σας. Οι λίστες με τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν κάθε φορά που καλούνται να μείνουν με τα εγγόνια, τους φέρνουν σε δύσκολη θέση. Προσπαθήστε να μην είστε τόσο αυστηροί μαζί τους όταν παρεκκλίνουν από αυτές.

Φωτογραφία από freestocks.org (Pexels)

3. Τα παιδιά σας αναπτύσσουν μία μοναδική σχέση με τους παππούδες τους και τους εκμυστηρεύονται τα πάντα. Μη σας κάνει εντύπωση που οι γονείς ή τα πεθερικά σας ξέρουν με ακρίβεια πότε καβγαδίσατε τελευταία φορά!

4. Αφήνουν τα παιδιά να βλέπουν τηλεόραση περισσότερο από το χρονικό όριο που τους έχετε θέσει. Είναι ένας τρόπος να τα ηρεμούν, όταν έχουν δοκιμάσει τα πάντα αλλά τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί. 

5. Οι παππούδες κουράζονται πραγματικά. Είναι πολύ μεγαλύτεροι από εσάς και δεν έχουν τις αντοχές σας. Αφήστε τους να κάνουν ένα διάλειμμα πού και πού.

Φωτογραφία από Tatiana Twinslol (Pexels)

6. «Κι εμείς μεγαλώσαμε παιδιά!». Είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των παιδιών σας και το γνωρίζουν πολύ καλά. Δεν είναι αφελείς. Ξέρουν ότι δεν πρέπει να αφήνουν τα παιδιά να παίζουν στον δρόμο. Μην τους το επισημαίνετε διαρκώς!

7. Ναι, αφήνουν τα εγγόνια τους να φάνε σοκολάτα για πρωινό, μεσημεριανό και απογευματινό. Τώρα ξέρετε γιατί έχουν υπερένταση τα παιδιά σας στο τέλος της ημέρας!

8. Θέλουν να περνούν χρόνο και μαζί σας. Τους χαρίσατε το πιο πολύτιμο δώρο φέρνοντας στη ζωή τα εγγόνια τους. Όμως για εκείνους, η πρώτη αγάπη τους θα είστε πάντα εσείς! 

ΒΟΟΜ NOTE: Οι παππούδες λατρεύουν τα εγγόνια τους! Αυτός είναι ο λόγος που μπορεί μερικές φορές να προσπερνούν τους κανόνες σας, θέλοντας να μη χαλάσουν χατίρι στα παιδιά. Κάποτε θα κάνετε το ίδιο κι εσείς. Θυμηθείτε το!

Ελεύθερη απόδοση από Scary Mommy