Boom Team
Sun, 29/06/2025 - 16:08
Βλέποντάς την κανείς από πάνω, μοιάζει με έναν λαβύρινθο που στο κέντρο του κρύβει όλη τη νοστιμιά των λαχανικών που πρωταγωνιστούν αυτή την εποχή. Το σίγουρο είναι, πως αν το καλοκαίρι ήταν συνταγή, θα έμοιαζε με αυτή την πολύχρωμη και πρωτότυπη τάρτα, που θα κλέψει τις εντυπώσεις σε κάθε τραπέζι! Πάρτε μολύβι και χαρτί, σημειώστε τα υλικά και καλή επιτυχία!
Προετοιμασία: 1 ώρα | Χρόνος αναμονής: 1 ώρα | Χρόνος ψησίματος: 40’ | Συνολικός χρόνος: 2 ώρες & 40’ | Μερίδες: 10 | Βαθμός δυσκολίας: μέτρια
Υλικά:
Για τη ζύμη
- 230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αγίου Γεωργίου
- 100 γρ. αλεύρι Ζην Μύλοι Αγίου Γεωργίου
- 175 γρ. βούτυρο, ανάλατο
- 30 γρ. νερό, κρύο
- 4 γρ. ζάχαρη
- 4 γρ. αλάτι
Για το πέστο λιαστής ντομάτας
- 150 γρ. λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο
- 130 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 50 ml ελαιόλαδο
- ¼ ματσάκι φρέσκο βασιλικό
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 60 γρ. αμύγδαλα (χωρίς τη φλούδα)
- λίγο αλάτι
Για τη σύνθεση
- 120 γρ. νωπή μυζήθρα (θρυμματισμένη)
- 3 καρότα
- 3 κολοκυθάκια
- 1 μελιτζάνα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- ελαιόλαδο
Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή ΕΔΩ!
Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο νέο, καλοκαιρινό τεύχος του BOOM που μπορείτε να διαβάσετε online πατώντας στο εξώφυλλο!