10 βιβλία για να καλλιεργήσουμε στα παιδιά οικολογική συνείδηση

Boom Team
Wed, 04/08/2021 - 10:51

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να εμφυσήσουμε στα παιδιά την αγάπη και τον σεβασμό προς τον πλανήτη; Να αποτελέσουμε οι ίδιοι το παράδειγμα!  Ο κύριος Χταπόδης, η Κοραλία, τα μελισσάκια και πολλοί άλλοι μάς δείχνουν τον τρόπο μέσα από τις διασκεδαστικές του περιπέτειες! Συγκεντρώσαμε 10 βιβλία από τις εκδόσεις Διόπτρα που θα βοηθήσουν τα παιδιά να αντιληφθούν το πρόβλημα και θα τα εμπνεύσουν για να αναλάβουν δράση! 

boom-book

1. Πού πάνε όλα αυτά;

Γνωρίζατε ότι πολλοί άνθρωποι ανά τον κόσμο προσπαθούν να παράγουν μηδενικά απορρίμματα; Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς καταφέρνουν να βάλουν τα σκουπίδια μιας χρονιάς μέσα σε ένα βαζάκι μαρμελάδας! Ένα βιβλίο για παιδιά από 7 ετών, που εξηγεί με τον πιο παραστατικό τρόπο τα προβλήματα του πλανήτη, ενώ δίνει συναρπαστικές ιδέες για το πώς μπορούμε να σώσουμε το περιβάλλον ξεκινώντας από τα μικρά πράγματα στη ζωή μας! 

boom-poy-pane-ola-ayta
Πού πάνε όλα αυτά;

2. Ωκεανοί

Το βιβλίο αυτό ανήκει στην υπέροχη εγκυκλοπαιδική σειρά «Μαθαίνω τα Πάντα» και μας ξεναγεί στους ωκεανούς. Και πράγματι, μας μαθαίνει τα πάντα για αυτούς, από τα πλάσματα της αβύσσου μέχρι το πώς τους επηρεάζει το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Μία μαγευτική εξερεύνηση στον θαλάσσιο κόσμο για παιδιά με ανήσυχο πνεύμα! Βάλτε τη μάσκα σας κι ετοιμαστείτε για κατάδυση!

boom-okeanoi
Ωκεανοί

3. Μια θάλασσα πλαστικά

Τι γίνεται όταν τα σκουπίδια στη θάλασσα βρίσκονται παντού; Και όλα τα ζωάκια της θάλασσας υποφέρουν; Πόσο κρίμα είναι να μην έχουν ένα καθαρό σπίτι για να μείνουν. Ο κύριος Χταπόδης όμως έχει τη λύση και μια σημαντική αποστολή: να μιλήσει στα παιδιά για όλα τα σκουπίδια που βρίσκονται στη θάλασσα και αποτελούν κίνδυνο για τα ζωάκια της θάλασσας. Ένα εξαιρετικό παραμύθι από την Κατρίνα Τσάνταλη και μια εκπληκτική εικονογράφηση από τη Μαρία Παγκάλου που θα ενθουσιάσει τα παιδιά από 4 ετών.

boom-mia-thalassa-plastika
Μια θάλασσα πλαστικά 

4. Στον βυθό κάνει φαγούρα

Όλα ξεκινούν όταν στον βυθό ξημερώνει μια μέρα διαφορετική από τις άλλες, με τα ψάρια να έχουν… φαγούρα μεταδοτική! Συγκαλείται εκτάκτως συμβούλιο και όλοι είναι απελπισμένοι με την συμφορά που τους βρήκε… Μια διασκεδαστική ιστορία από την Αυγή Βάγια που ξεδιπλώνει τη μικρογραφία μιας κοινωνίας και πώς αυτή λειτουργεί απέναντι σε ένα κοινό πρόβλημα.

boom-ston-vitho-kanei-fagoura
Στον βυθό κάνει... φαγούρα!

 

5. Κοραλία – Το ψάρι που έγινε 100 ετών

Η Κοραλία καθώς μεγαλώνει βλέπει παράξενα αντικείμενα να εμφανίζονται στο σπίτι της. Μια μοναδική ιστορία για να εξηγήσουμε στα παιδιά τις επιπτώσεις της θαλάσσιας ρύπανσης, μέσα από τις περιπέτειες της Κοραλίας και των φίλων της.

boom-koralia
Κοραλία – Το ψάρι που έγινε 100 ετών

6 & 7. Η Γη μας– Πλανήτης Γη (Απ΄τις σειρές «Το μεγάλο βιβλίο των απαντήσεων» και «Εικόνες από τον Κόσμο» αντίστοιχα)

Δύο παιδικά βιβλία που μας λύνουν όλες τις απορίες που έχουμε για τον πλανήτη μας. Σύντομα και κατανοητά κείμενα, χαρούμενες εικόνες και παραθυράκια γνώσεων μαθαίνουν στους μικρούς μας φίλους τον πλανήτη, το κλίμα και τον καιρό, τα οικοσυστήματα και όλα αυτά που κρύβονται στο εσωτερικό της Γης. Τα πιο διαδραστικά βιβλία για κάθε παιδική απορία!

boom-gi
Η Γη μας– Πλανήτης Γη

8. Αγώνες ανακύκλωσης

Η Ολίβια αγαπά τις εφευρέσεις, κρύβει τα πιο περίεργα πράγματα στην ντουλάπα πειραμάτων, λύνει παράξενα μυστήρια και περιγράφει τα πάντα στο μυστικό τετράδιό της! Αυτή τη φορά οργανώνει έναν φοβερό αγώνα ανακύκλωσης και δεν έχουμε παρά να τη βοηθήσουμε.

boom-olivia
Αγώνες ανακύκλωσης

9. 20 σπουδαίοι εξερευνητές που άλλαξαν τον κόσμο

«Μόνο οι πιο δύσκολες αποστολές μπορούν να στεφθούν από επιτυχία», είχε πει ο Ζακ Ιβ Κουστό, ο εξερευνητής που αποκάλυψε την ομορφιά του υποθαλάσσιου κόσμου. Η δική του και άλλες 19 συναρπαστικές ιστορίες από 20 σπουδαίους εξερευνητές που άλλαξαν τον κόσμο βρίσκονται μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου. Πρόσωπα που δεν πτοήθηκαν από τις φουρτουνιασμένες θάλασσες, τα άγρια θηρία, τις ατελείωτες περιπλανήσεις και συνέχισαν τον δρόμο τους, ακολουθώντας τα όνειρά τους με θάρρος και αποφασιστικότητα.

20 σπουδαίοι εξερευνητές που άλλαξαν τον κόσμο

10. Το Κάτι τι;

Τι είναι αυτό το γιγάντιο Κάτι; Και τι άφησε στην Κυψέλη; Πολλές ερωτήσεις κάνουν τα μελισσάκια. Το νέο βιβλίο της Μαρίνας Γιώτη της σειράς «Μελισσάκια στα Θρανία» αποτελεί ένα μαγικό παιχνίδι σκέψης, που διδάσκει τον σεβασμό στις απόψεις των άλλων, τη σχέση λογικής και πίστης, αλλά και το πώς αντιμετωπίζουμε τον φόβο σε καθετί άγνωστο.

boom-to-kati-ti
To Kάτι τι;

BOOM Note:

Ποιο βιβλίο ήταν το αγαπημένο σας; Μπορείτε να το παραγγείλετε online, εδώ