Αλλάζει ο επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων στις εκκλησίες: Πώς θα γίνονται πλέον οι βαπτίσεις

Boom Team
Wed, 03/06/2020 - 09:48

Αλλαγή στον επιτρεπόμενο αριθμό παρευρισκομένων στις εκκλησίες φέρνει η νέα ΚΥΑ των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση. Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της αποκλιμάκωσης των μέτρων η αναλογία ατόμων ανά επιφάνεια διαμορφώνεται στο ένα άτομο ανά πέντε τ.μ., από ένα άτομο ανά δέκα τ.μ. που ίσχυε μέχρι πρότινος, ενώ για τους χώρους λατρείας πέραν των 500 τ.μ. το ανώτατο όριο ατόμων είναι 100.

Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να μεγαλώσετε τη λίστα των καλεσμένων σας, καθώς για παράδειγμα, σε έναν χώρο λατρείας 200 τ.μ. θα μπορούν πλέον να παρευρίσκονται έως 40 άτομα (αντί για 20) και σε ένα χώρο 500 τ.μ. θα μπορούν να παρευρίσκονται έως 100 άτομα.

Τα υπόλοιπα μέτρα των οποίων η ισχύς παρατείνεται μέχρι τις 9/7/2020 παραμένουν κανονικά ως εξής:
 

• Συνιστάται η χρήση μάσκας μέσα στον χώρο της εκκλησίας.

• Υποχρεωτική είναι η χρήση αντισηπτικού και χαρτομάντηλων. Συγκεκριμένα, στην είσοδο θα μπορεί να βρει κανείς αντισηπτικά προϊόντα ενώ στον εσωτερικό χώρο της εκκλησίας θα τοποθετηθούν χαρτομάντηλα σε εμφανή σημεία.

• Συχνός καθαρισμός των επιφανειών, όπως χερούλια των θυρών και καρέκλες, ενώ υπάρχει σύσταση ο ασπασμός των εικόνων να αντικατασταθεί με ταπεινή υπόκλιση.

• Φυσικός αερισμός του ναού. Ακόμα και όταν υπάρχει κλιματισμός, οι πόρτες και τα παράθυρα πρέπει υποχρεωτικά να παραμένουν ανοιχτά, έτσι ώστε να διασφαλίζεται ο φυσικός εξαερισμός.

• Τηρείται από όλους η απόσταση του 1,5 μέτρου.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι:

- Οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να αποφύγουν την έξοδο από το σπίτι.
- Οι πιστοί με προσωπική τους ευθύνη και μέριμνα συστήνεται να φοράνε μάσκα.
- Τα ιερά μυστήρια θα τελούνται εντός του ναού  -με την ύπαρξή μεγαφώνων για όσους βρίσκονται στον εξωτερικό του χώρο- και δεν θα γίνονται μυστήρια σε ιδιωτικούς ναούς.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ