Η ευτυχία των παιδιών από το Α ως το Ω

Τόνια Παπαμιχαλοπούλου
Fri, 19/03/2021 - 07:00

Η φράση «η ευτυχία βρίσκεται στα απλά πράγματα» μάλλον δημιουργήθηκε αποκλειστικά από τα ίδια τα παιδιά. Τα παιδιά που, με την αγνή τους καρδιά, χωρίς δεύτερες σκέψεις, τακτικές και παρασκήνιο, χαίρονται την κάθε στιγμή της ζωής τους με όλο τους το είναι. Ένα χάδι, μια βουτιά στη θάλασσα, ακόμα και ένα φύλλο που θα βρουν πεσμένο στον δρόμο μπορούν στο δευτερόλεπτο να ξεκλειδώσουν την «πόρτα της ευτυχίας» και να δημιουργήσουν ένα πελώριο χαμόγελο στο πρόσωπό τους. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας που είναι στις 20 Μαρτίου και στο πλαίσιο της καμπάνιας αισιοδοξίας που πραγματοποιούν τα Babylino Sensitive, με τίτλο «Babylino Happiness Tips», είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε τέτοιες, ευτυχισμένες στιγμές...

Στιγμές ευτυχίας των παιδιών από το Α ως το Ω:

Aγκαλιά: Το πρώτο πράγμα που νιώθει ένα μωρό όταν γεννιέται είναι η αγκαλιά της μαμάς του. Είναι εκείνη η «φωλιά», εκείνο το ξεχωριστό μέρος όπου κάθε παιδί νιώθει ασφάλεια, αγάπη, ευτυχία και πάντα εκεί καταφεύγει όταν το έχει ανάγκη. Αγκαλιά ίσον ασφάλεια, αγκαλιά ίσον ευτυχία!

Βόλτα: Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία το πού θα πάτε βόλτα, ούτε η διάρκειά της. Από τη στιγμή που θα του πείτε τη μαγική φράση «Πάμε να ντυθούμε, σήμερα έχει βόλτα», τα ματάκια του αυτομάτως αποκτούν επιπλέον λάμψη και τα επίπεδα ευτυχίας ανεβαίνουν κατακόρυφα.

Γιαγιά: Η γιαγιά στη ζωή ενός παιδιού μόνο από τη λέξη «πολύτιμη» πρέπει να συνοδεύεται, και πάλι όμως δεν αρκεί. Είναι εκείνη που δεν θα χαλάσει κανένα χατίρι στο εγγόνι της και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να του δημιουργήσει ευτυχισμένες στιγμές και αναμνήσεις.

Δώρο: Τα παιδιά δεν ξεχωρίζουν τα δώρα από την τιμή και την αξία τους. Αντίθετα, νιώθουν πραγματικά ευτυχισμένα όταν τους χαρίζουν δώρα που στ' αλήθεια ταιριάζουν με την προσωπικότητά τους ή τα έχουν ζητήσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο από τους γονείς ή κάποιο άλλο αγαπημένο πρόσωπο.

Φωτογραφία: Κristina Paukshtite (Pexels)

Επιτραπέζια παιχνίδια: Πρόκειται για εκείνα τα κλασικά παιχνίδια που μαζεύεται γύρω όλη η οικογένεια ή η παρέα των μικρών φίλων και όλοι μαζί δημιουργούν μοναδικές, ευτυχισμένες αναμνήσεις, που θα θυμούνται για μια ζωή. Το είπαμε και πιο πάνω, η ευτυχία κρύβεται στα απλά πράγματα!

Ζώα: Έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με ζώα και γενικά με κατοικίδια είναι πιο ευτυχισμένα. Ίσως γιατί μαθαίνουν από πολύ μικρά να φροντίζουν, να νοιάζονται, να αγαπούν χωρίς όρια αλλά και να μαθαίνουν τι σημαίνει υπευθυνότητα. Και όσον αφορά το ατελείωτο παιχνίδι με το σκυλάκι ή το γατάκι; Μάλλον κάπου εκεί κρύβεται η ευτυχία!

Ήλιος: Η έκθεση στον ήλιο προάγει τη σύνθεση της βιταμίνης D, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των παιδιών, καθώς βοηθάει στην απορρόφηση ασβεστίου. Εμείς θα προσθέσουμε φυσικά και το πόσο ευτυχισμένα νιώθουν όταν, το Σαββατοκύριακο, βλέπουν ότι έξω έχει ήλιο και γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτό σημαίνει βόλτα και παιχνίδι!

Θάλασσα: Ποιο παιδί δεν έχει πετάξει πετρούλες στη θάλασσα και δεν έχει νιώσει την απόλυτη ευτυχία; Τη θάλασσα τη λατρεύουν τα παιδιά, γι' αυτό και δεν χορταίνουν τα παιχνίδια στο νερό - πάντα με την επίβλεψη της μαμάς ή του μπαμπά, φυσικά. 

Ιδέα: Η κλασική φράση «Μαμά, μπαμπά, έχω μια ιδέα…» είναι εκείνη που μπορεί να γεμίσει ευτυχία και περηφάνια κάθε παιδί. Είναι η στιγμή που νιώθει σίγουρο και δυνατό να μοιραστεί τις σκέψεις του και στη συνέχεια να πάρει αγάπη και επιβράβευση από τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Καλοκαίρι: Το καλοκαίρι σίγουρα είναι μία από τις λέξεις που, μόλις ένα παιδί την ακούει, αμέσως χαμογελάει και στο δευτερόλεπτο ρωτάει σε πόσες μέρες έρχεται και πάλι η αγαπημένη του εποχή.

Λιχουδιές: Ποιο παιδί δεν τρελαίνεται για λιχουδιές, αλμυρές αλλά κυρίως γλυκές; Και φυσικά, αφού δεν μπορούμε να τους χαλάσουμε χατίρι, έχουμε πάντα «κρυμμένες» στο σπίτι ή στην τσάντα μας τις αγαπημένες τους λιχουδιές, αυτές που τους προκαλούν πάντα τον ίδιο ενθουσιασμό, και προσπαθούμε να τις δίνουμε με μέτρο. 

Μαμά-Μπαμπάς: Μπορεί οι γονείς να «κονταροχτυπιούνται» για το ποια ήταν η πρώτη λέξη του παιδιού τους, όμως για το πόση ευτυχία μπορεί να περικλείεται μέσα σε αυτές τις λέξεις, θα σας απαντήσουμε εμείς: απέραντη!

Φωτογραφία: Αndreas Wohlfahrt (Pexels)

Νανούρισμα: Τη στιγμή που τελειώνει το νανούρισμα και το παιδί σας έχει κοιμηθεί στην αγκαλιά σας, είναι εκεί που θέλετε να παγώσει ο χρόνος για να κοιτάτε συνέχεια το ευτυχισμένο, μικροσκοπικό προσωπάκι του.

Ξυλομπογιές: Ένα και μόνο κουτί με ξυλομπογιές μπορεί να αλλάξει στη στιγμή τη διάθεση ενός παιδιού. Εκείνα τα λεπτά που είναι «βουτηγμένα» μέσα στη δημιουργία και τη ζωγραφική μόνο ευτυχισμένες στιγμές μπορούν να φέρουν.

Όργανο μουσικής: Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, στα βρεφικά και παιδικά παιχνίδια, υπάρχουν σε μικρογραφία όλα τα μουσικά όργανα που ένα παιδί αξίζει να δοκιμάσει έστω και μια φορά στη ζωή του. Η μουσική δίνει χαρά και χαρίζει απλόχερα ευτυχία σε όλα τα παιδιά!

Παππούς: Σε συνεργασία με τη γιαγιά, είναι εκείνος που θα μπει μπροστά από το εγγόνι του για να το προστατέψει αλλά και να το δικαιολογήσει σε τυχόν σκανταλιές. Ο λόγος γίνεται για τον μοναδικό παππού! 

Ραβδάκι μαγικό: Όλοι σχεδόν οι ήρωες που πρωταγωνιστούν στα αγαπημένα παιδικά παραμύθια έχουν από ένα τέτοιο! Πολλές φορές, τα παιδιά φαντάζονται πως κρατούν στα χέρια τους κι εκείνα το δικό τους «μαγικό ραβδάκι», με το οποίο μεταμορφώνουν τα πράγματα γύρω τους και φτιάχνουν τον κόσμο όπως θέλουν! 

Σπίτι: Το σπίτι είναι για τα παιδιά το «καταφύγιό» τους, η «φωλιά» τους. Και γνωρίζουν πολύ καλά, πως εδώ θα αισθάνονται και θα είναι πάντα ασφαλή και ευτυχισμένα... 

Τραγούδια: Από τις πρώτες κιόλας μέρες της ζωής τους τα μωρά αλλά και τα μεγαλύτερα παιδάκια αντιδρούν, χαίρονται μέσα από τα αγαπημένα τους παιδικά τραγούδια. Και συνειδητοποιείτε πως εκείνα τα λεπτά, μέσω της μουσικής, μόνο ευτυχία και χαρά μπορούν να νιώσουν. Άλλωστε, αυτή δεν είναι και η μαγεία της μουσικής;

Ύπνος: O ύπνος θρέφει τα παιδιά και μάλλον τα κάνει και πιο ευτυχισμένα. Ο ύπνος και συγκεκριμένα ο σωστός ύπνος, τις σωστές ώρες, βοηθάει στην ανάπτυξη και την ψυχολογία, όπως επίσης ενισχύει την άμυνα του οργανισμού αλλά και τη συγκέντρωση. Όλα αυτά συμβάλλουν στο γεγονός ότι ένα παιδί που κοιμάται καλά νιώθει ευεξία, χαρά και ευτυχία!

Φροντίδα: Η καθημερινή περιποίηση και φροντίδα του ευαίσθητου βρεφικού ή παιδικού δέρματος μόνο ευτυχία και χαρά μπορεί να δώσει στα παιδιά. Όλοι οι γονείς οφείλουν να επιλέγουν ειδικά μελετημένα προϊόντα (βρεφικές πάνες, πάνες-βρακάκια, κτλ.), που σέβονται τις ευαισθησίες του και το αγγίζουν με μοναδικά φιλικό τρόπο.

Χιόνι: Πόσες φορές έχετε παίξει στο χιόνι και νιώσατε σαν μικρό παιδί; Έτσι είναι τα πράγματα, τα παιδιά παίζουν και ζουν γεμάτα χαρά και ευτυχία. Και όταν έρχεται η στιγμή να παίξουν χιονοπόλεμο και να φτιάξουν τον δικό τους, μοναδικό χιονάνθρωπο, τότε η ευτυχία χτυπάει κόκκινο.

Ψηλά: Η λέξη «ψηλά» είναι από αυτές που χρησιμοποιούν αρκετά συχνά τα παιδιά όταν είναι μικρά. «Πέταξέ με πιο ψηλά», «ανέβασέ με πιο ψηλά» και άλλες τόσες φράσεις, τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο το πόση ανάγκη έχουν τους γονείς τους αλλά και πόσο ευτυχισμένα νιώθουν όταν τα βλέπουν όλα… από ψηλά!

Φωτογραφία: Katie E (Pexels)

Ώρα: Η ώρα του παιχνιδιού, η ώρα του ύπνου, η ώρα του φαγητού, η ώρα του μπάνιου και άλλες τόσες «ώρες» δημιουργούν το αναγκαίο παιδικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει μόνο ώρες ευτυχίας και πληρότητας! 

Happiness is a gift and the trick is not to expect it, but to delight in it when it comes.”

Charles Dickens

Μεγάλος Διαγωνισμός BOOM x Babylino Sensitive: Στο πλαίσιο της καμπάνιας «Babylino Happiness Tips», τα Babylino Sensitive σας δίνουν τη δυνατότητα να κερδίσετε τις πάνες του μωρού σας για έναν χρόνο! Πώς; 

1. Follow @boommag.gr

2. Follow @babylino.greece

3. Comment «τι κάνει τα παιδιά σας ευτυχισμένα»

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ