Κορωνοϊός: Δωρεάν εμβολιασμός παιδιών κατ´ οίκον και σε ιδιωτικά ιατρεία - Ποια είναι η διαδικασία

Μαρία Ιωαννάτου
Tue, 01/02/2022 - 10:30

Θέλοντας να βοηθήσουν στην αποσυμφόρηση των παιδιατρικών νοσοκομείων, που λειτουργούν ως εμβολιαστικά κέντρα, οι ιδιώτες παιδίατροι με ανακοίνωσή τους παροτρύνουν τους γονείς παιδιών άνω των 5 ετών να τηλεφωνούν πρώτα σε εκείνους για να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό στο ιατρείο τους.

Φωτογραφία από @prostooleh (Freepik)

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων αναφέρει: «Θέλοντας να βοηθήσουμε στην αποσυμφόρηση κυρίως των παιδιατρικών νοσοκομείων, που λειτουργούν ως εμβολιαστικά κέντρα την περίοδο αυτή αλλά και επειδή κανείς δεν αναφέρει πως διενεργούμε εμβολιασμούς στα ιατρεία μας, από την ηλικία των 5 ετών και πάνω, προτείνουμε στους γονείς, που θέλουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, να τηλεφωνούν πρώτα σε εμάς για να κλείσουμε ραντεβού στο ιατρείο μας».

Στην Αττική, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, υπάρχουν συμβεβλημένοι με το υπουργείο Υγείας παιδίατροι (πάνω από 100), που πραγματοποιούν εμβολιασμούς σε ενηλίκους και ανηλίκους από την ηλικία των 5 ετών και άνω, και με τις τρεις δόσεις εμβολίων Pfizer, ακόμα και στα σπίτια ατόμων που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Ο εμβολιασμός είτε στα ιατρεία, είτε στα σπίτια, είναι εντελώς δωρεάν, που σημαίνει ότι ο εμβολιαζόμενος δεν θα πληρώσει ούτε για το εμβόλιο ούτε για την επίσκεψη.

Φωτογραφία από Izzy Park (Unsplash)

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, κάθε παιδίατρος, ανάλογα με τη ζήτηση αλλά και τη διαθεσιμότητα που παρέχει η πολιτεία σε εμβόλια, μπορεί να πραγματοποιήσει κατά μέσο όρο από 100 έως 300 εμβολιασμούς την εβδομάδα. Μπορούν να εμβολιάσουν τα παιδιά στα ιατρεία των ιδιωτών παιδιάτρων ακόμα και όλοι όσοι έχουν κλείσει ραντεβού σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο ή έχουν κάνει την πρώτη ή τη δεύτερη δόση αλλού.

Για τον εμβολιασμό δεν κλείνεται ραντεβού μέσω της πλατφόρμας, αλλά ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον συμβεβλημένο παιδίατρο. Τα ονόματα, οι διευθύνσεις και τα τηλέφωνα των συμβεβλημένων παιδιάτρων είναι αναρτημένα στη σελίδα www.emvolio.gov.gr

Πηγή: protothema.gr